Nákup kočárku - Německo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3089
24.6.11 09:08

Kočárek německo

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda někdo máte zkušenost s nákupem kočárku v německu. Slyšela jsem že to tam vyjde o trochu levněji než u nás. Chtěla bych koupit Mutsy a nebo Maxi cosi. Pokud máte zkušenosti, tak jestli by ste mi mohli doporučit nějaký krám třeba v Pasově, Regensburgu, Degendorfu. A taky jak to je když bych si tam přijela a kočárek vybrala, zda li je mají rovnou někde na skladě nebo jestli bych si pro něj pak musela dojet.
Pro mě je to celkem „obtížné“ neumím německy, tak bych sebou musela vzít nějakého tlumočníka :) D2kuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33673
24.6.11 09:19

Ahoj, my máme kočárek z Německa - Gesslein F4 a jeli jsme si ho objednat osobně a pak nám ho přivezli do Prahy ;-) ale bylo to ve Furth im Wald hned za hranicemaa ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
24.6.11 09:51

Furth mam taky blízko :) mohla by si mi sem dát odkaz na obchod? :) a popřípadě jak je veliký a nějaké bližší informace? :) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
24.6.11 12:35
Denino píše:
Furth mam taky blízko :) mohla by si mi sem dát odkaz na obchod? :) a popřípadě jak je veliký a nějaké bližší informace? :) Děkuji

internetový stránky ti klidně dám - ale nic na nich nenajdeš… je to fakt o tom že tam člověk musí jet osobně ;-) www.babyetage.de je to spíš rodinný obchůdek… ale mají to tam dvoupatrový a kočárků mají fakt hrozně moc - něco mají i skladem… ale co se týče toho gessleinu tak tam měli levnější ceny než na jakémkoli jiném internetovém obchodě německém ;-) paní majitelka mluví jen německy, ale její dcera anglicky takže pokud umíš aspon jeden tento jazyk jakž takž tak se bez problémů domluvíš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5274
24.6.11 21:30

Já objednávala teutonii z internetového obchodu a posílají i do čech,ale je potřeba, alespon něco umět německy jinak se nechytáš a nebo aby ti někdo napsal email v němčině.kord s tou Teutonii byl problém,že pokud neumíš tak si ji neobjednáš,je dělaná na zakázku přímo pro tebe.ale vyšla fakt o celkem dost levněji.mají i hartan.jiak nic na toto se specializují.pokud chceš tak napiš vložím odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FjaniF
12.10.13 16:40

