Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý večer maminky prosím poraďte mi. Jelikož poslední dítě mám za roku krále klacka 🤣 🤣 kdy jsem používala abc design Tec 3, který už je opravdu tabu. Tak bych potřebovala takovou radu
mám měsíc před porodem a stále se nemohu dohrabat k tomu, jaký si pořídit kočárek. Při nejstarším synovi jsem si pořídila ten nejdražší na prodejně a byla jsem opravdu nespokojená jelikož se mi sporťák při každém předklonu dítěte převracel a od té doby mám opravdu strach
pak jsem měla již zmíněný kočárek a s tím jsem byla opravdu spokojená. A teď k věci. Mám celkem vysokého chlapa 190 cm ( ani já nejsem zrovna prcek ) tudíž nechci nějaký nízký kočárek, u kterého si budu lámat hřbet
Nejsem nějaký extra sportovec, ale mám ráda občasnou turistiku a hodně často chodím na brusle, sem tam i nějaké lesní procházky
tak nějak mám favority ABC design Viper,
X-Lander - x move, Thule Urban glide 2 ( na tom mě tedy trošku odrazuje vše dokupovat zvlášť + to, že nejde do sedu apod.) Může mi nějaká z vás poradit, s jakým jste spokojeni?
děkuji
Nemám zkušenost ani s jedním z jmenovaných ale jestli dobře koukám tak jen Thule má ruční brzdu kterou teda na brusle určitě potřebuješ. Jinak já mám joie crosster taky má ruční brzdu a je celkem vysoký..nejde teda taky do úplně kolmého sedu ale neřekla bych že to nějak vadí… ![]()
Mame x lander x move. Vozi druhe dite a vsichni jsme moc spokojeni. Nejde teda do uplne kolmeho sedu, ale jde do uplneho lehu. A projede uplne vsechno
fakt ho nesetrime.
Mám skoro 180 cm a do města mam britax smile iii a do terénu a na běh thule urban glide 2 a jsem s obojím naprosto spokojená.
Thule jsem pořídila v setu se všemi doplňky na jamaru, vyšlo tam nejlépe. Co se týče sedu, tak naše malá sice ještě nesedí, ale zkusila jsem kočárek dát do sedu a nějak nechápu, co na tom všem tak vadi
Ano, není to 90°, ale moje starší děti taky nikdy neměly kočár do takového úhlu a neseděly celou dobu jen oprene, když si chtěly sednout víc, tak prostě se přitáhly madla a seděly tak, pak se opět oprely. Předpokládám, že dcerka u Thule bude to samé. Sice k němu mam jako součást setu pásek do úplného sedu, ale nevyuziji ho.
Britax mi naopak jde zvednout úplně a přijde mi to naprosto nepřirozené ![]()
Thule Urban Glide2 je prostě boží…šla bych třeba na fb bazárek Thule, kde jsou fajn nabídky i s výbavou.
Odvozila jsem v něm dvě děti, terény, sport snad každý den a i tak jsem kočárek prodala „jako nový“. Novou majitelku příjemně zarazilo lehoučké ovládání, skládání, jednoduchý design…
@StaraTerka píše:
Mame x lander x move. Vozi druhe dite a vsichni jsme moc spokojeni. Nejde teda do uplne kolmeho sedu, ale jde do uplneho lehu. A projede uplne vsechnofakt ho nesetrime.
Děkuji ![]()
@axlpol píše:
Thule Urban Glide2 je prostě boží…šla bych třeba na fb bazárek Thule, kde jsou fajn nabídky i s výbavou.
Odvozila jsem v něm dvě děti, terény, sport snad každý den a i tak jsem kočárek prodala „jako nový“. Novou majitelku příjemně zarazilo lehoučké ovládání, skládání, jednoduchý design…
Za mě je to zatím vítěz
i když si člověk o něco připlatí, ale je prostě top. Na Facebooku přesně je v této skupině jsem jediné co mě tam trošku odradilo je právě to, že tam lidi psali, že pro běžné uživatelky je to celkem na prd. Prý se kočárek nevejde do výtahu do úzkých obchodu a podobně a doporučuji to převážně ženám, které opravdu sportuji. Beru to s rezervou byl to jenom jeden názor. Teď pojedu do Budějovic si ho vyzkoušet a uvidíme. Bazarový ho nechci jelikož ho prodávají skoro za stejné peníze co ten sporťák koupím nový. Jenom se zeptám co k tomu sportovnímu kočárku potřebuji do začátku?
Koukala jsem, že se tam musí dokoupit nějaký polohování nožiček nebo co a opravdu nevím
ale mám o něj fakt zájem
@Zuzana suzie píše:
Za mě je to zatím vítězi když si člověk o něco připlatí, ale je prostě top. Na Facebooku přesně je v této skupině jsem jediné co mě tam trošku odradilo je právě to, že tam lidi psali, že pro běžné uživatelky je to celkem na prd. Prý se kočárek nevejde do výtahu do úzkých obchodu a podobně a doporučuji to převážně ženám, které opravdu sportuji. Beru to s rezervou byl to jenom jeden názor. Teď pojedu do Budějovic si ho vyzkoušet a uvidíme. Bazarový ho nechci jelikož ho prodávají skoro za stejné peníze co ten sporťák koupím nový. Jenom se zeptám co k tomu sportovnímu kočárku potřebuji do začátku?
Koukala jsem, že se tam musí dokoupit nějaký polohování nožiček nebo co a opravdu nevím
ale mám o něj fakt zájem
Madlo, pláštěnka, síťka, polohování nožiček…za mě zbytečné. Nepoužila jsem za 5let nic.
Stačí dobrý nánožník (kdyby začalo pršet, at hned nepromokne) na pohování nožiček mi stačil i dětský balonek, který jsme stejně vozili na hraní a strčil se tam
a taky polohoval. Ale i bez polohování v pohodě.
Určitě dobré podložky, případně jen nějakou na polohování hlavičky, když dítě spí. Já použila neoriginal z dětské autosedačky, protože byla více vycpaná a pro mimino lepší. Taky držák na pití se hodil (jak pro mě, tak pro dítě) síťka na madlo, parádní na hračky a nákup.
Kočárek byl právě v obchodech super, protože se dobře ovládá jednou rukou. A já nosím košík, necpu věci do kočárku. Výtahy jsou v dnešní době blbé snad všude, to si nevybereš, nechápu, kdo to schvaluje.
Záleží jaká jsi mamina. Já vymetám sekáče a bazárky, takže jsem si kočárek doplnila sice o neoriginal kousky (fusak, nánožník, držák na pití, taška, síťka, lékárnička…) ale daleko levnější a nakonec vlastně originální (podle sebe a nikdo je neměl)
@Zuzana suzie píše:
Za mě je to zatím vítězi když si člověk o něco připlatí, ale je prostě top. Na Facebooku přesně je v této skupině jsem jediné co mě tam trošku odradilo je právě to, že tam lidi psali, že pro běžné uživatelky je to celkem na prd. Prý se kočárek nevejde do výtahu do úzkých obchodu a podobně a doporučuji to převážně ženám, které opravdu sportuji. Beru to s rezervou byl to jenom jeden názor. Teď pojedu do Budějovic si ho vyzkoušet a uvidíme. Bazarový ho nechci jelikož ho prodávají skoro za stejné peníze co ten sporťák koupím nový. Jenom se zeptám co k tomu sportovnímu kočárku potřebuji do začátku?
ale mám o něj fakt zájem
Ja mam Thule UG2, do vytahu jsem se nevesla zatim 2×, jednou v hotelu a podruhe v knihovne, jinak dobry. V obchode mezi regaly jsem se zazim taky vzdycky vesla. Zabere teda dost mista v aute, puvodne jsme neli Karoq a Tiguan, v obou autech zabral skoro cely kufr, takze jsme museli poridit vetsi auto. Ale jinak je bozi, lehounce se ovlada a projede uplne vsechno. Dokupovala jsem akorat polohovani nohou, protoze dite v kocarku casto spi, tak at lezi v rovine, nic vic neni treba.
Dámy všem děkuji za reakce
tak jsem po tom všem zvažování a rozhodování dospěla k závěru, že vezmeme X-Lander.
chlap nechtěl ani slyšet o tom, že by své autíčko měl kvůli kočáru vyměnit za nějakou rodinou krabici, či jak to nazval
prý když nebudu spokojená, tak pak koupi sporťák od Thule a chodím pěšky
![]()