Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj jsem tu nová a vidím, že jsou tu odborníci na kočárky. Trochu se nám to doma zamotalo a potřebuju poradit. Máme 1,5 roční dceru a druhé mimi se má narodit v červenci. Koupili jsme trojkombinaci xlander XA. Ale a) malá byla v korbičce párkrát protože nebyla kočárková (nakonec jsme nosili)
b) sporťák už jakž takž bere, ale nelíbí se mi a necítím to jako dobré, že je ode mne otočená pryč. Koupila jsem jakýsi 3 kolečkový quiny (vyšisovaný a dost nereprezentativní) ale má ke mě otočenou sedačku. Teď přemýšlím co s tím, až se narodí mimi… koho vozit a koho nosit?
Nejradši bych všechny naše kočáry prodala a koupila něco z druhé ruky (trojkombinaci), která by měla: nafukovací kola, 4 kolka, sedačku s mámě, nějak slušně rozkládací… (prostě ten xlander mi jinak vyhovuje, tak něco v tom stylu) Napadá vás nějaký kočár za který by se to dalo vyměnit, abych nemusela moc doplácet? Díky za odpovědi…
Ahoj, skus nieco taketo,mozno z druhej ruky…
Zaujala ma ta moznost kombinacii…
http://www.malvik.cz/…gn-Zoom-2010
Drzim palce!
TornadoLou díky, ale já jsem myslela obyč kočár (druhé se bude nosit, nebo bude snad malá už ťapat)…
a co mutsy ?
http://www.malvik.cz/…der-Standard
kupis podvozok a zvysok si dokombinujes, pripadne kupis od niekoho kto mal celu trojkombinaciu ![]()
ja ho mam a maximalna spokojnost, plus bonus ze tam ide dat v pripade nutnosti dalsia sedacka , takze by si mohla obcas viezt obe deti
napr tu je cale kombinacia http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
alebo kupit kociarik, co Ti bude vyhovovat a pre starsiu dcerku skejtik? kamoska to tak ma, maly dvojrocny je na skejtiku, dvojmesacny v korbicke a navzajom sa bavia, je to strasne zlate ![]()
Tak budu ve stejné situaci. Děti od sebe 22 měsíců. Plánuji jedno nosit, druhé vozit. Do teď kočár nepoužívám. Respektive jen na balkoně na denní spaní, kluka nosím v šátku.
Optimální by pro mě bylo nosit lehkého novoše, batole by mohlo chodit a na delší cesty v golfkách. Ale nejsem si jistá, zda bude souhlasit.
Takže asi budu operativně střídat.
Kočár řeším taky - mám Mutsy trojkombinaci. Na 1. dítě to bylo super - denně jsem trajdala na procházky cestou necestou, je to tank, projede všude. Teď už nějaké procházky nebudou, spíš účelové cesty na hřiště, MHD do centra a tam se mi těžký kočár vláčet nechce. Takže přemýšlím, zda neexistuje vložná taška, která by se vešla do golfáčů - mám Jané energy. Nicméně jsem kočárkový analfabet a nevím, zda je moje představa reálná.
Do sourozeneckych kocarku moc nevidim ( a budu rada kdyz se neco noveho dovim kvuli webu) ale co jsem slysela, super kocarky jsou phil and teds (snad to pisu spravne). Dneska uz ale ruzne moznosti nabizi v podstate kazdy vyrobce… co jsem tak ruzne pokoukavala ![]()
pryfish píše:
Do sourozeneckych kocarku moc nevidim ( a budu rada kdyz se neco noveho dovim kvuli webu) ale co jsem slysela, super kocarky jsou phil and teds (snad to pisu spravne). Dneska uz ale ruzne moznosti nabizi v podstate kazdy vyrobce… co jsem tak ruzne pokoukavala
Když mě přijde, že pro rozdíl 2 roky už se ty sourozenecké moc nehodí. Zvláš v zakladatelčině případu, kdy díě nosí - tedy beru podle sebe. Mě ve FaT kočárku přijde, že ten novorozenec je dole jak v nějaké noře či šupleti. 1-2 měsíce mu to asi vadit nebude. Ale fůra dětí se vzteká ve 3m i v korbičce, kde alespoň vidí nebe, strmy, větve domů a obličej maminy. V tom šuleti nevidí nic.
