Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, sháníme do nového 2+1 bytu koberce do obýváku a dětského pokoje. Kde se dají sehnat kvalitní, dobře udržovatelné koberce? Dík
Ad 1 asi kdekoliv.
Ad 2 záleží co si představuješ pod dobře udržovatelným?
Máš dlouhé vlasy? Psa (jiné zvíře)? Pak bych volila koberec s krátkým vlasem.
Jak často chceš vysávat? Jednou týdně? Jednou denně? Obecně se mi osvědčil melír. U nás doma šedý. Stačí vysát jednou týdně a ani těsně před vysáváním není vidět bordel.
Pokud děti ještě nechodí s jistotou na WC nebo často něco rozlijí, pak je koberec boj ať je jaký je. Jinak krátký vlas přetepuješ snáz. A rychleji schne.
Konkrétně my často kupujeme koberce v Brenu, ale to spíš proto, že ho máme nejblíž.
Teď máme i kusový tuším z Obi? A taky jsme velmi spokojeni.
Jak píšu výš, jde o to, co čekáš a podle toho musíš vybírat, barvu, délku vlasu a v neposlední řadě i rozměr.
Máme obyč, docela levné s krátkým vlasem v dětském pokoji. A pod to kobercovou podložku. Ve výsledku je to měkké, příjemné na došlap, teplé, ale přitom se to slušně udržuje a když to dítko během pár let odrovnalo, pořídili jsme nový koberec a podložka zůstala.
@ugluk píše:
Máme obyč, docela levné s krátkým vlasem v dětském pokoji. A pod to kobercovou podložku. Ve výsledku je to měkké, příjemné na došlap, teplé, ale přitom se to slušně udržuje a když to dítko během pár let odrovnalo, pořídili jsme nový koberec a podložka zůstala.
Podložku taky budu chtít, náš syn bydlí skoro od narození v domečku, tak je zvyklej běhat a dupat, je celkem dost hyperaktivní, tak mám celkem starost o sousedy pod náma.
@KeckaJ píše:
Ad 1 asi kdekoliv.
Ad 2 záleží co si představuješ pod dobře udržovatelným?Máš dlouhé vlasy? Psa (jiné zvíře)? Pak bych volila koberec s krátkým vlasem.
Jak často chceš vysávat? Jednou týdně? Jednou denně? Obecně se mi osvědčil melír. U nás doma šedý. Stačí vysát jednou týdně a ani těsně před vysáváním není vidět bordel.
Pokud děti ještě nechodí s jistotou na WC nebo často něco rozlijí, pak je koberec boj ať je jaký je. Jinak krátký vlas přetepuješ snáz. A rychleji schne.
Konkrétně my často kupujeme koberce v Brenu, ale to spíš proto, že ho máme nejblíž.
Teď máme i kusový tuším z Obi? A taky jsme velmi spokojeni.
Jak píšu výš, jde o to, co čekáš a podle toho musíš vybírat, barvu, délku vlasu a v neposlední řadě i rozměr.
Moc děkuji, o tom chození na záchod, tak to mě vůbec nenapadlo, syn ještě na záchod nechodí, ale chci s tím už začít, tak doufám, že v lednu už chodit bude. To bych nedělala nic jiného než drhla koberec:D. A jinak vysávat asi každý den a časem chci malého pejska nebo kočičku, ale to až bude mít syn trošku rozum. Tak asi budu přemýšlet nad krátkým vlasem. Moc děkuji.
Holky, asi úplně d*bilní dotaz matky na mateřský
, ale mě to hrozně rozčiluje - ale jak to řešíte s předložkou na WC? Hrozně klouže po dlažbě, ale když ji zase přilepím, budu ho cca 3× týdně sundávat kvůli stírání a znovu lepit… jak to máte vyřešené?
Žádnou nemám. Zlatě ten binec jen utřít a nenechávat ho v předložce.
@Salorka píše:
Holky, asi úplně d*bilní dotaz matky na mateřský![]()
![]()
, ale mě to hrozně rozčiluje - ale jak to řešíte s předložkou na WC? Hrozně klouže po dlažbě, ale když ji zase přilepím, budu ho cca 3× týdně sundávat kvůli stírání a znovu lepit… jak to máte vyřešené?
Předložku na WC nemám, v koupelně u sprchy používám ručník a ten hazu po sprchování rovnou do pračky…
@Salorka píše:
Holky, asi úplně d*bilní dotaz matky na mateřský![]()
![]()
Já tam mám kobereček, který neklouže.
Nemám přímo kolem wc (nesnesu hranatý tvar
) mám kousek vedle, mezi umyvadlem a wc - velkou, kulatou, ze spoda pogumovanou předložku.
Sehnat kulatou byla operace, ale nervovalo mě, že se jiné posouvaly (proto ze spoda pogumovaná) a kulatá, abych to furt nemusela rovnat. Jsem trochu pan Monk ![]()
Nemám tam nic. Na co vlastně? Na prach…
U vany a sprchy máme, tam je to ale i logické a ty nám tam nekloužou.
Máme takový ten kobereček s pogumovaným spodkem, aby nejezdil.