Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte,
potřebovala bych poradit s výběrem kočárku pro miminko, které se narodí na konci ledna. Hledáme kočárek, který zvládne lesní terén i kamenité cesty. Potřebujeme, aby byl dobře odpružený, měl snadno odnímatelnou korbičku (bydlím v domě bez výtahu, takže by se hodilo vzít korbičku i se spícím miminkem a donést ji do bytu) a aby byl na teréňák co nejskladnější. Měřím 160 cm a manžel také není žádný obr, takže hledáme něco, co bude pohodlné pro drobnější rodiče. Nevadí mi investovat do kvalitního a bezpečného kočárku. Také bych uvítala, kdyby byl dostupný v jiných barvách než jen černé. Předem moc děkuju! ![]()
TFK nebo něco typu Roan Marita to jsou kočáry do terénu. TFK je možná trochu skladnejsi a má ruční brzdu což je super při jízdě z kopce. Oba kočárky jsou docela těžké, což ale při jízdě až tak nepočítám s, při skládání a dávání do auta už jo. TFK je ale tříkolka a ne každému to vyhovuje - je potřeba si to vyzkouset. Na YouTube mají u něj teda hodně prezentačních videí kde krásné ukazují co vše má za vychytávky. Pro snadné přenášení dítěte z kočárku do bytu je fajn vložná taska. Ale nevím jestli by se ti vešla do korbycky. Já ji měla místo korby ve sportovním dvojkocaru pro mladší dítko…
Kamarádka má emmaljunga. Mě osobně se nelíbí, ale krásně teda pruží.
Terénní kočárek nikdy nebude skladný. Roan marita má opravdu bezkonkurenční odpružení. Asi bych to řešila tím, že bych pořídila maritu a do té korbičky bych pořídila ještě vložnou tašku. Ona i ta korbička je celkem těžká.
Pro miminko narozené v lednu a do terénu bych doporučila kočárky jako Emmaljunga NXT90 nebo Baby Jogger City Elite 2 – oba jsou dobře odpružené, zvládnou les i kamenité cesty, a korbička se dá snadno odnést. Jsou vhodné i pro menší rodiče a mají na výběr různé barvy.