Kočárek DorJan

Máte zkušenost s Dorjan Cross Country?

Přidejte zkušenost s Dorjan Cross Country
Napsat příspěvek
Velikost písma:
664
15.2.06 22:17

Ahoj, ja mam Dorjan Danny sport, takze stejna znacka a jiny typ. Brzda mi jeste nespadla ani jednou a jezdim denne uz rok. Treba mam jen stesti. Dokonce jsem jednou zabrzdila kocarek (pred nalozenim do auta), pritel si toho nevsiml a radne se o nej oprel a brzda vydrzela a funguje dal. Prani v pracce taky prezil bez problemu. Na rozdil od kamaradky ktera dala za kocarek 12 tisic a po vyprani v umyvadle se ji to srazilo a nemohla to dat zpet. Preji spravny vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
15.2.06 22:32

Ja nemam jeste prakticke zkusenosti, ale vsimla jsem si dvou veci, na prodejne: jednak neni uplne nejvyssi konstrukce (jsem vyssi postavy), ale ani nejnizsi, takze to bych prekousla, ale: je dost tvrdy, moc v nem ditko nepohoupate, ne?

Anina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
15.2.06 22:59

Anino, on ma dve polohy tech pér. Jednu měkkčí když to máš jako hluboký kočár a pak s tim něco udělá a je ten kočár tvrdší, když ho máš jako sporťák aby to bylo stabilnější nebo tak nějak mi to bylo vysvětleno. Asi bych zatím taky neměnila, denodenně s ním jezdím a skládám ho na placku...........
Na to, že mě stál i s dovozem domů tuším nějakých 6 tis, tak si myslím, že to co jsem od něj očekávala zatím splňuje, brzda už zase tak moc nepadá tak nevím a malýho v té jejich kabele alias fusaku vozím pořád, prostě jen vzadu rozepnu ty zipy a nedám na to dopustit.
Jinak někdo se ptal jestli to má kšilt tak nemá.
Ještě jsem to vyloženě neprala, ale ta barva mi příjde pořád stejná.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
27.2.06 18:52

Ahoj maminky,
před nedávnem jsem tu psala, že se rozhodujeme o kočárku- buď Bebetto Tiger nebo Dorjan.
A už máme Dorjan Country Cross doma:)
Jsem z něho nadšená, doufám, že to tak zůstane a nenastanou nějaké ty vady, o kterých pár z vás píše…
Je fakt moc pěknej.

Na procházce jsme byli asi 3× a vyhovuje, jen má samozřejmě pár „much“ - což asi jako každý kočárek, tak se vás chci přeptat, jak na ně:
máme stejný problém s boudičkou a jejím vytažením, a nepochopila jsem kde se to dá utáhnout:( Nevidím tam na boku žádné dotahovací šroubky nebo kolečka:(

při přehození rukojeti je kočárek hrozně těžký, je to u vás taky tak? Normálně je krásně lehoučký, jsem vážně nadšená, jak se s ním krásně jede, ale při přehození je docela dost náročný ho nadzvednout, např. při nájezdu na obrubník

Jinak zatím v pohodě, akorát kolečka začaly vrzat, ale to asi bude potřeba jen namáznout…

Moc díky předem za všechny odpovědi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
27.2.06 19:12

Sussie, psala jsem už výš, že na té boudičče úplně dole (alspoň u toho našeho) jsou kolečka a těma se to utahuje a doporučují tam dát položku, je to jako šroubek, nicméně když to utáhneš tak ta boudička už nepadá...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
27.2.06 19:40

ahoj

sussie - boudička nám padá taky - kolečka jsou, ale po utažení to vydrží jen chvilku, tak už jsem si na to zvykla.

jinak máme šedo červeno béžovou kombinaci a šedou nám vyšisovalo sluníčko.

k tomu ovládání… já jsem se naštvala a manža mi prodloužil rukojeť - prostě tam navařil delší trubku a omotali jsme to cyklo páskou na berrany… kdo neví nepozná a zlepšila se „páka“ takže když vezu dítko po směru jízdy mám daleko delší rukojet a daleko líp se to ovládá … ovládání proti směru jízdy je ještě lehčí než bývalo.

no jinak reklamovat nebudeme, jelikož jsme se naštvali a ořezali ty brzdný špalíky a nahradili to šroubkama … takže zase budeme brzdit jen kdy chceme a navíc výrobce by takkovej „předělávanej“kočár do reklamace ani nevzal..

tak pá… a někdo tu psal… žádný kočár není ideální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.2.06 11:30

Ahoj holky,
moc díky za odpovědi. :D

Jitty, zkusím na tu boudičku pořádně mrknout a dotáhnout, díky moc.
Máš taky problém s tou tíhou kočárku, když přehodíš rukojeť a mimi je po směru jízdy? Zdá se Ti to taky těžký? Podle mě je to hroznej rozdíl :( V obchodě jsem to zkoušela a vůbec mi to nepřišlo. Na obrubník se to fakt dost těžko zvedá.

Mako, Tvůj manžel je fakt šikula :) Dokáže upravit/opravit snad cokoliv!
Já mám kombinaci červeno-béžovou, tak snad barva vydrží. Teď prý používají nový materiály (perelka) a i barva se prý trochu změnila, a vypadá fakt nádherně. Přesně podle mých představ:)
Jinak mě připadá, že když vezeš kočárek normálně (mimi proti směru jízdy), rukojeť je dlouhá ažaž, přišla mi naopak hooodně dlouhá. (mám 170cm, manžel 185cm). Jen když se přehodí naopak, musím si rukojeť hodně snížit, abych to vůbec uzvedla :(

Jinak čím jste mazaly kolečka? Už vrzají fakt pořádně.

