Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
aha? To je pravda, jsem si vůbec neuvědomila, že se na ten kočárek jedeme podívat. Díky za trpělivost.
vendasek píše:
aha? To je pravda, jsem si vůbec neuvědomila, že se na ten kočárek jedeme podívat. Díky za trpělivost.
Ráda bych obnovila diskuzi na kočárek Knorr Alu Fly. Nemáte jej prosím někdo nebo nevíte kde je možné jej vidět na živo? Všude kde jsem se ptala je jen na objednání… Děkuji moc.
Dobrý den, tento kočárek se nám také moc moc líbil. Bohužel, není opravdu nikde k vidění. My však měli velké štěstí a kočárek se nám podařilo vidět na vlastní oči a je perfektní, opravdu krásný a šli jsme do toho. Zrovinka se nám vyrábí, takže už se na něj moc těšíme.
Ahojky, taky o něm hodně uvažuju, zvažuju mezi Patron Apollon Anluxem, Inglesinou a právě Knorrem alu fly swingem. Zbytek je buď malý nebo moc těžký.Potřebujeme velkou korbičku, protože mimišek má kouknout na svět v červenci
a s pejsandou trajdáme po polňačkách a lesních cestách, tak taky betelný, ať něco vydrží. Který se vám zdá nej?
Ahoj vespolek,
to jsem ráda, že se diskuze k tomuhle kočárku obnovila!!! Kočárky už totiž na netu studuju poměrně dlouho a tohle je zatím JEDINEJ, kterej splňuje všechny moje hlavní požadavky (přehazovací rukojeť nebo korbička, 4 nafukovací kola, brzda na rukojeti). Na fotkách vypadá suprově, ale taky bych ho samozřejmě ráda viděla na vlastní oči. Navíc mám teda trochu problém s barvou - fakt bych chtěla zelenej, ale ten v nabídce zdá se vůbec není ![]()
Taky by mě zajímalo, jestli se dá na podvozek připnout i autosedačka - nevíte někdo???
Ahoj Magdi, byli jsme o víkendu na veletrhu v Brně, abysme si nějaké kočárky osahali. Knorr Alu Fly Swing byl jednoznačně můj favorit. Osobní dojem ale všechno změnil ( dost vůle v kolečkách do stran, vyloženě působil,že časem se rozviklají - ta vůle prý je běžná, uvolní, ruční brzda na madle totálně k ničemu..) nějak na mě nezapůsobil. Každému vyhovuje něco jiného a každý má jiný názor, ale po několikahodinovém maratonu to na plné čáře u mě i manžela vyhrál Patron, hold Čech je Čech
.
No tak tos mě sice moc nepotěšila, ale mě se stejně od včera podařilo zjistit, že na podvozek Alu fly prý nejde připnout žádná autosedačka a opravdu není možné si ho objednat v jiných než těch dvou nabízených barvách, navíc prý k tomuhle kočárku neexistuje nánožník ke sporťáku, čímž pádem pro mě taky definitivně padá ![]()
Ale narazila jsem na kočárky Gesslein - konkrétně model F6. Sice žádná láce, ale pokud mě ani naživo nezklame, asi do něj půjdu. Není, pravda zrovna z nejlehčích (15kg), ale já su celkem fortelná mamina, takže myslím, že to zvládnu. Od května k němu půjdou objednat i nafukovací kola, takže ideál:-)
Ahoj všem, dlouho jsem pátrala, až jsem nakonec vybrala kočárek Bebidoo Alu Fly S s předními otočnými kolečky. Nevíte, jak je to s odpružením (houpáním) tohoto kočárku? Nikde jsem to nenašla, tak aby nebyl moc tvrdý, ale snad ne, jinak se z toho vybírání už zblázním ![]()
Zdravím,
tak koukám, že stejný problém stále trvá a tyto kočárky nejsou nikde moc k vidění
. Tímto vás-matky majitelky kočárků prosím o vaše příspěvky, jak jste nakonec s tímto kočárkem dopadly? Mně se líbí Alu Fly S s předními otočnými kolečky. Barevné variace jsou celkem asi čtyři co jsem tak viděla… Ale zajímá mě, jak jste s tímto kočárkem spokojené? Je i pro vyšší postavy? My máme 180cm. Jsou přední kolečka velká? Na obrázku vypadají malá. Je k tomuto typu i nánožník? Jakou k tomu kupujete tašku na kočár?
Pokud se tu některá najdete se zkušenostma, předem moooc díky za rady a tipy ![]()
Janinko, již přes rok jsem majitelkou nového kočárku Alu Fly S (coral) a rok s ním jezdím. Kdyby mi tenkrát někdo předal zkušenosti, tak bych do něj nešla. Bohužel úplně spokojená s ním nejsem. Pořídila jsem před týdnem ještě starší Jané Slalom, tak mohu srovnávat.
Alu Fly S:
Jinak Jané má taky pár negativ, ale spíš jsem psala o tom Alu Fly S, když o něm uvažujete ![]()
No bylo by to psaní na dlouho
… když to shrnu, Alu Fly S bych si již po svých zkušenostech nepořídila. Vůbec bych si nekupovala nový kočár, zainvestovala bych do kvalitního staršího terénního Peg Perego GT3 nebo Jané Slalom. Ale je to o tom, kde budete s kočárkem jezdit - po městě budete asi s Alu Fly spokojená. My jsme z podkrkonoší, někdy tu bývá hodně sněhu a hlavně máme rádi hory, takže my opravdu potřebujem něco terénního a zároveň dobře ovladatelného. Tak hodně zdaru při výběru, snad jsem pomohla ![]()
Moc děkuji Pupca za váš názor. My jsme z Trutnovska, takže do toho raději nepůjdeme. Mohla byste mi poradit? Mám podmínky takové, že nechci korbičku, ale vložnou tašku… přední kolečka otočná s možností aretace… a lehkost složení do auta z důvodu častého cestování. Jestli je to nějaký z kočárků, se kterým máte zkušenost, budu ráda za jakýkoli tip ![]()
Ještě jednou moooc děkuji za komentář k Ale Fly S, moc jste nám pomohla ![]()
Já bohužel zkušenosti s mnoha kočárky nemám. Jen co vím, tak kamarádky chválí taky X-landery a hlavně ty Jané Slalom (a těch také hodně potkávám) a Peg Perego.
Co se týká Jané, tak skládá se dobře, těžký je přibližně srovnatelně s Alu Fly S. Bohužel je k němu tedy korbička (já ji nemám, mám jen sporťák) a kočárků s vložnou tolik není ![]()
Přední kolečka bych volila do sněhu třeba, aby dělala pouze dvě stopy (tj. přední i zadní za sebou v jedné linii a všechna hodně velká, jinak se nadřete nebo Vám to nepojede skoro vůbec) nebo tříkolku. My jsme přímo z Trutnova a byl fakt opruz první rok furt řešit, že tam jít nemůžeme, jelikož tam je trošku terénnější cesta a není prohrnutej sníh pořádně apod. - takže za mě prostě pořádnej tank jako Jané Slalom nebo Peg Perégo GT3
Kdybyste chtěla ten Alu Fly S okouknout, tak Vám ho klidně ukážu, když budete mít cestu kolem ![]()
Alternativou by mohl být třeba kočárek Alu Scooter, který má vložnou tašku a je to tříkolka. No je to věda ty kočárky, si pamatuju toho času, co mě to stálo, když jsem vybírala já a stejně jsem nevybrala nejlépe ![]()