Pityol a devíti měs. mimi?

475
26.1.06 20:53

Pityol a devíti měs. mimi?

Ahoj, mám takový dotaz. Honzíka trápí průjem, ale víc nás zlobí z toho opruzená prdelka. Provádíme všechna možná opatření, ale moc to nepomáhá. Tak jsem se byla ptát v lékárně, co mi doporučí a prodali mi Pityol. Jenže jsem se v příbalovém letáku dočetla, že je pro děti od desti let :cry: Nemáte někdo zkušenosti s aplikací u devíti měsíčního miminka?
Díky, Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64
26.1.06 20:58

Ahoj Kuratko!
Já jsem pityol dávala už od narozeni když byla malá opruzená hodně a vždy pomohl, ale špatně se smívá takže dávám preventivně bepanthen a když je opruzená tak dám pityol a vždy pomohl :wink:
Zuzik+Ema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
26.1.06 21:09

Tak teda nechápu jak ti mohli v lékarně prodat Pityol já získala od maminy docela nám na opruzeninku pomohl dala sem ho 2kráte,ale jelikož už byl pár let starý, tak jsem chtěla sem po paní doktorce napsat nový.Nenapsala mi ho a vysvětlila,že to jsou nové poznatky,že Pityol obsahuje nějaké závadné látky,které dítko do 10let nezvládne zpracovat nebo něco v tom smyslu.Mělo by to být napsané i v příbalovém letáku takže nechápu jak ti mohla školená farmaceutická pracovnice prodat Pityol pro 9.měsíční mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
26.1.06 21:36

Mi psal dr.Pityol pro prcka když měl šest měsíců.To bylo před třemi měsíci,celkem nám pomohl.Jestli máš pochybnosti tak dobře zabírá Imazol.Je vhodný od narození,ale stojí kolem 60,–kč.
Speciálně na opruzeniny je to Imazol-krémpasta.
 DAna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
26.1.06 21:38

Mě paní doktorka vysvětlila, že Pytiol opravdu obsahuje nějaké škodlivé látky, ale že tato informace je poměrně nová a holt paní lékarnice ji patrně nestihla zaznamenat. Čímž jí samozřejmě neomlouvám! A protože Peťule je docela opruditelka, tak jsme řešily, čím mazat, vyzkoušely jsme toho opravdu dost a nejlépe nám zabírá Bubchen krém pod pleny, který je skvělý preventivně a v hrubší vrstvě i léčí akutní stavy. Pa Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.1.06 10:05

Jeje,
holky, jestli si to predstavujete, ze do lekarny chodi nejake takovehle informace o starsich lecich a novych poznatcich, tak houby. Musely byste rozbalovat kazdou krabicku a cist letaky a to se fakt neda zvladat. Spravne, jak to udelala Kuratko, precist doma letak a jit to pripadne vratit, ja tak vracela treba Jodisol, kterej jsem mela na pupik a o kterym mi pak v kurzu rekli, ze se nepouziva kvuli stitne zlaze. Nerekli ani popel a vymenili za lih.
Ja davam Ondrejovu mast, ale dr. mi pise nejakou slabsi, protoze salicyl uz se ted taky moc nedoporucuje.
jinak dobra je Rybilka dost se chvali i ta od Weledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.1.06 10:27

My máme taky občasného „opruzáka“ :wink: a hodně nám pomáhá Infadolan a bezva je taky krém na prdelku od Weledy.

Jo a jestli chcete něco slyšet, tak nám dali Pytiol na opruzenej zadeček už v porodnici :! Na Bulovce. Jsem teda teď z toho trochu v šoku když to tu čtu, ale malej byl v poho a krásně se mu prdelka zahojila.
Prdelkám zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
27.1.06 10:34

Tak já Pytiol používala u prvního od narození, opruzeniny jsme měli velmi zřídka, ale zabral vždy dokonale.
Myslím, že na to, aby nějak poškodil by ho člověk musel používat kila.
Je tolik léků, u kterých se dodatečně něco zjistí, za pár let se zase zjistí, že je to dobrý a tak pořád dokola. Takže všeho s mírou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.06 10:44

pityol

Mám původně těžce nedonošené dítě, které chodí pravidelně do speciální poradny pro rizikové děti. když mu bylo cca 3 měsíce, měl velké kožní problémy v oblasti genitálu. Mimo jiné jsme na prředpis užívali pythiol. Tak pevne věřím, že to snad až tak škodlivé být nemůže. Spíš bych řekla, že možná skutečně používat pouze na předpis a po poradě s lékařem. Na běžné oprozuniny by snad stačilo něco jiného. (U nás rychle zabírá krém od Welledy)

• Citovat
  • Upravit
211
27.1.06 11:28

Presne tak,
nemas dite opruzeny porad a kdyz ti nic nezabira, lepsi zalecit par maznutimi, nez to nechat rozjet a pak skoncit treba na horsich vecech.
Ja bych to mazla, doporucovala mi to i kolegyne, jejiz tchyne je kozarka, ale s mirou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
27.1.06 12:31

Ahoj,
z mé zkušenosti, když je opruzení velké, nepomáhá už nic…rybilka, infadolan, bepanten,… jedině ten Pytiol zabere. Jdi do toho, ale jak se to zlepší, tak se vrať k něčemu jinému 8)
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
27.1.06 12:49

Jo, ještě jsem si vzpomněla, že nám naše báječná paní kožní doktorka Vaculová říkala, že když je fakt krize a nic nezabírá, tak se dá dva dny v týdnu pytiol užívat a mezi tím mazat zase něčím jiným. Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
27.1.06 12:51

Ahojky.
Všem moc děkuji za odpovědi. Dneska jsme chtěli jít mastičku vyměnit, ale přes noc se to zlepšilo, takže pokračujem v Rybilce. Snad je to na dobré cestě.
Kuřátko a Honzík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shennna
20.2.13 17:33

Ahoj taky mi to v lékárně říkali že je to až pro starší děti ale normálně sme to používali je to nejlepší krém kterej sme na opruzeniny používali. Máme 10-ti měsíčního synka. Já to mohu jen doporučit.

• Citovat
  • Upravit
20.2.15 18:45

Dobry den,
mame 15 mesicni holcicku a uz tak cca dva az tri mesice nas trapi v oblasti genitalii
opruzeniny. Pani doktorka nam rekla, ze uz je to vic jak opruzenina, horsi stadium. Rekla, at si koupime pityol. V lekarne mi ho nechteli na tak male dite dat a popravde i kdyz jsem ho koupila, tak po precteni letaku se mi ho ani nechtelo pouzivat. Bohuzel nam na to jiz nic nezabira…mame odzkouseny bepanten, rybilku, aviril, pevaril, imazol…pityol nam poradili i v nemocnici, ze to mame mazat dokud to nezmizi, je pravda, ze jsem ji tedy zacala mazat, zlepsilo se to, ale ne a ne to zmizet uplne…navic se ji tam ted uz udelal i puchyrek…uz nevim koho se zeptat, jedine me napadlo jeste kozni…ale nechce se mi ji mazat porad velijakyma sajrajtama a jak jsem psala, uz pityol pouzivame cca dva mesice :,( za vase rady a zkusenosti budu moc rada dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí