Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky! Budeme se stěhovat a byt co budeme kupovat je ve 4. patře bez výtahu ( za peníze co máme seženeme jen toto nebo přízemí) a chci se zeptat jestli se to dá zvládat nebo jestli je to moc náročné - nákupy, dítě atd…Napište mi prosííím své zkušenosti- děkuju!
Dá se to zvládnout, my jsme ve třetím patře bez výtahu. S miminkem jsem to tahala z kočárkárny všechno najednou - nákup, dítě i staršího syna aktovku. Pak už sy syn aktovku nosil sám, časem dostal do ruky lehčí nákup a já měla ten těžší a dítě a teď navleču igelitku na rameno a malej se snaží jít sám po schodech (do 3. je to ale stejně zatím nemožné) a já ho třeba to 1 patro vynesu, nebo nechám nákupy v kočárkárně, kluka doma svlíknu, dám do ohrádky a letím pro nákupy. Je to složité, ale systém se dá najít. A hezky se při tom hubne =o)
Ahoj,
já snad ani nikde níž nebydlela. Takže makám do 4 patra s Barčou v korbě nebo autosedačce - cca táhnu 10 kg. Za chvíli budu přepadávat na pravou stranu jaký budu mít svaly. Nákupy to samé - jeden táhne dítě a max. 1 tašku a druhej to ostatní - ale dá se to. Jsem zatím spokojená a hoší to bude až bude vážit kolem 10 kg dítě - tak snad už bude chodit.
Nina + Bára
Tak já bydlím ve čtvrtém bez výtahu a v poho jsem to zvládala.
Prostě nákupy jsem dělala tak, abych tahala jen minimum, na ty větší jsme jezdili společně o víkendu a tak přes týden to pečivo, salám atd. se dá utáhnout i s míškem.
No, v srpnu mne to čeká znovu, tak kondičce zdar! ![]()
Ha ha, Ninulko, moje dítě váží 11kg a nechodí ani náhodou - navíc chodit tak, aby vyšlo 4 patra, to teda bude trvat ještě pěkně dlouho.
Ale dá se to - u nás je řešením šátek. vynáším v něm z kočárkárny i z auta (sedačku jsme poměrně brzy začali nechávat tam). S šátkem zvládnu v případě potřeby hodit na záda batoh s nákupem a ještě mám obě ruce volný.
Jinak moje babička bydlela dlouhá léta v 5. patře bez výtahu, byla rozvedená, se dvěma malýma dětma a ještě musela chodit do sklepa pro uhlí a zvládla to - vždycky když je nejhůř, tak si na ni vzpomenu ![]()
S mým prvním rarachem jsem bydlela ve čtvrtém patře bez výtahu a bez kočárkárny,takže jsem nosila nahoru celej kočár - trojkombinaci. ![]()
No jít to muselo,byla jsem sama.taky jsem měla podstatně míň kilo. ![]()
Dá se to já první holku nosila i skočárem do pátého patra.Druhou už bez kočárku taky do pátého.Možná budu nosit i třetí ,ale to se ještě uvidí.Je to holt taková malá posilovna .Hlavně na nohy . Ahoj
Ahoj,
tak ja budem reagovať úplne inak ako maminy predo mnou. Nieže by som si myslela. že sa to nedá zvládnuť - zvládala som to donedávna aj ja, ale keď sme sa rozhodli kúpiť byt, jednoznačne som hladala s výťahom a keby som nemala na vyššie poschodie s výťahom, čo u nás tiež hrozilo, radšej by som išla do prízemia.
Zvládnuť sa dá všetko, keď musíš, ale ak máš aspoň akú takú možnosť výberu - uľahči si život. Neviem akú máš telesnú konštrukciu- ja necelých 160 cm a 50 kg a bola to drina. Najma, v zime, keď si ty aj dieťa naobliekané… No ponadávala som si poriadne.
Maj sa a vyberte dobre.
Crnkapinka
Ahoj.
Připojím se k Crnkapince. Moc záleží na tělesné konstituci. Při mých 155 a 58 cm nic moc na tahání kočáru. Když jsme se museli stěhovat, jedním z kritérií bylo přízemí nebo 1. patro, jinak výtah a přítomnost kočárkárny. Ne že by to bylo jediné z rozhodujících, ale při výběru mezi dvěma byty to rozhodlo. Věděla jsem, že nesmím nic těžkého tahat ( nemoc páteře) a už v Radimkových 2 měsících jsem skončila u doktora a na rehabilitaci. Teď má 12 kg, chodí jen doma a já jsem šťastná za pidivýtah a kočárkárnu vedle vchodových dveří.
Pochopitelně, když člověk musí, tak se dá zvládnout všechno.
Beruška
Děkuju vám za zkušenosti!
Kočárkárna tam je taky hned vedle vchodových dveří a tělesná konstituce…174cm a momentálně stále 75kg
, tak doufám, že do 4. patra se těch 10 co mi po porodu stále přebejvaj zbavím…
Tak my bydlíme ve 4 patře bez výtahu taky. Kočárkárna je ve sklepě a nebýt mojí tchýně, která je jednatelka baráku, neměli bychom ani kolejničky pro kočárek a já musela kočár tahat do schodů. Nám s manželem stačilo už jen tahání nákupu během mého těhotenství. Průměrně 4 tašky a nápoje daly mému manželovi dost zabrat.
Ještě jsem s malou pořádně ani venku nebyla kvůli mrazu, ale mám se určitě na co těšit. Teď je ještě malá a lehká, ale později…
My bydlíme v 4.p. bez výtahu, kluka (16 kg) někdy tahám (když usne) vč.nákupů až nahoru, ale nezhubnu a nezhubnu
jak to děláte??? když já jsem takový gurmán… chjo ![]()
Ahoj holky(kulturistky)
,ako tak citam je nas teda dost co musime denne posilovat.ja byvam na 4p. bez vytahu a kocikaren nemame.Kocik nechavam zlozeny v aute.Holky ja vas teda obdivujem ked sa niektore musia aj s kocikom tahat.Mam problem niest syna a nie este kocik.Ma 9kg a plus fusak deka no proste hruza
Funim jak jezek kym vyleziem hore do bytu.Nakup robime s manzelom podla potreby a to uz potom beha aj na 6krat s taskami on
Najprv som si hovorila,ze aspon na chudnutie to bude dobre.Zas som si fandila nejak to na mna neucinkuje
pri vyske 172cm 72kg a nechudnem a nechudnem
Zato zacina ma boliet chrbat
Ked je clovek prinuteny do niecoho musi proste zvladat aj takuto gratis posilovnu ![]()
Ahoj holky,
my sice vytah mame, ale moje kamaradka ma stejny problem jako vy. Navic je to drobek, takze ma problem uzvednout dite v autosedacce. Resi to tak, ze ma pred barakem zaparkovane svoje starsi auto a udelala si z nej kocarkarnu a nahoru taha jen samotne dite.
Moje mamka to mela taky do 3.p. bez vytahu a udelala to tak, ze si nechala u truhlare sbit velkou bednu s otviracimi dvirky na visaci zamek a tu dala na chodbu v prizemi a do ni davala kocar. Myslim ze bednu jeste nejak zamkli k zabradli.
Muj tchan mi u nich v baraku - 5.p. bez vytahu - udelal taky bednu, ale byla z mrizi, takze kazdy blbec videl, ze je v ni „jen“ kocarek.
Myslim vseobecne, ze ty bedny se driv pouzivaly a nevim proc uz dnes nejsou moc moderni. Podle me usetri spoustu tahani. Nedavne jsem byla v jednom starem dome v Nuslich a tam meli na chodbe hned dve.
Navic kdyz se valite s nakupem muzete si v te bedne nechat i nejakou tasku a vzit ji pri dalsi ceste…
Tolik moje rady a napady.
lejla
Ahojky.Bydlíme sice jen ve třetím patře a musím se přiznat,že si to hrozně pochvaluju.Jsem batužkový typ,takže mám ruce volné pro mimčo.Schody absolvuju několikrát za den,ale dá se to.Z legrace říkám že absolvuju několikrát denně zátěžový trénink a budu mít hezké nohy a prdelku.Nejlepší na to je,že neslyším rachotit výtah,to by mi asi vadilo. Kočárek sice musím nosit do baráku a pak i do sklepa po schodech(celkem asi 20 schodů),ale můj šikovný manžel mi stloukl dvě desky,tak to mám jako rampu,jen je vždy přehodím směr sklep nebo ven z domu. Nákup děláme vždy velký,tak jen dokupujeme pečivo a ovoce.