Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já bych pořídila nový, asi už ne nějaký drahý model, ale nějaký takový cenový průměr. Určitě ho ještě využijete
ojetý ne, lidi za to chtějí nekřesťanské peníze a nikdy nevíš, co tomu může být. Na nový ti platí dvouletá záruka.
Vozila jsem do 2 a pul. Novy uz bych nekupovala, mozna nejake golfky nebo lehci sportak z bazaru
leda bys planovala jeste dite do budoucna, to bych koupila novy a pak ho schovala no.
Já koupila jetý a litovala jsem. Byl to šunt. Když se pak narodila dcera, kupovala jsem nový sporťák a když je potřeba, vozím v něm i tříletého. Zrovna teď to dělám tak, že vedeme malou ráno do jeslí, syn jede na kole a zpátky v jejím kočárku. Pak vezu v poledne jeho do školky v kočárku a vyzvedávám malou. No a odpoledne jede malý domů zase na kole. Jinak by to pro něj byly 3 cesty po 2km a to prostě nedá
Opravila bych stávající. Nevím, na co kupovat nový… Šetři trochu, bude se ti to hodit… ![]()
Ne vážně, pokud se to dá spravit, tam nechápu, proč kupovat další, a ještě k tomu nový… ![]()
Nicméně udělej si to, jak to vyhovuje tobě.
Příspěvek upraven 22.10.20 v 09:24
Moje dcera nejezdív kočárku min. od dvou let. Má odrážedlo na delší cesty. A to máme golfku až do 3 let, ale prostě chodí po svých, případně ji posadíme na kárku, když jedeme na zahradu. Ani po Brně, kam ji vozím do jeslí od nás z „venkova“ nepoužívám kočárek. Je to o zvyku, já bych už na 2 leté dítě kočár nepořizovala, ale vzala raději odrážedlo, jinak po svých ať si chodí.
Od roka, co deti okusily samostatnou chuzi, tak uz jsme meli jen bytelnejsi skladne golfky s madlem - Britax Agile.
@Fazulina no urval se popruh a snad to půjdu je to tak blbě že to nejde celé sundat. Ale jen se poptávám když to půjde tak je to super.
@PETRAKIM idrazedlo taky máme ale malej natom nechce jezdit. Jestli se toho boji nevim
Pokud s kočárkem jezdíš i na nákupy nebo na výlety, tak bych buď opravila ten stávající (záleží na ceně oprav) nebo pořídila nový. Bazarový bych brala jen tam, kde mám jistotu, že to nebude troska - my takto pořídili kočárek od kamarádky, nějak se mi zapomněla zmínit, že tam po domácku nahrazovali jednu původní součástku nepůvodním šroubem, a po roce ježdění mi kočárek rupnul při sjezdu z obrubníku do silnice a málem jsem dítě vysypala
. Pro dvouletého už se dají sehnat schopné a cenově dostupné golfky, pokud byste zvažovali další dítě, koupila bych klidně kočárek s hlubokou korbou, ta investice se Vám vrátí. Za mne je skvělá Inglesina, která má hlubokou polohovatelnou korbu, takže jde změnit i na sporťák, jde otočit po i proti směru jízdy, kola jsou nafukovací, podvozek hezky odpružený a úložný koš je super velký. (Doma mám jednu korbičku navíc z toho rozbitého kočárku od kamarádky, takže kdybyste si pořídili jen podvozek, mohu věnovat.)
Obecně bych u kočárku koukala nejen na pořizovací cenu a rozměry (vozíte ho v autě? skládá se snadno?), ale i na možnosti pozáručního servisu. Třeba právě ta inglesina ho má jen v Praze a Brně, což je pro nás obojí dost daleko, a některé náhradní díly jsou hrozně drahé. Tyhle starosti odpadnou, pokud koupíte nějaké levnější golfky, my měli jedny do 2 000,– a vozíme v nich teď i to třetí dítě. (Chybí mi tam jen ta odpružená kola + když se jezdí v hlubším sněhu, dítě není tak chráněné jako v klasickém vysokém kočárku.)
Pokud kočárek máte jen do města, máte auto nebo se všude dostanete MHD, tak bych asi kočár, ať bazarový nebo nový nepořizovala. Záleží, jak moc ho používáte a použijete, aby se investice vrátila
.
@PenelopaW tak další dítě zatím neplánujem. Ano dokážems se dostat autem i autobusem. Ale po městě sem klidnější když je v kočárku.
@Terka Protivinská Vemte dítko mezi děti, co odrážedla používají - naše taky ze začátku nechtěla, ale jakmile viděla jiné děti, tak sedla a jela… taky se zprvu bála. Tatko se nám i naučila na nočník chodit či vázat do vlasů culík - prostě nápodoba táhne víc, než slovo rodičů…
@PETRAKIM taky mne to napadlo jít mezi děti. U nás ve vesnici žádné malé děti nejsou(bohužel) a teď je opět vše zavřené.
@Terka Protivinská Naprosto rozumím
. A na kolik by Vás vyšla oprava? My teď řešili, že se nám rozlomila nosná konstrukce podvozku té milované Inglesiny, jezdilo v ní už třetí dítě, takže nový podvozek se mi kupovat nechtělo (kolem 5 000,–), protože už by se nám ta investice nevrátila. Oprava nakonec vyšla do 1 000,–, což jsem ochotná za to dát. Jen tedy kočárek uvízl v prodejně a nevím, kdy nám ho teď vydají
.