Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander X3?
Přidejte zkušenost s X-lander X3A ještě vzkaz pro Lůcu.....nám se Bruník narodil taky v létě takže jedině můžu doporučit. Korba není tak tvrdá jak se zdá (viděla jsem teda i hodně tvrdší). Navíc když je miminko opravdu malé tak jen leží a spí a moc se nevrtí tak, že by nějak naráželo do stran. No a co se týče velikosti korby tak já jsem hluboký použivala skoro do jeho 7mi měsíců ted je to cca 14 dní co už jsem vytáhla sporták,ale jinak až do této doby jsme měli jen hlub.korbu. No a teď dám do sportáku fusak, nánožník (ten je bezva,je totiž i pod zádíčkama - to taky nemá kde jaký sporťák) a je to a zima mu rozhodně není ![]()
Kdyby ještě nějaké dotazy tak sem s nimi ![]()
Ahoj.
Koksinelle, moc děkuju za odpověď. Tenhle kočárek se mi zalíbil na první pohled a ..druhý…i třetí
žádný jiný mě tolik nezaujal, ale zas bych se nerada unáhlila. Protože čekáme první prďolku, nemám osobní zkušenost, co správný kočárek má mít a co ne a samozřejmě chci, aby se v tom kočárku miminku líbilo, když v něm bude trávit tolik času. Co mi ještě drobátko chybí, je možnost otočit miminko s sobě i od sebe a polohovatelná opěrka na nožičky. Neleží se v tom sporťáku broučkovi špatně, když mu visí nožičky pořád dolů?
Lůca
Ahoj Lůco,
tvoje obavy chápu, i já jsem pořád váhala jestli jsme vybrali správně. Ale nelituji. Ikdyž musím říct že jakmile jsem hlub.korbu nahradila sportákem tak jsem si pár dnů nemohla zvyknout na to, že na Brunďu nevidím. On je totiž navíc hrozně společensky
a tak když byl v hlubokém tak když nespal tak na mě viděl, mohli jsme si „povídat“ atd a teď ve sportáku s tím byl trošku problém. Ale naštěstí ho zajímají i ostatní než jen máma takže teď je taky spokojený. Kouká se ven na lidi, přírodu atd.a nezlobí. Je trošku blbé že ta rukojeť nejde přehodit např.už jen kvůli tomu když hodně fouká nebo naopak svítí na mimi sluníčko, ale na druhou stranu na každém kočárku se asi něco najde. Žádný není 100% to bysme asi chtěly moc
Co se týče těch nožiček.....to nevím jestli malému vadí že je má pořád dole, přece jenom ještě neumí mluvit
Ale myslím si, že kdyby mu to vadilo tak by např.nespal v kočárku i 4 hod,když jsme na prochazce
takže asi nevadí, spí totiž jako dudek! Zaplat pan buh protoze doma nespi vubec a v noci…radsi nemluvím tak aspon někdy ![]()
Tak snad jsem ti poradila .-) Jakou chcete barvu už víte?? A chcete presne co máme my, to XA???
Lůco, ten anonym jsem já, opět jsem se zapoměla přihlasit
ach ta hlava děrava
Pa
Ahoj Koksi,
líbí se nám vůbec kočárky od téhle firmy a nakonec zvítězilo právě XA. Původně jsem chtěla trojkolku XT, ale když jsme ho v obchodě zkoušeli, přišlo nám, že není příliš stabilní a já bych nerada prcka někdě vyklopila, když by se kolečko zaseklo o chodník nebo v nějaké díře. Ostatní čtyřkolky mi zas přišly horší na ovládání a tohle je skvělý kompromis. Jelikož čekáme holčičku, vyloučili jsme ten pěkný modrý, kvůli sluníčku tmavé varianty, aby v něm nebylo jak ve skleníku a červená mi přijde zas moc agresivní. Navíc by ani neladila s růžovou
takže vyhrála písková varianta. A teď jsem na netu vyčetla, že nová verze 2006 se už dělá i s polohovatelnou opěrkou na nožičky, takže hurááá, asi je rozhodnuto
Jinak sluníčko se dá vyřešit slunečníkem a když bude velký vítr, vždycky můžeme couvat, ne?