Kočárek z Furthu - NE

Pěkné odpoledne všem!
Ještě jsem nikdy nepřispívala k žádné diskuzi, jen se zatím inspirovala, ale před minutou jsem se vrátila rozladěná tak, že ostatní mamči budu varovat. Možná jsme měli jen smůlu, možná ne, ale nákup kočárku ve Furthu mě dost naštval..Obchůdek se jmenuje Winter (nebo tak podobně, teď si ne zcela vybavuji), je v horní části náměstí, čp. 19. Cedulka, kde krámek je je na několika jiných výlohách, takže jsme našli spíše podle čísla popisného, vešli do nějakého obchůdku s různým zbožím - takové spíš vetešnictví. Zeptali jsme se paní prodavačky, kde je obchod s kočárky atd, tak nás mile poslala o patro výše - obchůdek je propojen. Dole tedy různé dekorace atd (moc jsme to nezkoumali), po schodech nahoru půda a na ní dvě místnosti. První vlevo asi funguje jako sklad, kde jsou již zamluvené věci nebo věci k prodeji. Vzhledem k tomu, že nás paní prodavačka poslala samotné nahoru, ještě se tam ani nesvítilo, tak jsme vlezli do první místnosti - do skladu. Tam byl kočárek jen jeden - moc krásný, polepený rezervační listinou. Čekali jsme tam asi 5min, pak vyběhla ona paní prodavačka a vzala nás již na místo, kde bylo kočárků asi 15, sedačky, pytle, oblečky. Chvíli jsme se rozhlíželi, paní se mile zeptala jestli chceme koukat sami, v rychlosti nám řekla kolik jaký kočár stojí (to jsme ještě netušili, že vše bude jinak). Bylo nám příjemné, že nás nechá vybírat samotné, přeci jen kupovali jsme první kočárek a chtěli si všechno sami prozkoumat. Asi po 20minutách se prodavačka přišla zeptat, zda-li něco nepotřebujeme (celou dobu telefonovala o patro níž). Protože většina kočárků nebyla opatřena cenou a ceny sdělené prodavačkou jsme si dobře nepamatovali, zeptali jsme se ještě jednou. Postupovali jsme vylučovací metodou - samozřejmě mě se líbily ty nejdražší kočárky :), došli jsme po hodině vybírání, vožení, přehazování madel a rozebírání ke dvěma kočárům, které bychom si za - několikrát-sdělenou cenu 400Eur koupili. Některé kočárky ceny měly různě přeškrtané, tužkou přepsané, pak fixou obtažené, na některých byla dvojí cena a člověk nevěděl jaká platí. Když jsme se zeptali, proč tentýž kočárek, ale v jiném barevném provedení stojí o 200 eur méně než ten další, paní ukázala na strop a sdělila nám, že měli havárii vody a všechny kočárky, na které ukázala, stojí tolik a tolik a ty, které voda nepromáčela, stojí více. Strom byl mimochodem pořád otevřený po havárii. Po této informaci nás nechala zase rozmýšlet a vybírat a když přišla po třetí, informovali jsme ji, že jsme si vybrali. Do kočárku jsme si vybrali ještě pytel, zakoupit jsme chtěli i autosedačku, která byla po různých slevách v ceně 100eur, námi vybraný kočár tedy 400,–. Paní odešla zpět do spodní části krámku a objevila se za dalších 15 min s tím, že opět telefonovala a v ruce držela utržený papír z kalendáře, kterým mi zamávala před očima během svého telefonátu a řekla mi, že se spletla a námi vybraný kočár nestojí 400, ale 500, protože původně stál 790eur. Toto nám sdělila po několika dotazech kolik kočár stojí, protože jsme si vše nepamatovali a jak jsem řekla, tak kočáry nebyly opatřeny cenou. Tedy patrně prodávali tzv. podle ksichtu. Začla jsem být nervózní neboť jsem moc nechápala jakým způsobem mi to paní sděluje - hovoří na mě svojí řečí a ještě telefonuje, argumentuje tím, že ona rozdíl 100eur platit nebude a v rychlosti, aby se ze všeho co nejvíc vykroutila vychrlí větu, že za 400eur si mám koupit tento jiný kočár, že jsme na něj stejně koukali. Jenže to byl ten kočár, který byl po havárii vody promáčený..Když viděla, že se zlobíme - v obchodě - resp. na té půdě - jsme strávili 2hodiny pečlivým zkoumáním kočárků (nikdy jsme nic takového nekupovali a jsme mladý 30tiletý pár, tak jsme hledali poměr mezi cenou, kvalitou a funkčností). Paní vytáhla argumenty takové, že kočárek obsahuje to či ono a dokonce pláštěnku a že jestli chceme, dá nám tu autosedačku za 50eur místo 100eur. Tak jsme stáli jako opaření, paní nám dala čas na rozmyšlenou tím, že si šla dovyřídit telefonát. My jsme mezitím vrátili pytel i autosedačku do regálů, kočár jsme sestrojili zpět a rozhodli se, že nic nekoupíme. Po dvouhodinovém vybírání, kdy nám paní jen tak kusem papíru během svého telefonátu řekne, že kočár je vlastně o 100eur dražší, jsme se sebrali a ještě stále šokovaní a neschopní jakékoliv důraznější reakce (pouze jsme se snažili prodavačce vysvětlit, že jsme si vybral kočár proto, že na něj máme atd a počítali jsme s tím, co nám řekla, když už tam nemá ceník..)jsme se sebrali a jeli domů. Takže jediné, co z toho plyne je, že jsme zjistili značky a funkce kočárků detailně a teď si asi objednáme z netu..Tak ať máte víc štěstí než my :)!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4