Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem,
na netu (http://www.mimibazar.cz/foto.php?…) jsem objevila trojkolku V.I.Baby 3K Air 06, která mne zaujala jak vzhledem, tak i cenou - i s hlubokou korbičkou stojí kolem 7 tisíc. Výrobcem je údajně Chicco. Nemáte s tímhle kočárkem nějaké zkušenosti?
Předem moc díky!
Já ten kočárek mám. Výrobce je prý opravdu Chicco, jen se k tomu nějak moc veřejně nehlásí. Korbička je vyndavací, popruhy se dají dát do kapsičky. Sporťák nás čeká až v létě, takže nevím jak bude vyhovovat. Jezdí se mi s ním fakt suprově, líp než s Jane. Má krásně široký kola a jde s ním zatáček jendou rukou. To otáčení má fakt citlivý. Otočíš ho o 360stupňů na místě. Nevím jaké vylepšení má teď ten nový model. Já mám ten loňský.
Nevýhody co jsem zaznamenala:
výhody:
Takže sumasumárum: za ty peníze se vyplatí. Já jsem 18tisíc na Jane neměla. Do léta se snad do tý korbičky vejdeme a pak předělám na sporťák a přikoupím ještě lehké golfky na cestování MHD.
Daniela
Danielo, moc děkuju za vyčerpávající odpověď! Hodně jsi mi pomohla.
Já mám 6týdenní holčičku, používáme zatím starý hluboký kočárek po starším dítěti, ale začal se pomalu rozpadat, tak jsme se poohlédli po novém. A tenhle V.I.Baby asi nakonec koupíme, výhody pro nás převažují nad nevýhodami
.
Jen by mě ještě zajímalo (pokud sem do té diskuse ještě zavítáš), jakým způsobem se skládá a případně jak je zhruba velký ve složeném stavu (nemusíš to nějak detailně měřit
stačí, kdybys to třeba měla někde popsané v letáku nebo v záručním listě apod.)
Ještě jednou díky a měj se hezky.
Tak jsem koukala na ten tvůj odkaz. tohle jsou už nové modely. Ta konstrukce je trochu jiná a navíc to má sklopnou rukojeď a o trochu užší kola. Mě se to do kufru Felicie nevejde cca o 5cm. Tak třeba se to teď vejde. Rozměry jsem se taky snažila zjistit. Marně. Napiš si na babyexpert. Snad ti pomůžou. Já bych tě s tima mýma rozměrama jen mistifikovala.
Loni tyhle kočárky prodávali výhradně v Tescu a na na netu. Tak bys to mohla taky zkusit tam.
Ať kočár dobře slouží.
Daniela + Matýsek
Ahoj všem, kdo na tohle téma ještě s odstupem času zabrousí:-)
Tak jsme ten kočárek minulou sobotu nakonec koupili - v Babyexpertu v Praze na Černém Mostě, v červeno-šedé barvě. Kupodivu se nejmenuje V.I.Baby, ale V.I.P.Baby:-) to P je v té značce docela špatně vidět, tak ho v každé prodejně nazývají jinak a na internetu se pak špatně hledá.
Zatím si ho nemůžu vynachválit. Prošel zatěžkávací zkouškou u nás v hrbolatém a blátivém terénu a skoro mi připadá, že je stabilnější, než klasická čtyřkolka. Zatáčí opravdu na místě, je docela dobře odpružený, takže i péruje, skvěle se s ním manipuluje, krásně najíždí na obrubníky (jak už psala přede mnou Daniela). Kolečka jdou sundávat krásně rychle, ten mechanismus je docela promakaný.
Jedinou nevýhodou je relativně malá korbička, ale to je asi klasický problém všech trojkolek (jsem holt zmlsaná z toho obrovského čtyřkoláku, co jsem měla předtím:-). Nicméně Andrejka se nám do toho zatím celkem bez problémů vejde i s fusakem a v létě a na podzim už budeme stejně jezdit se sporťákem, takže to vlastně zas až tak citelná nevýhoda není.
Ahoj všem.
Je tento model skládací?
Vejde se mi do kufru Fabie?(krátká)
Nacpu ho na místo spolujezdce?
Díky
Jenda
Pokud jste to někdo zkoušel, napište mi na udu@volny.cz
Ahojky, chtěla bych poprosit o radu…
Kdo ho máte, myslíte, že se do něj vejde půlroční mimi i s fusakem a ostatními zimními prkotinami?
Nám se má mimísek narodit v srpnu, takže v zimě budem ještě ležící.
Díky za info. T.
Ahoj, změřila jsem vnitřní prostor té korbičky a na délku má 75 cm a na šířku 34 cm. Mimčo v půl roce měří kolem 70 cm (hrubý odhad), takže si troufám říct, že s tím fusakem by se tam asi nevešlo:-(
Naše malá má teď 63 cm a taky jsem docela zvědavá, jak dlouho v tom vydrží. No, vzhledem k tomu, že nebudeme potřebovat fusak, tak snad do toho podzima ještě jo…
Díky, to jsem si mohla myslet
. Jak to má otáčecí kolečka (nebo kolečko), je malá korbička. Musím vážně slevit z požadavků…
Taky jsme si tenhle kočárek vyhlídli, ale taky se maličko obávám té malé korbičky. Jenže bohužel nevím o žádném jiném kočárku, který by mi v ostatních věcech tolik vyhovoval a byl tak levný. Tak jsem trochu bezradná. Máte ještě někdo nějakou další zkušenost, nejlépe s tou velikostí?
tak jsem se rozhodla tuhle diskusi jeste trochu oprášit pro zájemce, co sem třeba zavítali a chybí jim tu aktuální informace.
takže: tento kočárek jsme si pro naše mimi koupili (na netu, v kamenných obchodech je o trošku dražší), mimísek se narodil v září a tady jsou výhody a nevýhody, ale je to čistě subjektivní, někomu něco z toho nemusí vadit a neopak může vadit něco jiného
plusy:
mínusy:
před použitím jsem počítala jako mínus taky to, že se nadají polohovat nohy (když dítě zádama leží, nohy mu mírně visí dolu). našemu synovi to ale vůbec nevadí, takže nám taky ne ![]()
jo a jezdíme feldou kombi a do kufru ho dáváme úplně v pohodě
kdo budete chtít vědět něco víc, klidně se ptejte ![]()