Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nedoporučil by někdo knížku pro druháka? Aby byla dobrodružná, asi trochu sci-fi nebo technicky laděná, obsahovala nějaký prvek záhady.
Asi něco jako Star Trek pro menší děti. ![]()
Dítěti se líbí knížky od Kira Bulyčeva (Alenka z planety Země, Alenčiny narozeniny). Tak něco na ten způsob.
Chci vyzkoušet Verna, ale sama jsem od něj nic nedočetla, tak nevím, jestli by se mohl ujmout. ![]()
Příspěvek upraven 03.12.20 v 15:25
Není Verne pro něj ještě hodně náročnej…? Aby se mu to čtení neznechutilo… ![]()
Co třeba Policejní křeček (edice Druhé čtení)?
Třeba Thomas Březina a série Klub tygrů.
Mimo parametry, ale krásná a pro kluky jako dělaná je kniha Dobrodružství pana Wellingtona. Nebo A jako Antarktida.
EDIT: Neff převyprávěl a zkrátil verneovku Tajuplný ostrov. Neměla jsem ji v ruce, tak nevím, zda by byla vhodná.
@Tarinka To jsem zapomněla. Předčítáme my rodiče. On si sám číst odmítá.
Takže to nemusí být nic ala první/druhé čtení.
Spíš mi jde o tu zápletku, příběh a reálie.
Verneovky jsou převyprávěné od Neffa, máme Dva roky prázdnin a jo, pro děti srozumitelné
Jen tedy malá písmenka a samostatné čtení tak pro 10-11 let ![]()
U syna v tomhle věku frčela série od Hawkingových - Jirka a vesmír https://www.megaknihy.cz/…vesmiru.html
@Svistice píše:
Nedoporučil by někdo knížku pro druháka? Aby byla dobrodružná, asi trochu sci-fi nebo technicky laděná, obsahovala nějaký prvek záhady.
Asi něco jako Star Trek pro menší děti.
Dítěti se líbí knížky od Kira Bulyčeva (Alenka z planety Země, Alenčiny narozeniny). Tak něco na ten způsob.
Chci vyzkoušet Verna, ale sama jsem od něj nic nedočetla, tak nevím, jestli by se mohl ujmout.Příspěvek upraven 03.12.20 v 15:25
Syn teď čte knížku Filípek, ale ta není dobrodružná. Také se mu libil Pulnocni gang a přál si Pana Smraďocha.
Dcera si od druhé třídy četla Harryho Pottera.
Tak teď čtu, ze čtete vy - tak ten Pulnocni gang jsme četla před spaním.