Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky všem, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo s tímto kočárkem nějaké zkušenosti (dobré i ty špatné). Chtěla bych koupit nějaký sourozenecký kočárek, ale nevím který a tento se mi nakonec asi zalíbil. Původně jsem měla vyhlédnutý jiný- Oregon Tandem od Baby Weltu, ale když jsem ho pak viděla v reálu, tak jsem od něj upustila. Prý se tento kočárek- ABC Design prodává nejvíc a také patří k těm nejlevnějším. Ale třeba jsem nikde nenašla- jakou má nosnost. Takže nevím kolik toho uveze- kolik můžou mít děti…Hmotnost kočárku je něco kolem 18kg, ale nikde nepíšou nic o nosnosti. Tak pokud má někdo zkušenosti, tak prosím napište. Také napište jak dlouho už ho máte. Děkuji moc za rady. Martina
Ahoj Marti - sice s kočárkem žádné zkušenosti nemám a nerada se ti pletu do diskuse, ale podívej se na tuto adresu, třeba něco vybereš nebo se dočteš víc - možná už ji znáš!
http://www.vseprodvojcata.cz/
Tak my jsme tenhle kočárek kupovali v roce 2005 (měl ještě nafukovací kola). Jezdili jsme s ním necelé tři roky a podle toho už taky vypadá
Letos jsme kupovali ABC Design ZOOM, má stejnou váhu, ale manipulace s ním je o dost lepší, má i pohodlnější sportovní sedačky a taky jsem hlavně nadšená, že mimčo má vlastní hlubokou korbu. Tandem má na zadní sedačce mezeru, takže pro „jarní a letní“ mimčo potřebuješ tašku. A taky mě štvalo, že přední boudička nemá „záda“ - mezi stříškou a opěradlem není nic, což mi přijde hlavně nepratický na zimu… No a jinak jsme v Tandemu vozili kluky, kteří dohromady vážili cca 30kg. To je tak nějak všechno, co mě zrovna napadlo… Když budeš mít ještě nějaký dotaz, klidně se ozvi… M.
Ahoj Fragolo,
díky za informace. My čekáme mimčo začátkem září- okolo 2.-6. září. Já mám tu tašku na mimi ještě po Petříkovi. Je to ta, kde je jen ta deska pod zádama. Jinak jsem četla, že čekáš taky mimčo. Kdy to čekáš? Zatím papáááá Martina
Ahoj Martino, mimochodem, pěkný jméno, jsem taky Martina
Já jsem si svého čtvrtého broučka porodila na své vlastní narozeniny před třemi týdny
(čtvrtý metřík už jsem sem nedostala
), takže to byl celkem zážitek a už dva týdny drandíme se „ZOOMEM“ a jsem opravdu moc spokojená… No a jinak máme třetího chlapíka, ale veděli jsme to, takže se velký překvapení nekonalo. Aspoň, že to u nás jistí jedna princezna, jinak bych byla mezi samejma chlapama ![]()
Tak ahoj taky Martino ![]()
tak to ti gratuluju k narození mimča a taky k narozeninám
. Já mám doma zatím samé chlapi, ale prý by k nim teď měla přibýt holčička. Tak uvidíme za 3 měsíce. ![]()
Jinak jméno ještě pořád nemáme vymyšlený. Pořád jí říkáme jiným jménem a jak se něco uchytí, tak už to pak zůstane. Původně jsem taky myslela, že to bude Martinka, ale nyní nevím. Nějak si nemůžu navyknout říkat Martí, Martínko. Teď mi to připadá nějaký divný. Takže ještě úplně rozhodnutá nejsem ![]()
No nic, teď půjdu hajat- konečně tu zapršelo po bůhvíkolika dnech či týdnech a chlapi tady už všichni spí, tak si jdu taky odpočinout.
Tak se měj krásně a zase si snad někdy písnem. Zatím papááá Martina
Jo a ještě k tomu ABC Tandem Plus- vešla jsi se s tím do výtahu? Myslím na délku- na šířku je mi jasný, že určitě by problém nebyl. Díky za odpověď. Papaaaa
ahoj holky
tady také jedna uživatelka kočárku ABC Tandem - kupovala jsem ho v roce 2004 u Lucky a jezdila s ním až do jara letošního roku.
Váha kočárku je těch 18kg, ale nosnost je tuším 30-40kg (já tam jednou narvala ty tři starší a to měli asi 50kg dohromady - při 55kg celkem mi pak prasklo kolečko…
Jediná nevýhoda tohoto kočárku - mají kolečka uložená jen tak - tedy tyčka v plastu - a mě právě každý rok museli měnit ty zadní kolečka (takže jsem je měla měněný cca 5×).. Jinak naprostá spokojenost s kočárkem.
S tou taškou to není tak zlé - Jolinka v kočárku byla už bez tašky (letní mimi), pouze jsem tu „mezeru“ mezi sedačkami vyplnila dečkou a jako podložku pod s sebou měla také deku - úplně v pohodě…
A na přední sedačce jsem vozila dečku složenou, aby si při případném spánku toho prvního mohl o co opřít hlavičku.
jedna neskromná:
zatím ahoj
Věra
Ahojky Věro,
díky za informace a ta tyčka co ti praskala, tak to bylo měněný v rámci reklamace? Nebo jste to nevyreklamovali? Řekli vám třeba že jste ten kočárek přetěžovali? Kolik to stojí ta výměna? A díky za fotku. Teda ty máš taky plno dětiček.
Jsem ráda, že nebudu v dnešní době ojedinělá, co bude mít 3 děti a více
A na té fotce máš tu přední boudičku hozenou dopředu, že? A to je proč? Jen tak, nebo je to nějaký fígl?
Nyní ten kočárek vypadá takto: http://www.spuntik.cz/…owdetail.php?… /> Možná už tam dělají jinak ty kolečka, ale to není z obrázku asi poznat a té tyčky jsem si zrovna nevšimla jak je dělaná- nenapadlo mě to.
Tak zatím ahoj Martina
Tak, když jsem viděla ten Věry kočár, tak se ani nedivím, že tam něco praskalo ![]()
Ta boudička vepředu je řešená tak, že je normálně klasicky nad prckem, ale dá se sklopit úplně dopředu, což náš Davídek s oblibou dělal, takže jezdil jako tankista ![]()
S tím výtahem neporadím, zkus se, Marti, zeptat Věrky, my bydlíme v domku, takže jsem panelákový výtah nikdy neřešila, ale dovolím si tvrdit, že se tam Tandem nevejde…
A taky nám několikrát vypadlo pravé přední kolečko, hlavně, když jsem najížděla na chodník (tím myslím nájezd, ne klasický obrubník, to jsem kočár „zvedala“ úplně). Manžel kočár opravoval sám…
M.
Ahojki
tyčka mi nepraskla - ta drží doteď, praskaly pouze kolečka - zezadu jsou vidět plastové paprsky na vyztužení kolečka a ty tak nějak praskly.(kolečka nemají ložisko, byla uložena jenom tak).. Ze začátku (ty dva roky) mi kolečka vyměnili v záruce - a na otázku: paní, vy s tím jezdíte? se nedá nic říci..
Přetěžování: na začátku jezdily jenom dvě děti, kočárek nijak extra nepřetížení - čím?, pláštěnka, plíny a baštění pro ně v košíku?, nemělo to co přetěžit, a přece to kolečko po roce používání prasklo, ale potom to byla vyloženě moje chyba, vím, když jsem vozila všechny tři… Zadní kolečka mě přišli na cca 300Kč obě, výměna cca 500Kč - nevím, přišlo mi to dost, ale dala jsem ráda, protože mi to vlastně vyměnili vždy na počkání (teď nově opravna přímo na černém mostě v babystaru).
Boudička je hozená dopředu, protože ty zadní přes tu boudu nevidí ven. Já ji takhle vozila spíše, než nahoře. Ona tam na tom nánožníku udělá tokový jako stoleček, odkud ty hračky nepadají tak lehce, tak proto to je takhle (jinak jde také krásně sundat).
Kočárek vypadá skoro stejný - jen ta kolečka jsem měla nafukovací, tyhle nejsou. A nově ten nový kočárek má kapsu na boudičce a zipem rozepínací košík…
A výtah: nevím, jak je velký panelákový, ale měla jsem možnost poznat dva výtahy (jeden v práci a druhý na úřadě) a ani do jednoho se nevešel… Na druhou stranu jde krásně složit, takže jestli dítko bude v tašce, nevidím problém jedno dítko pěšo, druhé v tašce a kočár složit..... asi utopie, ale já jsem takhle asi 5× jela - a šlo to… Jinak mi přijde, že ten kočár je asi jenom o 10 cm delší, než byl můj první monokočár (ten se do výtahu vešel, jenom když jsem složila madlo… Do výtahu v metru (třeba Vysočanská) jsme se vešli krásně… Krásně se jezdí i po schodech (vyzkoušeno) jezdí se vlakem, tramvají, autobusem… šlo to občas i bez pomoci…
Jinak s kočárkem jsem byla hooodně spokojená, opravdu… Ty kolečka jsou jen taková „malá“ chyba (ale co ji dnes nemá). Jde krásně sundat z kostry, tudíž případné „mytí“ bylo v pohodě… Já jsem ho nejprve vždy vydrhla kartáčkem (nejlépe mýdlem na skvrny), a pak dala do pračky vyždímat (pral se tak 5× do roka) - a dokonce si doufám tvrdit, že není vybledlý… Jinak velice mi pomohl i přední nánožník a dvojpláštěnka.
Takže jestli ještě můžu, poradím ráda
Věra
Ahojky,
Věro, tak ta oprava není zas tak nákladná a pokud je to tedy v záruce, tak to opraví zadara. To je hlavní. Ty kolečka ani fakt nevím jaký má- ale myslím, že nejsou nafukovací, ale umělé, ale jestli mají ložiska
Tak to nevím. Asi jsem totiž nepochopila, kde ti to praskalo- asi to červený na zadním kolečku na fotce? Prostě to co je uvnitř kolečka? Zatím mi nikdy u kočárku neprasklo kolo, takže tomu moc nerozumím, ale jsem ráda pokud vím co vše se může stát (a nijak mě to stejně v tom výběru neodradilo, protože to se opravdu může stát u každého kočárku). A navíc- 50kg je 50 kg
A to já tam snad vozit nebudu
Potěšila mě ta nosnost, že jsi v něm normálně vozila těch 30kg a vydržel, protože já si to tak nějak myslela, jenže nikde to nepíšou a na dotazující email mi ještě za týden nikdo neodpověděl. A to jsem psala do více obchodů a dokonce i dodavateli. A neozvali se. A když má monbokočár 15kg nosnost (většinou) tak jsem si říkala, že by měl mít tenhle dvojnásobnou když je pro 2 děti.
Marti- taky díky za info ohledně vypadávání kolečka. To by mi asi taky nějak nevadilo. Když jsem měla úplně první kočár, tak mi taky občas vypadlo kolečko (nevím teď při jakých příležitostech, ale taky se to pár krát stalo). A co si vzpomínám, tak i někdy u hlubokého, ale to bylo zase tím, že když jsem projížděla úzkým prostorem a jak je na některých kolečkách taková ta kovová spona na zaklapnutí koleček (která se dají normálně v rychlosti sundat), tak ta se vždycky zmáčkla a kolečko si asi myslelo, že se má sundat
Takže to bylo zase proto- to ale nebyla žádná závada na kočárku.
Tak holky zatím díky a papáááá ukecaná Martina ![]()
Ahojki
ano, to červené - je celé nové kolečko, původně byly tmavě modré… Pak jsme měli i zelené, světle modré a už nevím.....
Přední kolečka - oni jako takové kola nepadají, možná to bylo celé dvojkolo - je spojeno dohromady a teprve to celé je na přiděláno na kočárku (taky jsme to měli opravované - no, celé vyměněno)… Teď v únoru naposledy - zadarmo, přijela jsem, ukázala, o co jde a dostala jsem jiný (ne nový, ale funkční).
A tím rozbitým kolem - ono jako takové nebylo rozbité, ale jakoby vyčochtané - kývalo se (ale to dělají i ostatní kočárky, co jsem viděla).
Takže přeji, ať si vybereš co nejlépe…
Věra
Ahoj holky,
a jakou má prosím vás ještě ten kočárek výšku. My teď máme 103cm madlo a tak by mě zajímalo, jestli je to taky tak nějak, nebo je to třeba až 112 cm. Nikde jsem se to nedočetla a už jsem snad prolistovala v googlu asi 15 stránek kde mají tyhle kočárky, ale nikde to nepíší- jen ve složeném stavu a to je prý něco okolo 45cm. Teď přesně z hlavy nevím. Díky moc a papáááá Martina
Ahojky,
tak jsem ten kočárek objednala a už na mě čeká v obchodě- ve středu ho jdeme zaplatit a převzít.
Martina
Tak ať se ti s ním krásně jezdí - mám na něj krásné vzpomínky, už „jenom“ visí na zdi… no, po 4letech ježdění má na to nárok…
Hoď prosím potom foto, ať vidím, jak vypadá !nový!… děkuji
Věra