Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, uz jsem fakt bezradna, hledam kocarek - sportak/golfky nebo neco mezi, hlavni pozadavek je aby mel rukojet nastavitelnou do co nejnizsi polohy (idealne tak 85-90cm). Taky by bylo fajn kdyby byl lehky (do 9kg) a mel polohovani do lehu nebo pololehu, vsechno ostatni neni dulezity. Existuje neco takoveho prosim?
Tak jsem ti to změřila, mám Joie Mytrax a má 84cm na nejnižší nastavení. Je lehký (pro mě) kolik má kg si přesně nepamatuji. Velký koš, polohování do úplného lehu (v takovém případě je ale dost těžké se dostat do koše dole).
Mam X-Lander Pulse 2019, ma nastavitelnou rukojet, jde do skoro úplného lehu-opravdu jen mirne nakloněny, ma prodlouzenou boudu, integrovanou síťku proti hmyzu, led světýlka do mlhy nebo tmy, a jde vozit po i proti směru. A jeste super velky kosik.
Hodně nízko jdou nastavit všechny kočárky s kloubovou rukojetí. Nejlehčí, kolem 7kg, je valco snap.
To splňuje jane slalom pro a concorde fusion. Oba ale jen bazarove.
Potom knorr joggy s myslím, že by vyhovoval. Kolik meris? Já 163 cm a tyto kočárky mu vyhovují.
@DarkDesire ja už bylo zmíněno, všechny kočárky s kloubovým madlem jdou dát dosti nízko, Valco snap je něco mezi golfkama a sporťákem.
šikovný je i BD clever
@Martha03 píše:
Tak jsem ti to změřila, mám Joie Mytrax a má 84cm na nejnižší nastavení. Je lehký (pro mě) kolik má kg si přesně nepamatuji. Velký koš, polohování do úplného lehu (v takovém případě je ale dost těžké se dostat do koše dole).
Jezis, moc dekuji! Koukam ze vazi 12kg ale pokud se dobre ovlada mozna by to az tak nevadilo
@DarkDesire píše:
Jezis, moc dekuji! Koukam ze vazi 12kg ale pokud se dobre ovlada mozna by to az tak nevadilo
Mě nepřijde nijak těžký. Skládá se do auta jednou rukou. Potah lze celý dát dolů a vybrat (je tam na cvočkách). Kolečka jsou pěkně odpružená, dcera v něm nelítá. Je prostorný, široký, strisku lze dát opravdu nízko i když svítí slunce hodně nízko. Koš toho pojme hodně a dá se i s plným košem složit. Jediné co mi na něm trošku vadí je, že jak je stříška navázaná na zádovou opěrku, tak se tam nedá šikovně uvázat fusak a sjíždí, takže to řeším tak, že jo vážu kolem.
@Janli píše:
Hodně nízko jdou nastavit všechny kočárky s kloubovou rukojetí. Nejlehčí, kolem 7kg, je valco snap.
Valco snap nema polohovatelnou rukojet a celkove podle recenzi je nic moc..
@Káťa19 píše:Ani jeden z techto kocarku nema nastavitelnou rukojet..
@DarkDesire ja už bylo zmíněno, všechny kočárky s kloubovým madlem jdou dát dosti nízko, Valco snap je něco mezi golfkama a sporťákem.šikovný je i BD clever
@g.sandova píše:
To splňuje jane slalom pro a concorde fusion. Oba ale jen bazarove.
Potom knorr joggy s myslím, že by vyhovoval. Kolik meris? Já 163 cm a tyto kočárky mu vyhovují.
Dekuji, mrknu, kazdopadne budu kupovat jen bazarovy. Merim kolem 155, a vyska rukojeti je opravdu velky problem, obzvlast vzhledem k tomu, ze musim drzet za ruku starsi dite, a druhou rukou ridit kocarek..
@DarkDesire v tom případě concorde fusion nebo jane slalom pro. Sportovní sedačky mají prostorné, ale jsou nízké.
Slalom jane je trojkolka s ruční brzdou a zvládne terén.
Mrkni na Fcbku a prodej se do skupiny, já tamired air měsíci koupila. Concorde fusion jsem měla, ale Poslal a ho dal. Mám raději trojkolky. Zvládl lehčí terén.
@DarkDesire přes tyhle kočárky uvidíš i na chodník ![]()
Každému vyhovuje něco jiného.
Mně vyhovuje jane slalom pro.
@DarkDesire tak to se omlouvam, ja myslela, ze to maji ![]()
Ale co mohu doporucit ja je B motion 3, dobre se ovlada jednou rukou a vyspi se trilete dite pohodlne
polohovaci rukojet
@DarkDesire píše:
Dekuji, mrknu, kazdopadne budu kupovat jen bazarovy. Merim kolem 155, a vyska rukojeti je opravdu velky problem, obzvlast vzhledem k tomu, ze musim drzet za ruku starsi dite, a druhou rukou ridit kocarek..
Ja merim 157cm, a mam dva X-Landery jeden mam Pulse 2019 a jeden XA, a oboji maji polohovatelnou rukojet, na mou vysku vyhovujici.