Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s touto značkou kočárku. Já o něm nikdy neslyšela, ale v obchodě mě paní přesvědčila o tom, že je to super kočárek ![]()
Je na něm super to, že je tam velká hluboká korbička, velká nafukovací neotočná kola a taky se dá korbička přehodit po i proti směru jízdy..... Jen co si nejsem jistá, jestli je úplně super je to, že je docela dost houpací díky řemínkům, které umožňují houpání… Na hlubokou korbu super, ale co pak se sporťákem??? Ono se ty řemínky prý dají více přitáhnout a tím by se měl kočár méně houpat, ale zatím to nemám odzkoušené, jen mi to říkala prodavačka.
Proto mě zajímají vaše názory a zkušenosti ![]()
Moc vám děkuji, všem!!!!
A kdybyste měly zkušenosti i s jiným typem kočárku s velkými neotočnými koly, tak sem s nima
![]()
Shodou okolností mám tento kočár půjčený z obchodu, a docela ujde (jinak mám X-lander:)) Ty řemínky moc utáhnout nejdou tak počítej s tím že i sporťák se ti bude dost houpat.Ne manipulaci je dobrý, hlavně skládání do auta ale jinak na vožení už tak lehký není.Řídit jednou rukou rozhodně nejde.
Nevím co ti nabízela za verti ale u toho co mám korbička přehazovat nejde.
Ale jinak celkem fajn:)
Tak my máme doma jiný kočárek, který měl na výběr z varianty s pružinama nebo s řemínkem a vybrali jsme tu pružinu. Oba kočárky jsme si na prodejně zkoušeli a ten s řemínkem se nám nelíbil, byl fakt hodně houpací, mimčo by tam bylo jak na vodě.
Ale jak říkám, kočárek to byl jiný, nejlepší by bylo, kdybys ho někde mohla vidět a to houpání si zkusit ![]()
No, pokud ti jde o velkou prostornou hlubokou korbu a chceš notáčecí kola, mnohem víc by se mi líbili kočárky od Inglesiny. Třeba Inglesina Vittoria, Inglesina Sofia, nebo Inglesina Magnum. Inglesina má (podle mého názoru)fakt vychytaný kočárky.
Pokud nejsi fanda Inglesiny, tak Roan Marita má taky prostorné hluboké korby. A jsou to taky moc hezké kočárky.
Myslím že obě značky by měli být kvalitnější a vychytanější nežli Jedo..
Ten co si sem dala je Jedo Bartania, ale ještě existuje varianda FYN 4 a Fyn 3 podle počtu kol a ten pak má ty přední kola otočná ![]()
my asi půjdeme , do té 4kolky
ale zatím máme spoustu času ![]()
Původně jsem byla rozhodnutá taky pro tento kočárek-trojkolku. V obchodě se mi s ním líp jezdilo,než se čtyřkolkou.
Nakonec mně od něj odradila velikost spor´táku,připadla mi malá sedací část,hlavně cstč. výška boudičky nad sedícím dítětem,přišla mi nízko.
JSOU TADY DISKUSE NA TENTO KOČÁREK,ZADEJ SI DO VYHLEDAVAČE A PROZKOUMEJ ![]()
Mám kočárek Jedo Bartatina Classic a byla jsem s ním moc spokojená. Je teda kupovaný zkraje roku 2007, tak asi mají nějaké inovace. Nemám tam totiž na houpaní přímo řemínky, ale takové „něco“ z pevného plastu
, asi to ani nijak posunout nejde
. Houpal tak akorát, mně to naprosto vyhovovalo. Při nasazaení sporťáku v tom nebyl žádný problém, aspoň to trochu tlumilo hrboly na cestě
. Korbička šla otáčet proti směru i po směru jízdy.
Já právě chtěla tu Bartaninu, protože nechci otočná kolečka, teda spíš manžel je na ně úplně vysazený
a musí to být 4 kolka, protože bydlíme na vesnici a ty naše cesty jsou jak tankodrom, tak kvůli tomu…
Vittoria se mi nelíbí vzhledově - je takový staromódní ![]()
Roan je lepší - kouknu na něj.
Tak teď tam mají ty kožené řemínky na houpání, nic plastového, je to prostě jako malý opasek a dá se povolit i utáhnout podle potřeby, teda tak nám to bylo řečeno.....
Ten Roan teda vypadá dobře, ale otázkou je, jestli ho někde u nás najdu v obchodě
protože kočár si koupím jedině, když si ho budu moct osahat ![]()
Máme Jedo Fyn 4, bydlíme na vesnici, používáme každodenně 3-4 hod. už 7 měsíců a jsem naprosto nadšení. A to jsem původně o kočárku s aretovacími koly nechtěla slyšet. Ale je to naprostá bomba. Lehce se ovládá, přitom je hezky odpružený (po 2 týdnech hezky změnknul a houpe). Byla to výborná volba.