Knížky Zdeňka Šmída

18305
22.8.10 13:35

Knížky Zdeňka Šmída

Ahoj,
zeptám se - není tu někdo, kdo má jako já rád knížky Zdeňka Šmída??? Teď jsem po dlouhé době prohraboval svou domácí knihovnu a na pár z nich jsem zase narazil…
Je mně jasné, že je to spíš literatura těch, co vyrůstali na přelomu osmdesátých a devadesátých let, ale - co kdyby… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5545
22.8.10 13:57

Ja se hlasim. „Proc bychom se netopili“ byla uzasna, cetla jsem nekolikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.10 14:08

bubli - a dokonce natočená jako televizní seriál… Pokud si vzpomínám,hrál tam třeba Lukáš Vaculík; i když mně přišla lepší spíš jeho role ve „Strážci duší“ - a pak kdysi dávno v „Lásce z pasáže“… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pel
4861
22.8.10 14:14

Já se taky přidávám. :-) Mám jich doma několik, strašně mě baví, můžu je číst znovu a znovu a vždycky se u nich zasměju… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
22.8.10 14:34

To je neco pro me, mam doma snad vsechny! :-D Vcetne tech prvnich, ktere jeste nebyly tak ctive, i tech poslednich, ktere uz na muj vkus byly trochu moc nabite fakty… Stejne jsem je vsechny precetla a spoustu z nich vickrat. :-)

Nejlepsi jsou stejne ty vodacke a horalske - Proc bychom se netopili, Proc bychom se nepotili a Proc bychom se netesili. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.10 14:37

Titty - tak to naprostý souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
22.8.10 14:38

Tak jsem si zagooglila a koukam, ze zdaleka nemam vsechny. 8-o To se bude muset napravit!
Rodinka bude mit radost, budou mit snadne vybirani darku k svatku a mozna i k vanocum. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.10 14:41

Píseň pochází z dob, kdy v kaňonech řek, hluboko pod hladinami dnešních přehradních nádrží, tepal čilý trempský život. Bylo to tak dávno, že se muži ještě nestyděli za dojetí, klidně si vytahovali osadní vlajky na stožár…

Z čehopak to je???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
22.8.10 14:42

Knížky Zdeňka Šmída mám ráda, do července se mi nejvíc líbila Za písní severu. Četla jsem ho prostě pro pobavení. V červenci jsem od něj četla knížku Cejch a jsem ohromená. Neskutečně silný čtivý příběh o Sudetech (Krušnohoří),navíc mě tohle téma zajímá, bydlím poblíž oblasti o které píše. Opravdu doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.8.10 14:44

Jojo, Cejch je dobrý, i když pro mě poněkud drsnější - jsem holt měkká povaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
22.8.10 14:47

Tak to uz je uplne nostalgie, jak to tady prohlizim - Babinec, Miss Porta… kde je mych sladkych 16 let, kdyz jsem to cetla poprve? :-)

A jeste k tem nejnovejsim knizkam - Starci na Aljasce uz jsou zase o poznani ctivejsi, asi to panu Smidovi nekdo rekl, ze par tech knizek uz bylo moc ucebnicovitych. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
22.8.10 14:49

Juro, nech si to, nebo misto prochazky s kocarkem pujdu rabovat knihovnu a hledat citaty… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
22.8.10 15:21

Taky se hlásím..měla jsem to kdysi od mého nejlepšího kamaráda jako povinnou četbu, abych mohla jet na vodu. 8-)
Znám jen ty vodácké, nicméně mě tahle diskuze přivedla na myšlenku trochu si rozšířit záběr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
22.8.10 17:41

Tak osobně mám nejradši Proč bychom se nepotili, páč jsem bývala horák a Tatry mám prolezlý a úplně to živě při čtení vidím. :mrgreen:
Rodičům jsem před lety koupila Za písní seveu, protože byli na dovolené ve Skandinávii, ale nějak zůstala nepochopena. :nevim:
Jak tak čtu, je jich celkem dost, co ještě neznám, tak to musím napravit…někdy…až mrně povyroste… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.8.10 20:19

Ještě jsem si k tématu vzpomněl:
Knížka „Proč bychom se netopili“ neinspirovala jenom scénáristy České televize, ale taky trampskou skupinu HOP TROP k natočení cédéčka se stejným názvem - „proč bychom se netopili“. Je to už pár let, co vyšlo, ale možná se ještě někde sežene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí