Kočárek Moon piu

863
8.8.24 06:27

Kočárek Moon piu

Ahoj, máte někdo zkušenosti s kočárkem Moon piu? Čekáme první miminko a právě vybíráme kočárek. Nějaké jsme zkoušeli na prodejně a tento náš zaujal nejvíce :)
S kočárkem budeme nejvíce jezdit na asfaltce a lesní cestě.
Ještě než kočárek koupíme, tak bych byla ráda za osobní zkušenosti. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
12.10.24 22:41

Dnes jsem byla v trendy baby a taky mi tento kocarek nabizeli a dost me zaujal.
Akorat váží tech 13.5 kg, prijde mi ze je tezsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
20.10.24 07:51

Ahojky, taky jsem na nej koukala, tak by me zajimaly nejake nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
24.11.24 13:17

Ahoj, máte nakonec tento kočárek? Nějaké zkušenosti? Dneska jsem se do něj trochu zamilovala :D super ta větratelná korba s okýnkem, složení i se sportovní sedačkou, krásně se mi s ním manipulovalo. Jen se bojím nafukovacích kol :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
24.11.24 13:51
@Akaii píše: Více

V tydnu se na nej jedu podivat znovu a velice nad nim uvazuju, myslim si, ze nemusis mit nafukovacky, dela se i s gelovymi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
24.11.24 13:53

@Babupav přímo ten Piu s gelovymi? Dnes mi tvrdili, že jedině nafukovací :roll: kouknu ještě přímo na stránky moonu.
Taky ještě vezmu manžela a pojedeme znovu. Přidala jsem se na fb do skupiny „moon kočárky a příslušenství“ tak uvidím, co se dozvím ještě tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
24.11.24 13:57

Me tady nikdo neodpovedel, jeste se rozhoduji nad Venicci. Me na prodejne rekli, ze i piu i ressea se da kola kombinovat proto nas to nadchlo, protoze ja nechci nafukovacky a pritel jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
24.11.24 14:03

@Babupav venicci jsem dneska taky koukala a přišel mi super. Na netu jsem koukala na ten Clara, dneska ho ale paní na prodejně úplně přešla s tím, že je ta korba na rámu nízko, oproti těm moonum a že se musím víc sklánět k dítěti. Ale třeba Tinum Upline ty zvyšování adaptéry má, my jsme s manželem oba vysocí.. Jinak mi přišel s Piu dooost podobný. Kdyby se dalo u Piu měnit kolečka, tak mám asi jasno! Tak děkuju za info a třeba budeme mít s manželem příště jinou prodavačku a řekne nám něco jiného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.11.24 19:54

Jak to u vas dopadlo? Byla jste se jeste divat? Nam se to odlozilo tak az ted o vikendu, musim vam ale rict, ze kamkoliv napisu dotaz ohledne tohoto kocarku nikdo nereaguje a pritom vim, ze dost maminek ten kocarek ma :D
Asi bych chtela ten Moon Piu barva Tonka, ale chci tu barvu videt na zivo a obavam se, ze to nesezenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
26.11.24 20:33

@Babupav byli jsme s manželem včera, asi 2,5h. Těžký rozhodování :D zrovna sepisujeme + a - tak to napíšu i sem :)

1. Venicci Tinum Upline

Výhody:

• větší výbava v ceně
  • teleskopická rukojeť
  • „hezčí“ a pevnější konstrukce
  • u skládání sporťáku nevadilo madlo tomu složení
  • po složení je menší než Piu a má pás přes rameno na nošení
  • čudlíky na skládání stříšky na korbě jsou zevnitř korby a mackaly se mi líp než zvenku u Moon, ale to je dost individuální..

Nevýhody:

• skládání zespoda = hooodně ohýbání
  • nutno zasunout rukojeť před skládáním a při skládání se madlo opírá o zem = obava o zničení madla
  • - gelová kola (bezúdržbový ale možná horší komfort)
  1. Moon Piu

Výhody:

• skládání 1 rukou a rukojeť se po složení neopírá o zem madlem ale takovýma nožkama a narozdíl od Venicci se dal složit i s taškou/batůžkem
  • lepší, kvalitnější matrace
  • pod matrací v korbičce je odvětrávání
  • pro manžela větší/lepší úchop korbičky (to madýlko nahoře :D )
  • u sporťáku nemá jako Venicci hranu u nožiček (paní říkala že delším dětem tam pak ta hrana dost vadí)

Nevýhody:

• dost se klepe korbička na zvyšovacích adapterech- naráží do rámu a je to i slyšet (paní říkala, že to klepání se ztratí, až se kočár zatíží váhou dítka.. ale nevím)
  • - polohování rukojeti kočáru přes 2 čudlíky (kloubky) - mě nevyhovovaly špatně se mi ty čudlíky mačkaly, manžel říkal že je to lepší při manipulaci s kočárkem (třeba při najíždění na obrubník atd)
  • - nafukovací kola - já se bojím prasknutí, případně nutno vyměnit plášť a duši.. ale prý ty nafukovací líp pohlcují nárazy v terénu (větší komfort pro mimi)
  • za mě bude hrozně špinavý ten koš, kór u světlých barevných variant :D
  • pojistka při rozkládání kočárku (mě nevadí ale manželovi jo, nedá se pak kočár rozložit jen jednou rukou, zase se ale nerozloží samovolně..)
  • chromový varianty jsem viděla na bazarech a po pár měsících je ten chrom úplně zničenej (Tonka má matný detaily, takže to máte vyřešený :D )
  • v ceně není výbava, jen ta dvojkombinace a zbytek nutno dokoupit = nakonec dražší o pár tisíc

Oba kočáry moc pěkný, lehký, krásně je šlo ovládat 1 rukou. Oba mají ventilační okynko i v korbě, u obou se dá výškově nastavit sportovní sedačka. Oba mají magnetický 5bodový pás na sporťáku, u obou jsou prodloužitelné stříšky. Košíky mají víceméně stejné. Paní prodavačka říkala, že obojí jsou německý výrobci, v týhle cenový kategorii není ani jeden špatný :) asi taky půjdeme do Moonu ale zkusíme barevně ten Mud.. jen jsem ho taky neviděla na vlastní oči a trochu se toho bojím (černý ale nechci, prý se i hodně vyšisuje barva a světly kvůli špíně)

Tonka je něco mezi hnědou a fialovou, mojí mamce se moc líbil. Mají ho u nás v HK v John Nellu :)
Přemýšlím jestli ještě něco, kdyžtak dopíšu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.11.24 20:51

Ooo vy jste andel
:D :srdce:
Dekuji moc, ze jste se o to semnou podelila a vypsala to
Ja bych noc chtela videt tu barvu Tonks, bojim se, aby nebyl moc tmavy a na zivo silena barva jak rikate do fialova zda jaka barva je na netu odpovida skutecnosti
Jeste prosim jak je to u obou s perovanim a velikost korbicky?
Ja totiz zkousela jen moon resea a ten byl taky dobrej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
26.11.24 20:58

@Babupav není za co! Já všude hledám recenze a nikde nic tak snadntohke někomu pomůže..
Já myslím, že v reálu mi přišla barva trochu víc do fialova :( ale šílená úplně ne :lol:
Odpružení nám přišlo na stejno a korbičky se liší max. o 1cm ve prospěch Piu, která byla větší než Venicci ale fakt zanedbatelně.. spíš byl vidět rozdíl v té matraci, tu má MOON fakt kvalitní! A u obou značek se dá vnitřek korbičky zipem odepnout a vyprat :)
Já chtěla zkusit Resea + ale neměli ji a měla myslím menší korbičku než Piu. Já čekám dubnový dítko, takže tam nemusím cpát fusaky atd, budeme jezdit hlavně v teple ale ta větší mi přijde lepší, kdyby místo dítka vylezl obr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.11.24 21:06

Urcite to pomuze nekomu, taky jsem nenasla nikde nic, jako by ho nikdo nemel :D
No ta barva no nechci fialovej :D. Ale nastesti ten piu ma dost hezkych barev, resea tolik ne.
Diky vam jsem vic rozhodnuta pro moon ikdyz od zacatku prahla po venicci. Ted se jen modlit at tady u nas je nekde barva tonka vystavena :D Vsude maji ty cerny a to nesnesu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
26.11.24 21:07
@Babupav píše: Více

Jinak cekame na zacatku unora tak se ptam na velikost potrebuju tam narvat fusak, ale zase to bude mimi malicky, ze to je v klidecku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
26.11.24 21:09

@Babupav já tam šla taky spíš rozhodnutá pro Venicci ale odcházela jsem nakloněna Moonu, dost teda díky manželovi, který prostě ty kočáry 2,5h nepustil z ruky a zjistil takový praktický věci, který by mě nenapadlo řešit :D já jsem zrovna z těch barev taková rozhozená.. nechci nic s tím chromem, tak mi zbývá černá -nechci a ten mud- nikde jsem neviděla na živo a třeba to je hnusný :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí