Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Četl tady někdo z Vás knihu Parnet u porodu od Penny Simkin?
Píšu recenzi a zajímají mě Vaše názory na tuto knihu. Předem děkuji.
DanMaj píše: Četl tady někdo z Vás knihu Parnet u porodu od Penny Simkin?Píšu recenzi a zajímají mě Vaše názory na tuto knihu. Předem děkuji.
No, podle mě dost náročná četba pro někoho, kdo nemá o porody echt zájem, i pro mě to bylo místy dost hutné a ne moc čtivé a to se o problematiku hodně zajímám. Jsou tam rozhodně super postřehy, ale obávám se, že v našich porodnicích to stejně nefunguje tak, jak autorka popisuje, je to šité na jiné podmínky. ![]()
já ji nečetla, ale půjčila jsem ji manželovi aby se připravil
nelíbila se mu-prý je to složitě napsaný, na jedné straně začne řešit nějaký problém s odkazem na stranu.......jenže tam je odstavec a opět odkaz na stranu…tak říkal, že neví čí je ![]()
Taky mi některé rady v té knize přijdou jako z jiného světa ![]()
Budu ráda za každý další názor ![]()
Nevím, zda to už není out a diskuse je stále aktuální, ale mně se kniha docela líbila, jediné, co bych jí vytkla, že většinu času předpokládá, že oním partnerem u porodu bude partner životní, nikoli kamarádka, maminka, dula,… Ale informace jsou velmi slušně podané, kapitoly dobře dělené, tabulky pro mne sice bez „vodících“ čar nepřehledné, ale pro základní přehled postačí. Na to, že je kniha psaná na americké prostředí, je hodně dobrá i pro praxi v ČR + svoje asi hraje i to, že překladatelka je tuším porodní asistentka, takže ví, o čem překládá + k některým uváděným informacím napsala do poznámky překladatele, jak je to u nás,