Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, chci se zeptat, nemáte některa zkušenost s kočárkem Easywalker Rudey? Je poměrně nový, našla jsem sice velmi obsáhlou recenzi, ale přece jen mě zajímá jak jste spokojené, co vám na něm vadí, chybí apod.
Vybíráme kočárek pro první miminko a líbí se nám, že je lehounký, dobře ovladatelný, má prostornou korbičku i košík na věci a hlavně nemá takové to kolíbkové sezení u sporťáku, což mi přijde pro mimčo praktičtější, že prostě může ležet uplně na rovné ploše nikde se mu neohýbají nožky, ale možná mě vyvedete z omylu ![]()
Porovnávali jsme tento a EW Harvey 3. Jiné nám oproti těmto přišly hůř ovladatelné a těžší, takže jsme se vždycky zas vrátili k těmto dvěma.
A co jsem zapomněla tak bude především do města, ne na žádný velký terén.
Příspěvek upraven 25.07.21 v 12:38
Easywalker je super znacka.
Ale osobne bych volila jejich terenni trojkolku, nebo obdobny Baby Jogger (ten mam) nebo Thule.
U tohoto kocaru by mi asi vadila ta teleskopicka rukojet (obecne ji nechapu, cim vyssi clovek, tim delsi kroky, musi kopat do kocaru), absence pribrzdovaci brzdy a tezko rict kvalita odpruzeni (maloktery nehoupaci kocar ho ma fakt dobre).
Tenhle kočárek má známá, je s ním moc spokojená. Projede v pohodě i lehký terén. Vzhledem k její tělesné konstrukcí pro ně byla rozhodující hmotnost kočárku a vyplatilo se jim do něj jít.
Mame tedy EW Harvey2 a je opravdu lehoucky a snadno ovladatelny, takze znacku samotnou muzu doporucit. Jen tedy k tomu kolebkovemu sezeni, jak je kazdy dite jiny…. moje dite na rovno v kocarku neusne, korbu odmitalo, i v posteli lezi v poloze skrcenec bud na boku nebo se tak dlouho soupe, aby melo neco pod nohama. A srovnani s kocarkem, co se polohuje do rovna mam - kdyz uz usne, tak jen v sede a pak je to adrenalin ji polozit, aby v tom nebyla zhroucena v polosede. Podle toho, co vidim na ulici, tak ty deti budou tak pul napul. Vidam spoustu deti spicich na rovno, ale taky spoustu deti spicich zhroucenych v sede, hadam, ze ze stejnyho duvodu, jako by bylo to moje, kdybych mela polohovani do rovna a ne to kolibkovy. A teda nemuzu se rozhodnout, co by melo byt pohodlnejsi, protoze ja treba sama na zadech nespim, protoze mi pripadne, ze jsem divne nasponovana a spim ve stejny poloze, jako to moje dite, na druhou stranu dava smysl, aby dite lezelo na rovnym a mohlo se prevalovat.
@Jane036 já mám Eadywalker Sky a jsem s ním spokojená. Ty nepíšeš to podstatné, kde budete jezdit. Protože Harvey a Rudey jsou městské kočárky. Zvládnou i lehčí terén (park, upravená cesta), ale pokud se s ním chystáš na brusle nebo běhat, tak bych vybrala jinou řadu, nebo značku.
@phedr vidíš, to jsem zapomněla. Bude především do města, ne do žádného velkého terénu. Klasika do parku nebo nějaká jednoduchá cestička v přírodě. Takže proto úplně nevyhledávám vyloženě terenní. To bych pak volila jiný typ, to je určitě pravda.
@bobulka88 píše:
Mame tedy EW Harvey2 a je opravdu lehoucky a snadno ovladatelny, takze znacku samotnou muzu doporucit. Jen tedy k tomu kolebkovemu sezeni, jak je kazdy dite jiny…. moje dite na rovno v kocarku neusne, korbu odmitalo, i v posteli lezi v poloze skrcenec bud na boku nebo se tak dlouho soupe, aby melo neco pod nohama. A srovnani s kocarkem, co se polohuje do rovna mam - kdyz uz usne, tak jen v sede a pak je to adrenalin ji polozit, aby v tom nebyla zhroucena v polosede. Podle toho, co vidim na ulici, tak ty deti budou tak pul napul. Vidam spoustu deti spicich na rovno, ale taky spoustu deti spicich zhroucenych v sede, hadam, ze ze stejnyho duvodu, jako by bylo to moje, kdybych mela polohovani do rovna a ne to kolibkovy. A teda nemuzu se rozhodnout, co by melo byt pohodlnejsi, protoze ja treba sama na zadech nespim, protoze mi pripadne, ze jsem divne nasponovana a spim ve stejny poloze, jako to moje dite, na druhou stranu dava smysl, aby dite lezelo na rovnym a mohlo se prevalovat.
Dite nepotrebuje lezet na rovnym, ale potrebuje nebyt porad v jedne poloze. Tj. treba vic polozit zada, nadzvednout nohy a tak.