To je přijatelná oběť za tak pěkný kočárek. Jakou barvu jste zvolili vy? A malý je taky tvůj první brouček? Moje mamina se mi směje, že to všechno bereme moc vědecky, ale v dnešní době, když má člověk přes net přístup k tolika informacít to snad ani jinak nejde. Dřív to měli jednoduché, prodávali od všeho jeden dva druhy a byli rádi, když něco sehnali. Když si má člověk dneska vybrat ze stovek různých věcí, je to dřina. Zvlášť, když s tím nemá zkušenosti. Ještě že existují podobné diskuze. Navíc je fajn si s někým promluvit. Přítel je sice miláček a úžasně tolerantní, ale kterého chlapa by bavilo 24 hodin probírat varianty kočárků, přebalováků, postýlek nebo vaniček? ![]()
Ahoj Lůco,
no vy se máte že budete mít polohovatelný nožičky…no co se dá dělat, my to nějak budeme muset vydržet .-) ale stejně chceme koupit golfáč a u toho už si na to dám pozor
takže teď zase sonduju co se týče golfáčů
který je nejlepší…naštěstí v Brně, my to máme skoro deset minut od baráku bude koncem března zase jako loni Veletrh Vše pro dítě a tam si snad vybereme, stejně jako loni X-Lander ![]()
My jsme měli dva typy barev - abysme měli pocit jiného kočárku - ikdyž konstrukce je pořád stejná. Hluboký jsme měli tmavé modrý se světlou zelenou a sporták s autosedačkou je takový ten hooooodně výrazný - červená s modrou
my jsme spíš na ty barevnější takže tahle u nas vyhrála, prý by to ani na sluníčku nemělo vyblednout tak uvidiíme. Je fakt že ted co je ta šílená hnusná zima náš sporták je nepřehlédnutelny ![]()
Myslím si, že opravdu nebudete litovat. XA je opravdu super. Navíc ty otočný kolečka jsou fantastický, uvidíš. Clověk se s tím nenadře jak s normálním kočárkem. V supermarketech si jezdíš jak královna ![]()
Naše je to taky první mimi. Chtěla jsem holku ale nějak nevyšla
tak snad příště…manžel by chtěl hned ale já to tak vidím za 2-3roky stačí mi jeden raubíř. ![]()
jaké máte jméno? A kdy má přijít na svět??
Ahoj Koksi,
tak to já zas závidím ten veletrh. Docela bych se tam jela podívat, ale z Prahy je to trošku z ruky. Takže asi s koupí počkáme do května, to má být For Kids tady. Ještě je spousta času, maličká by se měla narodit koncem června, začátkem července. Na výběr jména se zrovna chystáme. I na to je podle mě dost času, ale první otázka hned po tom, co to bude, je od každého jak se bude jmenovat
Asi to znáš, ne?
Já spíš teď řeším ty věci, co musíme koupit, protože už teď mám problém s pohybem a představa nakupování až bude horko a já sotva polezu,není nic moc.
Hihi jinak nám se to povedlo spíš naopak. Většina rodiny chtěla kluka, protože už máme v baráku dvě cácorky od švagrové a mají smůlu,budeme mít další ženskou. Mimochodem ten tvůj brouček vypadá na fotce kouzelně
) Mně osobně to bylo fuk, hlavně když bude maličká zdravá. No a další potomstvo zatím neřešíme. Jelikož tu máme ty dvě zlobidla v domě, malá nebude vyrůstat jako jedináček, takže další dítko mít nutně nemusíme, tak až jak se vyvine situace. Možná se nám to tak zalíbí, že budeme chtít dalších pět ![]()
Asi je to s prvním dítkem docela záhul, co? Aspoň známá z toho byla hlavně na začátku hodně zdrchaná. Člověk tak nějak neví, do čeho jde a má spoustu naivních představ..
Luco,
musim spechat synator uz se chce koupat tak breci.ale zeptam se z jake casti prahy jsi?? Jinak muj mail je: marta76@centrum.cz asi si budeme psat spis tam nez tady ne??? mozna nekoho nezajimaji nase reci ![]()
napis kontakt na tebe a je ti odpovim na tvuj posledni prispevek na emiminu ![]()
Ahojky,
nemám moc čas vás pročíst, tak tu asi něco zazní dvakrát…
Já měla tento kočárek a dokud jsem používala hluboký, byla jsem celkem spokojená. Až na pár detailů- ztrácí se postraní krytky rychloupínáku koleček. Ale dají se za 25 kč objednat:-) Do našeho terénu mi chyběla ruční brzda, v zimě z kopce je dost těžký a měla jsem strach, že ujede. Ale dalo se řešit zabržděním.
Jednou nám měnili odpružovací péro, prasklo. Nebyl to ale žádný problém. Asi ale záleží na prodejci…
Pření kola se sice natáčí, ale jak na to spoléháte, dost kočárek „došoupete“ do směru a tak se přední kola poměrně dost sjíždí:-( Prý to dělají ale i Quinny čtyřkolky. Prý se dají pláště kol ale taky snadno vyměnit.
Nakonec jsem ač původně jako odpůrce tříkolek vyměnila X-Lander za Jane Slalom Pro. A nedá se to srovnat! Už bych do čtyřkolky nešla.
Albi+Anika 15m
Ahojda,
Koksi, můj mail je proluca@centrum.cz, takže klidně písni tam, budu ráda ![]()
Albi, a tos měla taky XA? Já v obchodě zkoušela oba a rozdíl jsem v tom neviděla. Teda kromě té zmíněné horší stability tříkolky. Je jasné, že venku se to asi chová úlně jinak, takže uvítám i negativní názor.
Díky
L.
Lucuso,
měla jsem X-Lander X3, takový ten jeden z prvních, co tu byly. Ne XA. Prostě čtyřkolku s polohovacíma nohama.
Já jsem nebyla nespokojená s kočárkem (i když těch pár potíží být smaozřejmě nemuselo), spíš jsem prostě špatně vybrala. Nebyl pro mě. Nechtěla jsem investovat do kočáru tolik peněz a trojkolku jsem zavrkla, aniž bych jí měla v ruce. No nevyplatilo se.
Teď jsem s Jane nadmíru spokojená. je to prostě kočár mně šitý na míru:-)
Albi
Na jakékoliv otázky ohledně X-Landera odpovím:-)
Ahojda ještě jednou,
Albi, díky, X3 jsme zavrhli kvůli horšímu ovládání, XA mi přijde jako bezva kompromis mezi snadno ovladatelnou trojkolkou a stabilní čtyřkolkou. To, že se občas pokazí nějaká maličkost, je asi normální věc u všeho, nejen u kočárků a s tím nic nenadělám. Další dotazy už ani nemám, dozvěděla jsem se, co jsem potřebovala a teď už jen zbývá vozítko koupit…jo a ještě teda samozřejmě taky porodit toho prcka, co se v něm bude vozit, ale to už proti výběru kočárku bude brnkačka
![]()
Ještě jednou díly…určitě se tu zas brzy objevím s novou várkou dotazů, teď náš čeká výběr něčeho na spinkání, to bude taky fuška ![]()
Lucaso, pokud si XA dobře vybavuju, měl by bejt naprosto v pohodě. Takovej fakt kompromis 3 a 4 kol:-)
mmch, já mám 15m holčičku a zatím jsem problém se stabilitou trojkoky neměla ani náhodou. Terén, tramvaj, prostě pohoda. Snad jedině, když jsem měla moc těžkou tašku na rukojeti a malá ležela, byla váha dost vzadu a v tramvaji to chtělo kočár držet.
Výběru zdar:-) A příjemný těhu a vylodění prcka přeju:-)
Albi
Ahojky, chci se zeptat, u typu XA, nedrncají ty kolečka? Zatím jsem ho neviděla v reálu, ale zdá se mi jak jsou menší než u X-3, jestli to není nevýhoda?
Právě se snažím taky vymyslet nějakou rozumnou variantu a X-lander se mi moc líbí. Trojkolka je prý do terénu nevhodná a chci otáčecí přední kolečka. Tohle se mi zdá jako fajn volba.
Ještě jedna věc, jak moc využíváte autosedačku na kočárku? Na tenhle jde totiž asi sedačka jen origoš X-lander co?
Díky moc, T.
Ahojky Tamik,
zkušenosti s XA nemám, ale s trojkolkou v terénu problém žádnej. To bych se spíš bála těch malých koleček…
Na X-Lander jde autosedačka Maxi Cosi a vřele doporučuju! Užili jsme moc moc i v zimě. Když mrně spinká v autě, netřeba přenášet do kočárku a nopak.
Zrovna řeším, jak přidělám Maxi Cosi na Jane, protože se té autosedačky nechci vzdát a Jane rebel se mi vůůůbec nelíbí. No asi vymyslím nějaký meziznačkový adaptér:-)
Výběru kočárku zdar:-)
A+A