• Citovat
  • Upravit
271
28.2.06 11:40

Odpověď a dotázky jsem psala já, Sussie, tak se hlásím už jako přihlášená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
28.2.06 12:37

Sussie-normálně kupte v obchodě /třeba s kolama/ vazelínu na namazání kol. Můžeš klidně říct, že to máš na kola od kočárku. Nestojí to majland a my jen jednou namazali a koečka se pěkně točí bez vrzání :lol:

A pokud ještě hledáš kolečka na utažení boudičky, tak jsou to taková jakoby ozubená kolečka. Takže sáhni pod boudičku anebo se tam prostě mrkni a hnedka je uvidíš :wink: Ještě musíš akorát zjistit na jakou stranu točit, aby se to utáhlo a nepovolovalo.

Mám taky dotaz-někdo tu psal, že tam dal nějakou podložku, aby se to nemuselo pořád utahovat

Mako-kam dal tvůj manža ty šroubky na brzdách?

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
28.2.06 16:57

Ahojky.
Takže kolečka na utažení boudičky jsem úspěšně našla :) a už je to v pořádku:)
Dívala jsem se do návodu a píšou tam použít WD40, tak jsem to koupila. Stálo to sice dost :evil: , ale snad to využijem i na další věci.

Prosím Skotiku, Jitty i vy další, co máte Dorjan Country Cross, máte taky takový problém s váhou kočárku (při zvednutí - nájezdu např. na obrubník) při přehození rukojeti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.4.06 09:14

Ahoj po delší době.
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli vám nepřipadá, že má kočárek málo poloh na sezení u sportovní verze? Jako že ta, co je nejvýš(na sezení) je v podstatě pololeh a ne rovný sed.
Nezkoušely jste to někdo upravit???? ¨

Nepřihlášená Sussie

• Citovat
  • Upravit
5532
23.5.06 12:14

Ahoj Sussie,
myslím, že ta váha po přehození rukojeti je mnohem větší proto, že se ti změní těžiště kočáru - tam vážně pomůže asi jen ta nastavená rukojeť. Jinak mazdlo WD 40 jsem kupovala kdysi taky a promazala jsem tím prakticky celý kočár - od té doby nikde ani nevrznul a manža to WD používá úplně na všechno a dostala jsem pochvalu, že jsem koupila kvalitní mazadlo :oops: - určitě se to doma neztratí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.2.08 09:41

dorjan zkušenost :/

Ahoj všem, uvažujeme o reklamaci kočárku Dorjan CrossCountry. Užíváme ho 2měsíce a má tyto vady: je celý „rozviklaný“, táhne doleva, špatně se zabržďuje a samovolně se odbržďuje brzdička, nejde zcela vypnout korbička, po několika složeních do auta nám popraskala látka na přední straně kočárku, zarezly nám cvoky na připínání látkového krytu korby, takže máme obavu, že se při sundávání (kvůli skladnosti do auta) od látky odtrhnout a konečně: rozjíždí se nám zip při dopínání vnitřní tašky. Z velikosti košíku a tedy jeho využitelnosti jsem zklamaná. Nákupy se tam špatně strkají, už se nám košík podařilo natrhnout 8O Četla jsem si některé vaše rady, kterými by se snad daly některé vady upravit. Zkusíme to, nicméně příště bych kupovala dražší (10.000 Kč) a lepší zboží, klidně z bazaru. Holt zkušenosti. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.5.09 15:01

Dorjan

Ahoj, musím taky přidat svůj názor. Máme Dorjan Cross Country a jsem max. spokojená. Malému je už 8 měsíců a jezdíme od narození pořád, počítám, že těch 600km už najezdil, a to ne zrovna po městě.Za celou dobu se mám stalo, jen že upadla jedna matička - a to jsem si spravila sama. Máme zářijového kluka ještě ke všemu přerostlého a ještě teď se tam v pohodě vejdeme. Dokonce protože ješte nesedíme, tak má kočárek ve předu odepínací kus a je tam pak jen síťka a malej jezdí na bříšku a kouká ven. Jemu se to děsně líbí a kamarádky závidějí, že to nemají . Ale pře samou chválu uvažuju, že si ani koupím jako sporťák jiný kočár, protože mi prijde hůře ovladatelný s přehozenou rukojetí a chci jezdit na bruslích, což se čtyřkolkou šlo jen na ledě:).
Jinak poku d bych ho kupovala znovu asi bych ho koupila i bazarový, dá se sehnat do 3 tisíc a z mé zkušenosti spousta mamin spíš dá děti na balkon a moc nejezdí. I ten nás je skoro 100%. S tím zatácením. Nám taky zatáčel, ale stačilo složit a rozložit a bylo to v poho. Šlo oto jak si sedla konstrukce.
Zdraví V.

• Citovat
  • Upravit
11202
9.8.10 15:29

Kočárek DorJan

ahojky :mavam:
potřebovala bych poradit jaké máte zkušenosti z kočárke DorJan Danny Sport, Denny Sport Prestige, Denny Sport Twin Max…jsou stejný ale jinej typ…pokud někdo máte zkušenosti budu ráda za kladné i špatné názory…moc se nám líbí. Bydlíme na vesnici kde bývá dost sněhu takže potřebujem radu. Díky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí