Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny!
V srpnu čekáme dvojčátka a už teď se rozhlížíme po kočárcích. Chceme rozhodně čtyřkolku s nafukovacíma kolama (prostě kočár vhodný do terénu). Můžete mi někdo, prosím, napsat vaše tipy a zkušenosti? Díky moc!!
Ahojky, tak ja mam ted rocni dvojcatka a po zkusenostech jak s nimi, tak se dvema starsimi detmi bych volila jako prvni nejaky starsi kocarek = samozrejme v dobrem stavu - a pokud bych sehnala, tak Emmaljungu, ty jsou fakt super. Po osmi az deseti mesicich bych kupovala nejaky sportak tandem - asi novy nebo hodne zachovaly, nejspis Jane. No a k tomu nejake hodne skladne a lehoucke golfky:-)
Ja mela prvni kocarek Ohio Twin, nebyl spatny, ale pomerne tezky. Prodala jsem ho, kdyz mely dvojky 9 mesicu a koupili jsme tandem Jane - jsme s nim maximalne spokojeni a uzasne se s nim manipuluje. No, ale v posledni dobe si rikam, ze ho na podzim prodam, dvojky uz budou mit skoro dva roky, a tak planuju, ze v cervnu si koupim jeste golfky - nejspis inglesiny, a pokud bych sehnala nejake starsi zachovale, bylo by to super:-) Mam totiz hodne divoka dvojcata a pocitam, ze pokud budu chtit neco rychle zaridit, tak se bez kocarku do dvou a pul az tri let asi neobejdu:-) Prece jenom je to drzi na jednom miste:-)
Ahojky, tak ja mam ted rocni dvojcatka a po zkusenostech jak s nimi, tak se dvema starsimi detmi bych volila jako prvni nejaky starsi kocarek = samozrejme v dobrem stavu - a pokud bych sehnala, tak Emmaljungu, ty jsou fakt super. Po osmi az deseti mesicich bych kupovala nejaky sportak tandem - asi novy nebo hodne zachovaly, nejspis Jane. No a k tomu nejake hodne skladne a lehoucke golfky:-)
Ja mela prvni kocarek Ohio Twin, nebyl spatny, ale pomerne tezky. Prodala jsem ho, kdyz mely dvojky 9 mesicu a koupili jsme tandem Jane - jsme s nim maximalne spokojeni a uzasne se s nim manipuluje. No, ale v posledni dobe si rikam, ze ho na podzim prodam, dvojky uz budou mit skoro dva roky, a tak planuju, ze v cervnu si koupim jeste golfky - nejspis inglesiny, a pokud bych sehnala nejake starsi zachovale, bylo by to super:-) Mam totiz hodne divoka dvojcata a pocitam, ze pokud budu chtit neco rychle zaridit, tak se bez kocarku do dvou a pul az tri let asi neobejdu:-) Prece jenom je to drzi na jednom miste:-)
ahojky,
moje sestra má 10 měs.dvojčátka. Kočárek má Hoco twin s otočnými předními kolečky (to je dost důležité, hlavně kvůli ovládání kočárku). Je s ním vcelku spokojená, jen tradiční problém u hocáču s nánožníkem, ten je nanic. Stál ji kolem desítky úplně nový. Holky již sedí, a má každá zvlášť polohovací opěrku zad, což je taky dost důležitý. každopádně ségra hodlá ještě koupit i golfky, protože hokáč zabere dost místa v autě. Další věc která je důležitá, je rozvor kol, aby jsi se dostala do obchodu a tak. Takže tento typ kočárku můžeme v klidu doporučit, opravdu se velmi dobře ovládá, jen bez nánožníku. Teď byly někde v akci i Hartany a ty jsou prý taky velmi dobré. Tak štastnou ruku při nákupu a hlavně ať je vše v pohodě.
Jana
Ahoj, já mám babywelt ohio twin alu, je to trojkolka, kolo vepředu je zdvojené. Už v těhotenství jsem věděla, že chci koupit jen jeden kočárek a ten se nám před dvěmi lety líbil s manželem nejvíc. Rukojeť nemá přehazovací, to začaly u dvojčat dělat až rok poté. Osobně bych ti tedy nafukovací kola nedoporučovala, my je nemáme, jsou z takové jakoby gumy a už jsem v nich našla zapíchnuté 2 napínáčky, takže bych s nafukovacími měla strach, že se někde vyfoukne kolo a nebudu vědět, co s tím. Nikdy bych si nekoupila golfky, strašně nenávidím tu manipulaci s těmi malými kolečky. Do dveří projedeme normálně, auto máme renault twingo a kočárek dám do kufru. Když jsou miminka malý, tak je vozíš v taškách tak, že na ně koukáš, pak se přehodí boudička a oni koukají dopředu, když už umí sedět. Košíky jsou tam veliký, vždy, když vyrazím nakupovat, mám toho spoustu a vejde se to tam. Nakonec jsme ho koupili v Německu, vyšel nás tam asi o 4 tisíce levněji než tady, nehledě na to, že tady jsem nikde neviděla originál tašky, fusaky atd., jen neoriginální, já chtěla, aby to ladilo, máme šedobílý kostičkovaný. V lese se s ním jezdí naprosto v pohodě. Kdyby jsi ještě něco chtěla, napiš, dle svých možností poradím. Martina a kvíďata
Tenhle nevypadá špatně
http://expert-wheel.babyexpert.cz/Foto/orig/kočárek_dvojčata.jpg /> ty barevný vložky si můžete vybrat,jinak je kočárek vždycky černej
http://expert-wheel.babyexpert.cz/FotoAdd/vložka_do_kočárku.jpg /> jinak se tam dávají dvě korbičky směrem k tobě (akorát fotka nefunguje)
Ahoj holky,
zrovna pátrám po obchodech.......
Bydlíme v paneláku a výtah má p¨růjezd jen 65 cm (průser
), takže jsem sháněla co nejužší kočár. Našla jsem Baby Wlet trojkolku s otočným dvojkolem vpředu (podobný, jako na předchozím obrázku, ale užší), co mám rozchod kol 70 cm. Myslela jsem, že těch 5cm vyřeším sundáním jednoho zadního kolečka..........ale ani po sundání bych se do výtahu nedostala
.
Kočárkárna je snad ve sklepě, kam bych musela odemykat a zamykat mříže a jít s obouma holkama ze schodů a ještě tak přes troje dveře - nemyslitelné.
Bohužel nám nezbývá nic jiného, než golfky (i když jsem se už jednou zařekla, že malá kolečka NE)
. Ty se aspoň do toho výtahu trošku „povolí“ a dostanu se tam i s holkama.
Do teď jsme jezdily s tandemem, ale jedna musela stát, dole oblíkání, usazování a stejně si ta vpředu nemohla pořádně lehnout ![]()
K tomu Baby Weltu - i když jsem se do něho na první pohled zamilovala, musela jsem se ho nejen kvůli těm dveřím vzdát. Jsou docela úzké i sedačky pro děti a pro roční dítka mi přijde už jen tak tak. Chce to vidět v reálu. Jinak mi přišel úžasný
.
Tak zatím a šťastnou ruku při výběru.
Bubu
Holky, prosím Vám, poraĎte, kde v Brně seženu na prodejně golfky Chicco (pro dvojčata). Nevíte?
Marně obtelefonovávám všechny obchody s kočárky a tyhle prostě nikde nejsou. Maximálně Inglesina, ale s tou chci právě srovnávat.
Díky za odpovědi
Bubu
Bubu,zkoušelas babyexpert-Chicco vedle Ikei? tam amjí dost kočárků i pro dvojčata,pokud bmyslíš takovýto obyč. golfky
http://kocarky.babyexpert.cz/…476_0520.jpg
Akorát růžovýnpanter nemá moc kočárků v pordejně,na netu jich e plno,ale tam ne,je to malej obchod,skoro žádný místo na odzkoušení (a ty vyšší ceny
)
jo, jo, tam jsem i byla a nic
, dík
Jinak to jsou ony. Nemáte s nimi některá zkušenost? Nevím, jestli se dají sklopit až do lehu a jestli se k nim přece jen nedají dokoupit madla.
Bubu
Bubu - za 14 dní je v Brně v rámci Mobitexu veletrh Dětský svět a měli by tam mít i kočárky pro dvojčata, vstupné myslím 60,–Kč o víkendu…
Helli - prozkoumávali jsme s manžou intrnet a v zá:,–(ě nejlepší kočár (nafukovací vyplétaná kolečka, odpružený - pomocí řemínků, přeh.rukojeť, trojkombinace, 80 šíře, dobře skládatelný atd..), který se dá u nás sehnat je Emmaljunga…bohužel tomu odpovídá i cena …ale je to kočár, který by měl vydržet a třeba se dá sehnat z druhé ruky. ![]()
Cami + 2prcci 23tt
Ahoj všichni,
díky moc za rady, ani jsem nečekala, že jich bude tolik a takhle rychle.
Trojkolku nechci z toho důvodu, že bydlíme ve staré části menšího města, kde jsou silnice opravdu v katastrofálním stavu, zvlášť teď v zimě - prohrnuje se to tu jen když už je opravdu nejhůř, takže se tu člověk celou zimu brodí v závějích sněhu. Nevěřím tomu, že by se to s trojkolkou dalo zvládnout, klasická čtyřk mi přijde protě stabilnější. Navíc kousek od nás je les a velká alej ideální na procházky, takže potřebuju kočár opravdu do terénu.
Po vašich radách se čím dál tím víc kloním ke kočáru s natáčecíma kolama. V sobotu jsem měla možnost vyzkušet si v jednom obchodě našeho dosavadního favorita - Dorjan Cross Twin - všechno bylo super, až na to, že mi přijde, že se s ním právě člověk dost nadře.
O kočáru Emmaljunga jsem dřív vůbec neslyšela, tak zkusím hledat na netu, díky za tip.
Můžete mi, prosím, ještě poradit nějaký obchod, kde by měli na ukázku víc než max. 2 dvojčatový kočáry? U nás ani v Plzni jsme žádný takový neobjevili (jsme rádi, když mají alespoň 1
), tak jsme na základě rad vyrazili v so do Prahy do Dětskýho ráje, ale opět jsme skončili u počtu 2 ks. ![]()
ahojte, já asi neporadím s kočárem já jsem si vybrala obyčejný Růžový panter (jen hluboká korba + nádstavba, teda dají k němu pořídit i nafukovací kola
, vydržel naprosto vše v obchodě jsem si mohla vybrat jakoukoliv látku ze vzorníku - ale teď je zase trochu jiný výběr kočárů. a pak jsem užila sporťák Hauck shopper duo - byl perfektní, ocenila jsem hlavně podnožku - holkám prostě nevisely nohy, a když spaly tak se to dalo vše nastavit do rovna. a taky ty otáčecí kolečka - do terénu to chce ale pořádnou aretaci, protože se otáčí při každým kamínku a daleko se nedojede a je to k vzteku
a i když nemám zkušenost myslím, že možná ta trojkolka by právě do sněhu byla lepší..nevím ale lovit zapadlé jedno kolečko je možná lepší než vyprostit dvě naráz..ale s tím opravdu nemám zkušenost. jen si tak přemýšlím.
a trochu si pamatuju jak jsem bojovala s odhrabaným sněhem když jsem se chtěla dostat na silnici neb chodník je úzký - ale nebylo to nic zá:,–(ního pro změnu kočáru
tady v Brně se dá podívat a vyzkoušet dvojčatový kočár v prodejně Balli - jedna z prodejen se na dvojčatové věci specializuje. mají i www. jinak nevím už to nesleduju - kočár jsme udali ve dvou letech
hodně štěstí při výběru
Zdeník a Martinka a Janička