pata308 píše:
a co mutsy ?
http://www.malvik.cz/…der-Standard
kupis podvozok a zvysok si dokombinujes, pripadne kupis od niekoho kto mal celu trojkombinaciu
ja ho mam a maximalna spokojnost, plus bonus ze tam ide dat v pripade nutnosti dalsia sedacka , takze by si mohla obcas viezt obe deti
Mutsy jsou dobrý, mají dobrý vychytávky, ale mají malé korby ![]()
Když se ti malá narodí v červenci a chtěla ji tam mít v půliroce ( leden ) ve fusaku, tak se ti tam možná nevejde…
Alpaka píše:pryfish píše:Když mě přijde, že pro rozdíl 2 roky už se ty sourozenecké moc nehodí. Zvláš v zakladatelčině případu, kdy díě nosí - tedy beru podle sebe. Mě ve FaT kočárku přijde, že ten novorozenec je dole jak v nějaké noře či šupleti. 1-2 měsíce mu to asi vadit nebude. Ale fůra dětí se vzteká ve 3m i v korbičce, kde alespoň vidí nebe, strmy, větve domů a obličej maminy. V tom šuleti nevidí nic.
Do sourozeneckych kocarku moc nevidim ( a budu rada kdyz se neco noveho dovim kvuli webu) ale co jsem slysela, super kocarky jsou phil and teds (snad to pisu spravne). Dneska uz ale ruzne moznosti nabizi v podstate kazdy vyrobce… co jsem tak ruzne pokoukavala
Hm souhlasim, me tam to jedno dite prijde taky takovy zastrceny. Takze kdyz dite nosis tak bych vybrala fakt lehce ovladatelnej kocarek a malej. Otázka je koho chces opravdu nosit - uplne malou? vetsi se nauci kocarku nebo malou v korbicce a vetsi v satku (nebo v cem se ty deti nosi) ? ![]()
kazdopadne bych vybrala zase ctyrkolku s prednima nafukovacima kolama ale otocnejma. Z tyhle kategorie uplne moc dobrej kocarku neznam, nedavno nekde padnul ten easywalker qtro, mozna ten concord fusion (ale ten dle me neni uplne dobrej jizdne)
otazka je jestli se ti podari to vymenit bez doplatku - jestli nekde sezenes tyhle dobry kocary za cenu za kterou prodas x-lander
nebo co co rikala soldi - skejtik je dobrej napad.
Nebo jeste me napadlo - peg perego uno ? Konstrukce sice neni uplne bytelna, ale je dost velky a prostorny. Mam plika a ty jsou perfektni akorat ze jsou to golface. TOhla ma spojenou rukojet, zadni kola trochu vetsi, sedacka bude stejna - relativne prostorna, prijemna a pohodlna …
jeste me napadlo nedavno jsem videla na malvikovi: http://www.malvik.cz/…-City-Select - ale jeste jsem to nevidela na zivo, nicmene vypada to docela zajimave…
no… ja uz newim ![]()
ahoj, díky za rady, v noci jsem přemýšlela a napadlo mne - je nějaký kombinovaný kočár, co na mimi nemá korbičku co se vyměňuje na podvozku, ale je to tak že se ten sporťák nějak zapne, nebo se do toho dá vložná taška nebo tak něco - tj. abych měla jeden kočár,ale mohla variabilně používat pro mimi nebo batole bez toho, abych musela sporťák složitě odmontovávat a přimontovávat korbičku na adaptéry (jako je to u xlanderu)? Zase platí, že potřebuju mít sporťák otočený ma mámu. Nemusí to být žádná novinka, stačí mi něco co bude splňovat mé požadavky a bude to za pár korun
Myslím že jsem typově někde něco takového viděla ale nevím co to bylo…Přimontovala bych k tomu sketj (když by se vezlo mimi, když by se vezlo batole, tak mimi v šátku…
narazila jsem na toto http://aukro.cz/…sedacky.html bylo by to ono?
Ahoj, já mám Adamex Galaxy. Změna na sportovní je jen odepnutím dílu, má přehazovací rukojeť a dost velkou přenášecí tašku, dcera mi v ní vydržela do šesti měsíců a celkově je dost velký. Ale není vhodný na častý cestování. Jednou za čas ho složit do kufru jde, ale denně bych těch 19kg zvedat nechtěla.