Kočárek Palex pro mimi

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
22.2.11 09:23

Kočárek Palex pro mimi

Ráda bych tady získala co nejvíce rad a podnětných zkušeností týkajících se kočárků pro mimino. Na základě dostupných obrázků jsem se zcela zamilovala :jazyk: do kočárku Perfect Palex. Jediné co mě zneklidňuje je nízká cena :roll: Chtěla bych požádat ty „zkušené“ matky, které mají zkušenost s tímto výrobkem nebo značkou Palex, zda by se mohly podělit o svůj názor (kvalita zpracování, bezpečnost, praktičnost, apod.). Bohužel se mi nikde nepodařilo dostat k těmto informacím, v žádných testech nefiguruje a zároveň dle výsledků testů kočárků je patrné, že vysoká cena není zárukou kvality a bezpečnosti :-x
Ocením i ty rady, které se budou týkat jiného kočárku (kombinace hluboký+sporták+autosedačka), pokud s ním máte výjimečně dobré zkušenosti a je za dobrou cenu cca do 15000,– Předem moc díky za všechny podnětné informace do diskuze nezkušené matky-čekatelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
22.2.11 09:58

ahoj
kdyz jsem vybirala kocar, libil se mi akjax, no po osahani jsem zjistila, ze je to sunt. osobne polskym kocarum neverim, jsou tezke, je to jak tahat tank. autosedacka v cene je fajn, ale docela bych se bala do ni dite dat. svagrova mela take palex jen asi starsi verzi, cerny a bile kytky a zvednout to do kufru auta byl nadlidsky vykon. ale zalezi co od kocarku chces, jakou zivotnost, jestli ti nevadi tlacit mohutny kocar s ditetem a nakupem atd.

jinak nedam dopustit na icoo pocco, teutonia mistral a easywalker quatro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
22.2.11 10:06

nepíšeš jak často budeš autem jezdit,to je docela důležitá informace)zda denně nebo jen občas,a taky pokud máte v baráku u vás doma výtah nebo u vašich či u tchýně,tak aby nebyl kočár širší než výtah :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
22.2.11 10:08

zda máš někde schody bez nájezdu a budeš muset kočár zvedat :nevim:
pak jestli plánuješ kočár schovat pro další,a nebo ho pak dáš pryč.podle všeho se pak odvíjí i kvalita s cenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
22.2.11 10:21

Konkrétně s tímto kočárkem zkušenost nemám, ale s obdobnými mám a to s Firkonem a Neo. Oba polské stejně jako ten tvůj. Mají je kamarádky a když jedou vedle sebe, tak na první pohled se zdá, že podvozky jsou úplně stejné (v těch detailech). Skoro bych řekla, že je vyrábějí v jedné fabrice. Ten tvůj vypadá podle mě jako Firkon F7. Pokud tedy mohu soudit podle zkušeností kamarádek - s podvozkem Firkon (varianta Verano) je jeho majitelka moc spokojená - super odpružení. Pokud i pamatuji z obchodu tak F7 je odpružen ještě lépe. Neo (čtyřkolka - otočná kola vepředu) za tu cenu také spokojenost, jen v hlubokém sněhu kamarádka zapomněla zaaretovat a jedno přední kolo se jí složilo - nakonec ale zjistila, že jen vypadl šroubek, dali ho zpět a zase jezdí bez problémů. Takže s kvalitou srovnatelných kočárků (které jsou od toho tvého jako přes kopírák) problém neměly. Ale samo to ještě nic neznamená.
Pokud jde o Firkon (ve variantě Verano) si holky stěžují na velikost sporťáku. Nevím ale jestli je u F7 stejný. V každém případě doporučuji vybírat kočárek podle sporťáku a ne podle korbičky. Se sporťákem toho najezdíš víc.
Pokud jde o tvůj názor na cenu a kvalitu, dovolím si s tebou nesouhlasit. Že kvalitní značka (Maxi Cosi myslím to byla) měla při testu v držadle (se kterým dítě nepřijde do styku) stopové množství nějaké zakázané látky, která je v tom množství neškodná i pro nemluvně (snad jen kdyby toho obalu z madla snědlo denně tři kila), to podle mě ještě není důvod tvrdit, že značka není kvalitní. Polské kočárky nikdy žádný test nepodstoupily (s výjimkou právě Firkonu) a určitě proto nejde říct, že jsou bezpečné.
Pokud můžu radit při výběru kočárku mysli hlavně na sporťák, jak jsem psala už nahoře.
Zjisti si takké podmínky prodejce při případné reklamaci. Pokud ti dá třeba náhradní podvozek v případě, že budeš reklamovat. To kvalitní značky nabízejí a určitě to není na škodu. Na případnou reklamaci má totiž prodejce čas 30 dní a být 30 dní bez kočárku v případě, že mi vypadne nějaký šroub, který nemá standardní rozměr a bude nutné kočárek poslat k výrobci, mě fakt děsí. Náhradní kočárek nebo podvozek dávají často i internetové obchody - takže dooporučuji zaměřit se i na tyto jejich služby.
Pro mě je podstatné také to, aby na podvozek bylo možné nasadit kvalitní atestovanou autosedačku. Pokud mi z netestovaného kočárku upadne nějaký díl není to asi takový problém, jako když nabourám a zjistím, že sedačka byla ze špatného plastu a nedej bože by se kvůli tomu něco stalo. Takže pro mě byla priorita autosedačka a pak teprve kočárek, který je s ní kompatibilní.
Já vyžadovala taky aby byl otočný sporťák. Chci na dítě ve sporťáku ze začátku koukat nejen přes okýnko ve stříšce. Chtěla jsem dostatečně dlouhou ložnou plochu u sporťáku, v žádném případě ne naklápěcí systém polohování sportáku, ale klasický, téměř do lehu, velká nafukovací kola v klasickém uspořádání (4 a stejně široký rozchod vpředu i vzadu) a zároven nějaký systém zatáčení. Pozor na to zdvojené kolo vepředu, sice je to hezké ale v opravdu hlubokém sněhu neprojedeš. Me z toho aeznamu požadavků vyšly v podstatě nakonec jen dva kočárky a vybrala jsem si ten lepší. Takže doporučuji nedat na první dojem (zamilovala jsem se do něčeho na obrkázku i když chápu, že citový vztah ke kočárku je důležitý :-) ale sepsat si, co od kočárku chceš a podle toho si udělat short list a vybírat!
Jo a doporučuji nevyřaazovat z výběru hned předem tzv. drahé značky. Já mám kočárek, který patří obecně vzato mezi ty nejdražší na trhu, a sehnala jsem dvojkombinaci novou z obchodu v různých slevách za cenu, kterou uvádíš :palec: POkud si vybereš nějaký dražší značkový určitě narazíš na slevy…
Přeju šťastnou ruku a hezké poježdění!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.2.11 12:01

Je supr, nezávisle se dozvědět co všechno si musím srovnat v hlavě než koupím kočárek, je vidět že z vás mluví zkušenosti, které těm napoprvé chybí… Chystala jsem se samozřejmě zhlédnout kočárek i fyzicky, ale na druhou stranu jsem si řekla, že nejdřív zjistím názory těch zkušenějších. Dle popisu prodejce samozřejmě samá chvála, na obrázkách se mi kromě té nepřeberné škály barevných kombinací, líbilo pérování, bytelný vzhled, pořádná kola, apod. :nevim:
S kočárem určitě budu často jezdit autem, na druhou stranu mojí preferencí nejsou typické městské kočárky s „mini“ kolečkama, raději bych něco co zvládne kromě hladkého asfaltu i lehký terén, v zimě alespoň lehkou sněhovou pokrývku.
Obchody s dětským zbožím jsou zahlcené všemi možnými značkami a tipy kočárků, ale v málokterém obchodě se najde osoba která dokáže kvalifikovaně poradit. Tak doufám, že z diskuze se vyselektuje pár značek, které budou chváleny a já půjdu do prodejny s jasným cílem- shlédnout konkrétní druhy a z těch zvolit ten nejvíce vyhovující. :-D
předem díky všem přispěvatelkám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
22.2.11 13:42

Lehký, skladný přitom na bytelných kolech z toho my vychází ten můj :-) Já ho sem nejdřív nechtěla dávat, aby si kolegyně nemyslely, že vždycky doporučuju ten svůj, ale hodí se sem, tak tady je :-) Mutsy Urbanrider.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.11 12:16

NEKUPOVAT!!!! Máme palex perfect quatro a nejraději bych ho zahodila! Často cestuji autem a kočárek je těžký. Hluboká korba byla supr, ale kvalita podvozku je opravdu typicky polská. Celá konstrukce je pojena pouze nýty, takže je vratký, ale nejhorší součástí je tyč nad brzdou, která drží nákupní košík. Jednou tak vytahuju kočárek z auta a tyč zlomaná v ohybu na obou stranách, tudíž jsme košík museli oddělat. A tato tyč je jedním ze dvou spojníků obou boků konstrukce, při její obsenci je tato spuze snýtovaná konstrukce extrémně vratká!!! Nebýt šikovného manžela, který si sehnal materiál a vyrobyl a přišlouboval novou tyč, asi už by byl kočárek rozpadlý.
Ale ani bych o tom nepsala, kdyby k nám minulý týden nepřijeli známí, kteří mají naprosto stejný kočárek, jen od jiného prodejce, a nesdělili nám, že se jim stalo to stejné. Na kočárek jsem se dívala a zjistila, že tyč je ulomená ve stejných místech, jako ta naše. Ještě ten večer mi známá volala, že psala prodejci a chtěla kočárek reklamovat a bylo jí řečeno, ať jí její manžel svaří novou tyč a ušetří za poštovné!!! Takže kočárek je šunt a tahle drzost prodejce byl asi bonus za nákup. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Festa
30.12.11 10:24

Děkuji za varování zž jem byla rozhodnuta koupit Palex perfect,jedna paní ho prodává-prý nový za 5900,–kč což mi přišlo podezřele levné ale kočárek se mi moc líbil.Ovšem s polskými věcmi mám špatné zkušenosti. Chci trojkombinaci,prostornou vaničku min 80cm na delku/první díte jsem měla velké, a do spousty kočárku které se prodávají by se mi dítě naroz.v srpnu v zimě s fusakem už asi nevlezlo) a hlavně sportovní verze musí mít dostatečně dlouhou opěrku na nohy,kola vhodné i na procházky přírodou,aretovací kola mi nevyhovovaly-ty se hodí jen na chodníky.Nemám zkušenosti s nafukovacími koly,aby se nepíchly.Váhám mezi trojkolkou nebo čtyřkolkou.Více se mi zdá praktická trojkolka.Pokud máte někdo zkušenosti nebo tip na nějaký kočárek budu ráda.Ovšem mé finanční možnosti jsou tak do 7tis.kč.Mám také možnost koupit Firkon trojkolku.Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4