Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
Má někdo jakoukoliv zkušenost se značkou Cavoe? Líbí se mi jeden jejich model, ale nemůžu najít žádné recenze a zkušenosti, na prodejně mi řekli, že je to tím, že je to úplná novinka, ale nechci kupovat zajíce v pytli…
![]()
Ahoj, já pokukuju po sporťáčku Osis, našla jsem na YouTube i českou recenzi, tak kdyžtak mrkni.
https://m.youtube.com/watch?…
Maminky, oživuji diskuzi. Máte některá kušenost s kočárky cavoe? Docela se mi líbí cavoe moi, protože je i skladný do auta a pro menší maminku, ale recenze jsem nikde moc nenašla ![]()
Ahojky holky, také oživuji diskuzi, máte tu někdo cavoe kočárek?
Zkusím taky oživit diskusi ![]()
Aktuálně koukáme po Cavoe Axo Style La Rose 2v1.
@Little fox
Nene, já chtěla sporťák a když jsem pak dohledala další recenze tak jsem se nakonec rozhodla pro Valco
@Little fox super, budu čekat na recenzi, zrovna koukám na Cavoe Osis a líbí se mi😂
@Zuza1998 píše: Více
Tak to nevím jestli pomůžu včas. Na první kočárky vč tohoto jdeme koukat v pátek, ale rodím až v březnu. Sháním vše s předstihem ![]()
@Little fox píše: Více
V klidu, já zjistila že jsem v tom 22.12. Takže budu rodit tak v září ![]()
Jé, no tak super Vánoční zázrak 0:) Gratuluji! Tak to sháníte hooodně dopředu
Tak to ješte Caveo zrecenzovat stihnu, pokud koupíme opravdu ten
@Little fox píše: Více
Neplánovaný zázrak, ještě to nějak vstřebávám. Zatím jsem ve fázi, kdy se koukám a sbírám informace
U minulého dítěte jsem měla takový obyč kočárek, teď se koukám po nějaké novější verzi ![]()
Jinak dekuji ![]()
Takže… koupili jsme ho, takže recenze později bude ![]()
Došli jsme k tomu, že chtít malý lehký skladný kočárek, co bude mít ale i super odpružení a zvládne terén je protimluv a asi jako shánět suchou vodu. Takže budeme mít kočáry dva.
Náš první a primární je Cavoe Axo Shine, tedy o fous novější generace než původně zamýšlená Style. Je tedy úplně stejný podvozek, ale ve 4 detailech vylepšená korbička + nové barvy. Jsme z něj s manželem nadšení a i když jsme drželi více kočárů v ruce na prodejně, stejně jsme se pořád vráceli ke Cavoe. A navíc je i překrásný
Prostě kvalitní polská práce za super cenu. Počítat s tím že vydrží max do 2 let věku, u větších dětí jen do 1,5 roku.
Ano, pružení je malé ale popravdě, na prodejně nám paní nabízela jiný, Reemy, který pružil nádherně, a o generaci novější nepružil vůbec - a prodavačka argumentovaa tím, že ten jeden je už rok a prodejně a je „vykejvaný“, jak s tím zákazníci pořád blbnou, což dává logiku. Pak je ale trochu nanic řešit pružnost kočárů na prodejně, když nevíte, který tam jak dlouho stojí. Mnohem více bych v tomto směru bych dala na recenze uživatelek po delší době a racionální zvážení konstrukce jako kde a kolik je pružin a jaká jsou kola.
A také jsem si vzpomněla na argument u šátků na nošení, že je lepší koupit bazarový, protože poslouží stejně jako nový, ale už je „zanošený“, tedy „změklý“. Možná to bude platit i po kočár, pokud seženete na bazaru kvalitní značku po jednom dítěti, že paradoxně už bude „měkčí“ a zaježděný a vyplatí se vzít ojetý a jen mu třeba nechat odborně vyčistit čalounění pro pocit lepší hygieny.
Ten druhý zatím vybraný nemáme a vlastně to pro nás ani nespěchá. Zatm budu jen koukat, a spíše to budu vybírat až bude dítě sedět a už budu vědět, co má rádo a spíše poznám, jaký kočár mu může sednout (prý jsou děti drncavé nebo houpavé a předem těžko říct). Ale to už budu vyloženě vybírat osvědčenou značku do tarénu i na výlety a naopak klidně sáhnu po velkém, robusním a těžkém, který vydrží i třeba do 3 let věku.