Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,mám prosbičku
Chystáme se koupit kočárek v Polsku,náš největší favorit je Dorjan cross country.Vím,že je polské výroby,ale nevím jestli ho tam v pohodě seženu
Viděla jste ho tam některá?Předem všem moc děkuji.Paulinka
Máte zkušenost s Dorjan Cross Country?
Přidejte zkušenost s Dorjan Cross CountryAhoj Paulinko,
nevím, jak je to s kočárkem v Polsku, ale u nás s ním jezdí každá druhá maminka. Vyrábí se sice v Polsku, ale vyrábí ho pan Hradil z Val. Meziříčí, podobně jako kočárek Danny Sport. Podívej se na stránky http://www.darababy.cz/ , tam je ve všech možných provedeních a barvičkách. Určitě ho dováží po celé republice, takže se zkus podívat i u vás v obchodech. Já bych asi Polsko neriskovala, nevím, jak je to pak s opravou nebo reklamací. Určitě se stojí za to podívat na rozdíl v cenách u nás a v Polsku. Pokud nebude markantní, tak bych si ho koupila v ČR. Ale to je jen můj názor, nechci Ti nic podsouvat.
Ahoj
Tak přesně ten máme taky.Koupili jsme ho ve valmezu.Ale koukala sem i na stránky a chtěla sem ho objednat přes net.Není vtom problém.
Jinak zatím jsem sním spokojená,ale ještě nemáme moc naježděno tak se uvidí.
Ahoj Paulinko
Kočárky se opravdu vyrávějí v Polsku.Ve ValMezu je jen velkoobchodní prodej.Koupit si ho tam ale opravdu můžeš. V Polsku jsem byla jen v Klodzku(nevím jak se to píše tak to omluvte) a Dorjany jsem tam neviděla. Já jsem se na něj byla podívat v brněnském Babystaru.Taky patří mezi naše favority.Jen jsme s manželem tak nějak divně koukali na ten sporťák.Když dáš opěrku na nožičky dolů tak stupátko na nožky(které je pevně na konstrukci kočárku) bylo vůči sedačce v takovém úhlu že tam to děcko nikdy nožičky dát nemůže. To byla ale asi jediná závada kterou jsme objevili.
Jěště pokukujeme po Roanu Hugovi.Taky polský kočárek ale našla jsem v Olomouci dobrý obchůdek kde je mají i za dobrou cenu + záruční i pozáruční servis.Cenu mají 5800(v ceně je košík,taška na rukojeť i taška na mimi),za pláštěnku chtějí 200Kč. Tak přeji pěkné vybírání a nakupování přes net bych se nebála(zatím mám jen dobré zkušenosti).
MartinaK
My ho máme taky, objednávala jsem ho přes net. Dovezli mi ho až domů a je k němu taška na rukojeť a baťoh, využívám převážně ten baťoh . V základní výbavě je ještě pláštěnka. Každý den ho skládám, protože jinak ho do výtahu nedostanu a v bytě alspoň tolik nezavazí. Už jsme s ním na Vysočině jezdili i hodně v lese přes kořeny a v pohodě malej spal a kočárek je zatím celý - ťuk ťuk. ![]()
Jezdím s ním prakticky každý den někdy i víckrát a zatím jsem spokojená. Já si ho obhlížela v Brně na Staré O:,–(ě, ale zaplatila jsem za něj 6 400,–- i s moskytkou, což třeba na dovči nebo u našich jsem ocenila, protože jsem malýho nechala venku a nemusela jsem hlidat jaká havěť mu tam leze. Za tu cenu mi ho dovezli až do bytu kompletně předvedli, proste to bylo tak jak jsem se s nima domluvila…toť moje zkušenost. Chtěla jsem totiž kombinaci s širokýma kolama, lehkou, která by se nám vešla do výtahu a nechtěla jsem za ten kočár dát víc jak 10000. Takže volba padla na tento a jak už jsem psala zatím jsem spokojená. A to v něm jezdíme necelé tři měsíce, protože malému jsou dneska přesně 3 měsíce a poprvé jsme vyjeli když mu byl týden......Jitka
Ahojky maminky. Nemáte některá zkušenost s kočárkem Dorjan Cross country? Ten by se mi moc líbil, jen bych chtěla znát nějaký názor.
Na tento kočárek už tu proběhlo dost diskuzí, takže si nějakou starší najdi. Nicméně já ho mám už přes půl roku a denodenne ho skládám na placku, protože ho potřebuji dostat do výtahu a posléze do bytu a zatím jsem spokojená.
Malý má teď nějakých 72 cm a tu tašku využívám jako fusak. V té tašce už mám jenom španělskou deku a malýho v kombinéze a zatím mi nepřišlo, že by mu byla zima.
Akorát ten můj trošku zatačí už od začátku doprava, ale když si na to zvykneš tak Ti to ani nepřijde protože si to dorovnáváš jak ten kočár tlačíš. Mám ho ozkoušený i v lese při jízdě přes kořeny po cestách necestách a zatím je celý.........toť můj názor.
Vím, že si holky akorát stežovaly tuším na to, že padá brzda.......zkus si to najít není to tak dlouho co se tady na něj někdo ptal…
Jitka
Taky jsem četla v diskusích, že to není špatný kočárek a mám v plánu si ho také koupit. Navíc jsem ho byla už párkrát obhlídnout tady v jednom obchůdku a ten co jsem viděla naposledy byl nádherný, mají teď nové lepší látky a barevně vypadal úplně jinak než na prospektu, ale vypadal mnohem líp a co jsem zkusila popojet po prodejně, tak mi přišel fajn, nejsem moc vysoká, takže akorát pro mě
máme v plánu tam zajít s přítelem a paní se nabízela, že nám ho komplet ukáží a rozloží.
Ahojky,
tak mi už ho konečně taky uvedli do provozu. Jsem maximálně spokojená, i když nějaké chybičky má, ale který kočárek je dokonalý…? ![]()
Nám se taky stáčí doprava, ale v pohodě se to dá vyrovnat. A někdy nám spadne i brzda, ale to je opravdu jen někdy a nevím, co to způsobuje, protože zátěžový test na boulích v terénu už máme za sebou a při téhle projížďce se to nestalo-tak neím, čím to je.
Jinak se perfektně vejdeme do dveří, takže se nemusí otvírat ta druhá křídla a výtah jsme už také vyzkoušeli. Všechno OK ![]()
Neříkám, že je dokonalý, ale zatím bych neměnila. Mrňous se nám tam v pohodě vejde v tašce, do které dávám fusak. A tašku využívám i doma, protože do ní dávám našeho prďolku, aby měl menší prostor-miminka to prý mají rádi a to naše si lebedí. Takže i s taškou ho strčím do postýlky-místo, aby ležel rovnou na matraci, tak je prostě ještě v tašce a vůbec na přenášení po bytě, když spinká…
Nechci vychvalovat, ale zatím všechno, i přes ty menší chybičky, je v pohodě-já doporučuju ![]()
Klára a Peťulka
ahojky ¨
nechci strašit ale vyhledej si ty starší diskuse - spousta holek psalo že má ten stejný problém jako my - kočár brutálně táhne k jedné straně a samovolně se zabržďuje - vjedeš na nějakou nerovnost a ta používanější brzda jak je vychozená tak spadně - odbržďuju i 10× za jednu vycházku - je to strašný… utažení nepomáhá.....
zkoušeli jsme už všechno. Posledním krokem bude reklamace - ale až na jaře, protože ted bych neměla 30 dní v čem prcka vozit…
Ze své zkušenosti radím vybírejte spíše kvalitu než levnější polský kočárek… já už jsem pár měsíců naštvaná že jsem si tři tisíce nepřiplatila za kvaalitní kočárek…
Až na tyto vady je dobrý prostorný… ale jízdní vlastnosti jsou základ
PS : zatáčet i ta brzda zlobit začal až cca po 6 měsících používání…
Dneska jsem byla podruhe s tímto kočárkem a jsem spokojená. Jen mám problém s boudičkou, nejde pořádně vypnout. Při jízdě na nerovnostech se klátí. Máte s tím taky problém?
Díky Nonu
Nonu, jak jsou ty sroubky po stranach na utazeni boudicky, tak jsou potreba poradne dotahnout popr. tam vlozit obycejna podlozka, to doporucuje i vyrobce........Doufam, ze je to pochopitelne. Po tomto zasahu boudicku vypnu uplne v pohode..........Jitka
No a jinak nepoteším mě ta brzda zacina ted padat taky do te mezipolohy.......tak doufam, ze dal uz to nepujde, ale do drazsiho bych asi nesla. Kamoska ma kocar za 15 tis a taky jsou na nem mouchy......tot můj názor Jitka
Ahoj maminky,
uvažuji o koupi kočárku a rozhoduji se mezi Dorjan Country Cross a Bebetto.
Dorjan se mi moc líbí, viděla jsem ho ve skutečnosti, ale trochu mě děsí vaše zkušenosti s brzdami… Máte s brzdami problémy opravdu skoro všichni? Není to jen prostě bohužel špatně vyrobený model?
S barvou si taky nejsem jistá, jsou potahy kvalitní, nevyšisují se? Dají se prát?
Podle obrázku si nejsem jistá, jestli má taky takový ten „kšilt“ proti sluníčko u boudičky?
Myslíte si celkově, že je to dobrá koupě?
Díky moc za rady předem.
Ahoj Moonii,
máme taky Dorjan Cross Country. S brzdou problémy nemáme, ale nedrandíme ještě moc dlouho.
Taky nám táhnul k jedný straně, ale manža volal servisákovi přímo od Dorjanu a ten mu poradil dotáhnout všechny šrouby. No a pomohlo to
Údajně tohle dělají všechny kočárky, který mají konstrukci do „A“. Jak se drandí, tak se to časem povolí a je potřeba to zas dotáhnout.
Skvěle se s ním jezdí i v terénu, ve sněhu atd.
Takže já bych neměnila, myslím, že jsme vybrali dobře ![]()
Danča