kdy do klokanky?

217
27.1.06 11:22

kdy do klokanky?

Zdravím všechny,

zajímalo by mě od kdy jste začali dávat mimi do klokanky. Malému je 12 týdnů a docela pěkně drží hlavičku, ale zase to nechci uspěchat.

Díky a hezký den

Verča a Kubík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
27.1.06 12:22

Ahoj,
správně by se měly dávat děti do klokanky až když samy sedí, což bylo třeba unás v 8 měsících. My jsme klokanku dostali jako dárek, takže jsme tam samozřejmě taky zkusili malýho dát taky někdy kolem 3 měsíců, když už držel dobře hlavičku. Děsně se mu to líbilo, jenže já jsem byla dost nespokojená, že nešel utáhnout tak, aby se nekymácel a nebortil do stran. Takže jsem se nakonec radějš naučila motat šátek. A když už malej seděl, aby ho mohl poponýst třeba tatínek, který se šátku bojí, už byl zase moc těžký… :roll:
Ale určitě ti napíšou i mamky které nosí v klokankách, myslím že chvilka taky mimčo nezabije. Ale napsat jsem to musela, i když to není právě to co bys asi chtěla slyšet :oops: :) .
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
27.1.06 13:05

Ahoj, my jsme koupili klokanku až z nouze ve 3 měsících, neb synek zpočátku odmítal jak babyvak, tak šátek…V klokance jsme ho nosili a dodnes nosíme čelem ven, tak byl nejspokojenější. I když právě tato poloha se v návodu doporučuje až od 4 měsíců, ale my jsme to nepřeháněli, max. hodinu v kuse a celkem max.2 hodiny denně, hlavně na dovolené, když jsme chodili na túry a střídali ji s kočárkem… Užíváme ji dodnes např. při nákupech, protože se mi nechce se na parkovišti šněrovat do šátku. Jinak od 4 měsíců vzal zavděk i šátkem a vakem.

Takže být tebou, s klokankou ještě počkám na později, pokud chceš užívat svislou polohu. Pokud bys nosila mimčo naležato, je to OK, ale přece jen bych aspoň zkusila šátek či vak, je to mnohem pohodlnější, my jsme klokanku koupili fakt z nouze a bolí z ní záda, z šátku ne. Anebo pokud se ti nechce do koupě šátku, tak to s klokankou nepřehánět. Toť můj názor. Taky asi i záleží, jakou máte, některé jsou kvalitní, jiné méně…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky