Doporučení na kočárek do terénu 2v1

179
6.5.26 14:41

Kočárek do terénu 2v1

Zdravím, začínám pomalu řešit výbavičku pro miminko a chtěla bych si nechat poradit. Hledám kočárek (ideálně 2v1 nebo 3v1), který bude spíš lehčí, dobře skladný do auta, ale zároveň zvládne i terén, protože hodně chodíme ven, do lesa a na hory.
Mám pejska, takže počítám s tím, že budeme denně v přírodě (chodíme pole a lesy) + jezdíme na výšlapy do alp atd., takže potřebuju něco co fakt vydrží a nerozpadne se po první procházce, ale zase za to nechci dávat miliony.

Líbí se mi pár kočárků, ale vůbec se v tom ještě nevyznám, takže budu moc ráda za jakékoliv zkušenosti z terénu, tipy nebo i co byste dneska už nekoupily 🙏 (+jestli jít radši do 2v1 + lepší autosedačky zvlášť, nebo rovnou 3v1)
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.5.26 14:50

Řešila jsem to dvěma kočárky…na hory máš nejlepší sportovní vozejk, uveze i hodně věcí, máme Chariot cx1 nebo teď už modernější Thule, je to stabilní a velké plus je brzda…do auta jsem u druhého vozila Snap Valco 4 od sporťáku, protože i první hlavní kočárek jsme měli terénní a těžký…

• Citovat
  • Upravit
5500
6.5.26 15:13

Baby Jogger City Elite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
6.5.26 15:13

@Blondynka01 autosedačku kvalitní zvlášť každopádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
6.5.26 15:14

Autosedačku určitě zvlášť, ty z kombinací nejsou nic moc, ale skoro u všech se dají pořídit adaptéry a vajíčko na podvozek nasadit, máme takto kombinaci Zopa Move Cross kočárek, Joie i-level pro vajíčko přes izofix Maxi-Cosi.
Kočárek ale asi podle představ stoprocentně nenajdete, bude holt buď skladný, nebo do terénu, ono se to totiž poměrně vylučuje🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
6.5.26 15:23
@Anonymní píše: Více

Noo já budu teprve rodit, takže hledám kočar spíš teď pro novorozence, s tím že denně jsme na poli a v lese, tak později s ním budem chodit i na hory. Samozřejmě jak bude větší, tak se pořídí vozík,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
6.5.26 15:24

@Daisy98 o tu skladnost mi zas tak nejde, zmínila jsem to tam jen tak, kdyby něco takového bylo, do auta ho skládat denně nebudu, ale spíš mi jde o ten terén, to už denně do lesa a na pole chodíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
6.5.26 15:27
@Blondynka01 píše: Více

Tak v tom případě Thule Urban Glide, kamarádka má a nedá na něj dopustit, je to tříkolka, pro novorozence má korbičku, později sportovní sezení, do terénu je to jeden z nejdoporučovanějších kočárků🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
6.5.26 15:30

Kočáry jsou buď lehké a skladné, nebo terénní. Do terénu si lidi chválí tule nebo tfk. Mně přijde do terénu nejlepší nosítko, navíc mi děti v kočáru stejně nechtěly být, ale to uvidíte. Já nosím nejdřív v šátku, pak v Manduce, ale ta manduca není v nosících kruzích příliš oblíbená. Já jsem na ni každopádně zvyklá.

Autosedačku zvlášť, mám joi3 i gem a miluju ji. Je bezpečná a ještě celkem levná. Pokud chceš ušetřit, obešla bych se bez základny a poutala na pásy, základna stojí stejně jako sedačka a mě, když jsme ji ještě měli, přišla akorát ke zlosti, furt se s ní něco řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
6.5.26 16:45

Mám baby jogger city elite 2, až teda sporťák, nevím, jaká je korbička? Ale na té není moc co k vymýšlení, maximálně může být větší a menší. Takže ke sporťáku. Velká střecha, když se celá roztáhne, pěkně zakryje batole třeba při spaní. Leh je skoro do roviny a da se narovnat i podnožník (což zdaleka u všech kočárků nejde). Zabrždění stojícího kočárku není klasicky nohou (nebudeš mít věčně okopane boty od bláta). Pěkně řešené madlo pro rodiče, ani vyšší rodič si při chůzi nekope do kočárku. Je lehký. Dobře se skládá (opět nevím jak s korbou). Ač je to široká tříkolka, není zas tak dlouhá, takže při parkování doma tolik nepřekáží.
Zatím jedinou nevýhodu vidím v tom, že madlo pro dítě není odklápěcí a že příslušenství většinou nebývá v ceně (madlo, pláštěnka, moskytiéra). Nemá ruční brzdu, ta může být dobrá, pokud opravdu budete chodit v prudkých kopcích (já pokud dojde na prudký kopec a třeba kluzký povrch, si pro jistotu kočárek jistim vodítkem na psa 😇 kdyby mi ujel, mám šanci ho ještě zastavit 🤣). Košík pod kočárkem není ani ten z největších ani nejpřístupnějších, ale já předtím měla koš obrovský, možná jsem jen rozmazlená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12887
6.5.26 17:13

Nízká váha jízda v terénu se víceméně vylučuje. Takže si rozmysli, co chceš a nebo pokud je dost místa, kup více kočárů klidně z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.5.26 17:18

Koukni na TFK, zvládá i velké terény, je to 2v1, má adaptéry na vajíčko, a je skladnejsi a lépe ovladatelný než třeba Thule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4475
6.5.26 18:09

Lehký a skladný nikdy nebude kočár do terénu. ;)
Já mám kočárky 2. Využívám hlavně TFK (za mě je pohodlnější než Thule, který jsme měli na seznamu) na delší výlety a právě do lesa apod.
No a pak mám Graco Myavo, který mám téměř pořád v kufru a jedeme na půl dne, do města, k lékaři,… a vím, že budeme spíš rovných površích.

Vajíčko kup zvlášť. To jsem se rozhodovala mezi Avionaut pixel a Nuna Pipa next.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
6.5.26 18:37

@Blondynka01 do terénu jsou 2 super kočárky a to TFK a Thule Urban Glide 3/4(TUG). Mám zkušenost s oběma kočárky. Sestra měla TFK a já mám Thule. Každý má něco pro a proti. TFK je tank, ale je těžší než TUG. TFK má kotoučové brzdy, což znamená, že nejdou lehce sundat zadní kola a já měla problém kočár odbrzdit a nebo zabrzdit, když jsem měla dítě na ruce, ségra už věděla, jak na to.
Jinak TUG3 má skvělé jízdní vlastnosti, ovládám ho jednou rukou, druhou můžu otvírat dveře. Je ale určitě širší a delší. Ta délka může být výhodou při nástupu do autobusů. U nás dostává pěkně zabrat, chodíme do těžkých terénů a zvládá to super a hlavně vydrží neskutečně. Manžel, které je strojař a málo co pochválí, že je kvalitně udělané, tak sám říká, že ten kočár je neuvěřitelný, co už vydržel a není to na něm vůbec znát.
Vajíčko ale určitě kup zvlášť, málokteré 3kombinace mají kvalitní vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22858
7.5.26 06:32

Já měla jako sporťák Valco s nafukovacimi koly. Projel s námi úplné nesmysly a vydržel dvě děti a prodal se dal ;) lehký, skladný, příště bych šla do něj znova. Nezklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí