Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chci se zeptat, jake mate zkusenosti s kocarkama znacky Hartan, porad hledam, ale nikde jsem zadnou diskusi nenasla. Konkretne me zajimaji typy Topline X, Topline Cl a RS one. (Je v nich nejaky rozdil krome typu konstrukce? Ktery je lepsi"?)
Ziju v zahranici a mam pouze moznost objednat po netu, takze budu rada za jakekoli vase postrehy a zkusenosti. Jestli nahodou nekdo vite, kde by byly k videni v Ostrave, Praze nebo Havirove, tak napiste, poslu pribuzne to omrknout ![]()
Zajima me hlavne, jak se s nima jezdi, vsude pisou, ze jsou prijemne odpruzene a pekne houpaci, je to pravda? Jde lehce prehazovat rukojet?
Jak je prostorny? Muze se tam vyspat jeste i 2-lete dite?
Jake rozmery ma kosik? Vejde se tam takovy bezny nakup? Je vyztuzeny zespoda? Netrha se?
Diky moc za odpovedi. Kdyby vas napadl nejaky podobny kocarek jine znacky, tak budu taky rada za tip. Chci proste nejaky s nafukovacimi koly (nemusi byt otocne, mam jeste golfky Ct 0.1 od Chicca, takze lehci a dobre ovladatelny uz mam) a houpaci (aspon trochu, abych mohla i na miste „udrncat“ rvouci mimi a nemusela furt litat
). Taky kvalitni, aby uvezl nakup a s prehazovaci rukojeti. Jeste jednou diky. Lenka
Ahoj Lenko,
kočárek od fy Hartan jsem původně moc chtěla při 1. dítku, ale bohužel byl pro nás hoooodně nízký a to jsou všechny Hartany, takže pokud jste s partnerem (manželem) vysocí, tak bych jej nedoporučila, z tohoto jediného důvodu jsem jej i zamítla.
Já jsem do Hartanu šla až do golfek, a jsem s nima max. spokojená ![]()
Jinak co se týče prostornosti, jsou to prostorné kočárky, jedny z mála těch prostornějších kočárků. Ale myslím, že na 2 leté dítě je sporťák už na knap ![]()
I do kvality patří Hartany mezi ty kvalitní kočárky, mají kvalitní konstrukci, jsou dobře odpružené, mají i kvalitní potahy a výběr barev velký, košíky jsou hodně prostorné. Nakolik je houpací ti nepovím, ale myslím, že klasika, když je dobře odpružený, tak bude i dobře houpat ![]()
Myslím, že je mají k vidění ve Val.Meziříčí na prodejně Darababy, alespoň tam vždy 1-2 druhy Hartanu měli vystavené.
Jinak si najeď na stránky výrobce, více info tam určitě najdeš: www.hartan.de
Přeji šťastnou ruku při výběru kočárku. Katka
Katrinko diky, doufala jsem, ze se ozve vic lidi, ale zatim to nevypada.
S tou vyskou mit problem opravdu nebudu, merim 160 cm
a pritel tak 180, ale ten toho zas asi tolik nenavozi, takze to by melo byt ok.
Zatim jsem do nich porad zamilovana ![]()
Prosim, kdo mate jeste nejake zkusenosti tak napiste. Dekuju moc
Ahoj,
mám kočárek Hartan RS One a jsem s ním moooc spokojená. Jaký je rozdíl mezi ostatními typy nevím, jak psala Katrinka, mrkni přímo na stránky výrobce, je tam podrobný katalog.
Rukojeť jde přehazovat bez problémů, často to využívám, hlavně v létě, ale i teď na podzim, podle toho, jak fouká vítr. Pavlík má 16 měsíců a do sporťáku se mi zatím vejde bez problémů, i na spaní. Do přenosné tašky se vešel cca do 7 měsíců, nepotřebovala jsem ani fusak, stačila teplá deka a kombinéza.
Jedinou nevýhodou u „mého“ typu je nízko položený nákupní košík, docela často jezdím v terénu (polní cesty) a občas „drhnu“. Ale dá se v pohodě odepnout a zase připnout. Na běžné nákupy myslím stačí.
Odpružený je taky myslím dostatečně, dá se to u každého kola nastavit. Pavlík do cca roku spal zá:,–(ně jenom v kočárku a prvního půl roku nesměl kočárek zastavit, takže jsme houpali a houpali a bylo to OK.
Ještě mě napadá jedna nevýhoda - po složení zabere docela dost místa v kufru auta, určitě to chce vyzkoušet, my máme kombíka, takže v pohodě.
Doufám, že jsem ti poradila, kdybys ještě chtěla něco vědět, klidně písni SZ.
Bajusko diky, uz jsem myslela, ze ho snad nikdo nema ![]()
Ani s nasim Tonikem se nesmelo nikdy zastavit, kdyz byl v kocaru, jinak rval a samozrejme houpaci jsem nemela
, tak ted chci byt na tohle pripravena
. Toho kosiku, ze je nizko, jsem si na obrazkech taky vsimla, ale to zkousnu. Auto mame obrovske, takze velikost taky neresim. Zatim je to porad muj favorit.
Jeste jednou dik.
Nemám sice typ co chcete vy,ale myslim si,že kočárek Hartan je hodně kvalitní,takže ať se koupí jakýkoliv typ,majitelka s ním bude vždy spokojená. Já mam Hartan racer XLS a neměnila bych.Košík je hodně prostorný,narvu tam,co se dá.Odpružení je tak akorát.Není to jak u starých Libert,ale dítě s tím uklidníte.Korba se mi zdá celkem prostorná. S gumovými koly nemám zkušenost,já mám pěnový a super.Jezdím s nim i v terénu a vydrží všechno.Zaeretování je super,jen jedním tlačítkem.Přehazovací rukojeť nemam.Asi jsem moc nepomohla,ale aspoň něco.Kočárek Hartan DOPORUČUJU! ![]()
Ahoj, mám Hartan Topline X s nafukovacími koly a maximální spokojenost. Jezdím každý den v terénu - les, pole atd. a zvládá i jízdu lesem mimo cestu, takže mu dávám hodně zabrat…
Váha - jedinou chybou, na kterou jsem zatím přišla, je jeho váha, pokud bys ho potřebovala často nakládat a vykládat z auta nebo ho někam vynášet, tak se opravdu nadřeš. Stejně tak i při zdolávání nepřístupnějších terénů (horský terén nebo hodně vymletá cesta) je sice projede tak, že to mimčo skoro nezaregistruje, ale je to lepší než posilovna
Zato v běžném terénu nebo na asfaltu je lehce manévrovatelný a jeho hmotnost tak není vůbec poznat a bezproblémů ho ovládá i menší dítě, takže přestože patří k robusnějším kočárům je fajn i do města.
Houpání odpružení je nastavitelné tj. houpání je ok.
Košík mám teď pořád špinavý, je opravdu hodně nízko, ale mě osobně to nevadí, jde sundat, takže když je to fakt síla tak jde vyčistit.
Rukojeť přehazuje lehce - používám přehazování několikrát za procházku je to velká výhoda. Nastavitelnost rukojeti má také velké rozpětí, takže se pohodlně veze menším i větším osobám.
Brzda - má fajn brzdu, jen na cvaknutí
Okénko - Oceňuju taky horní okénko ve stříšce
Polohování zad a nožiček do lehu u sporťáku je zvláště pro menší děti, které se už nevejdou do korbičky, velkou výhodou a s prodlužovacím dílem je možné vozit i malé miminko skoro jako v korbičce. To je asi další velké plus oproti jiným dobře odpruženým kočárům, jako je např. X lander, ty většinou nemají polohování až do lehu.
Korbička pro miminko - My jako korbičku na novorozeně používáme Soft tasche, je prostorná, měkce polstrovaná, a má velkou kapsu na zip na různé drobnosti (dudlíky, mobil, plenu a tak).
Objemnost kočárku po složení - Nevýhoda je sice větší objemnost kočárku i po složení, ale píšeš že máš velké auto, takže to opravdu nebude problém - my máme sedmimístného Chevroleta a vejde se tam v pohodě jen sklopený i s korbičkou
Skládání je dobře vyřešené, vlastně jen na jedno otočení kroužků na rukojeti a kočár se sám začne skládat. Stejně tak rozložení je úplně primitivní, jen zvedneš rukojeť.
Skladování - Oproti tomu rozložený kočár je možné skladovat na velmi malém prostoru, díky přehazovací rukojeti a velkému rozpětí jejího výškového nastavení které se ohne až nad boudičku.
Opěrka nožiček - pokud bych měla jmenovat opravdu i ty drobnější nedokonalosti, tak je to horší ovladatelnost polohovače nožiček, musí se najednou zatlačit na obě postraní tlačítka a zároveň opěrku polohovat, někdy, když drdžím tašku s miminkem a při předchozím vyndavání tašky opěrku zapomenu sklopit, tak to jednou rukou prostě sklopit nejde a musím tašku odložit nebo položit na kočárek našikmo, sklopit opěrku a pak tašku upravit do správné polohy, ale rozhodně to není žádná vážná komplikace, jen si dovedu představit, že by to šlo udělat lépe ![]()
Tj. Hartan topline X mohu jen doporučit, vyzkoušela jsem i jiné kočárky a jízdní vlastnosti a vůbec celková kvalita provedení kočárku jsou nesrovnateně lepší než u nás běžně dostupných jiných kočárku.
Pokud by ses rozhodla ho koupit tak doporučuji nákup rovnou v továrně v Německu, je to asi 200 km od hranic a ceny ve firemní prodejně jsou neuvěřitelně nízké, my pořídili sporťák +korbičku+přebalovací tašku a slunečník za 450 euro tj. 11500 korun. Na internetu nebo v prodejnách v Čechách tato
a vyjde na 20000 Kč … Adresa i s telefonními čísly na firemní prodejnu je na www.hartan.de - věřím, že by ho dokázaly poslat i do USA
Vzhledem k častým dotazům na SZ ještě doplňuji: telefonní číslo jsme použily to z webu a nechali se přepojit přímo na firemní prodejnu, tam jsme si objednali typ kočárku a pak si pro něj dojeli až když byl vyrobený. Musím také doplnit, že objednání vyžaduje perfektní němčinu, někteří mi psali, že pokud kočárek objednávali jako dovoz do ČR tak je rovnou odkázali na zastoupení fy Hartan v ČR, což je pochopitelné.
Ahoj, taky se připojuju ze zkušeností na tento kočárek. Zkušeností o Hartanu je na netu celkově málo… Tak tenhle typ je naprosto super! Vyzkoušela jsem předtím už 3 kočárky a pořád to nebylo ono. Nejdřív Quinny Speedi - nedoporučuju, Firkon - dobrý, ale na každodenní nošení přece jen trochu těžký, Dema step lux - není odpružený. Nakonec jsem výhodně koupila Racer.
1. kolečka - zadní velké pěnové, přední malé dvoukolečka otočné s možností aretace. Výborně odpružené, můžete nastavit tuhost odpružení. Dřív jsem myslela, že nejlepší jsou nafukovací, ale tyhle nemají chybu
2. lůžko/bouda - bouda je tak velká, že dostatečně kryje proti slunci, vymakaný mechanizmus při nařízení, velké slídové okénko. Lůžko je fakt dostatečně velké, příjemný bavlněný materiál, takže i v létě bude příjemné, madlo s nastavením výšky (to jsem nikde neviděla). Lůžko se dá nastavit po směru i proti směru jízdy. Nastavení prakticky do lehu. Nastavení v několika polohách. malý nedostatek - do lehu jde hůř (asi než se mechanismus ochodí
3. jízdní vlastnosti - kočárek jezdní „skoro sám“, sklopná rukojeť, takže se přizpůsobí mě (160 cm) i příteli (190 cm), ruční brzda - jde přibrzdit z kopce - super.
4. váha - často uživatelky upřednostňují nízkou hmotnost na úkor všeho ostatního, podle mě dost nesmyslně. Tenhle kočárek má kolem 14 kg, ale ovládá se velmi lehce díky ložiskovým kolům, je stabilní. A já (53 kg) ho každý den v pohodě vynáším 2 patra. Do autobusu, pokud není nízkopodlažní mi někdo pomůže…
Skládání - neskládáme ho každý den, takže v pohodě, zabere dost místa v autě. Ale mechanismus se skládá jak švýcarské hodinky klap-klap a je to ![]()
Ostatní - po vyzkoušení všech funkcí zjistíte, že je to precizně vymakaný kočárek, německá preciznost.
Na netu jsem četla od uživatelek Jané něco ve smyslu Hartan je tank jako Tako, ale určitě Hartan ani zdálky neviděly a neměly možnost vyzkoušet. Já místo pár kil méně upřednostňuju hlavně pohodlí a bezpečnost dítěte, možnost otočného lůžka (já se ráda na své dítě koukám - hlavně když spí). Lůžko je u země asi jako všechny sporťáky, je pravda, že při přidání tašky na novorozence je to trošku níže, ale jsou i kočárky více u země.
Takže promiňte za dlouhý „reklamní“ článek, ale jsem fakt ráda, že jsem našla Hartan, všude se to hemží Jané, Quinny, které mi nevyhovují…
Ahoj.
Holky diky moc, ja bych si ho strasne rada koupila, ale zacinam si to rozmyslet. Ziju v USA, tady se vubec neprodava, da se objednat pres net, cena je taky ok, i postovne, ale problem je ten, ze jsem si teprve ted vsimla poznamky, ze se musi platit zrejme jeste clo. Hledala jsem na netu jak diva, ale ty jejich vypocty, v tom se nevyzna ani prase, proste nasla jsem kulovy. Tak jsem psala na ty stranky, kde to prodavaji, jestli nevi a vubec nikdo se mi neozva, coz me taky odrazuje, takovy zakaznicky servis se mi nelibi. Kdyby se preci jen potom neco porouchalo, bylo by to asi dost slozite. Takze ac velice nerada, asi do nej nepujdu. Skoda, jinak mi prijde docela vychytany, ma vse, co bych chtela.
Takze slevim s prehazovaci rukojeti a vemu nejaky jiny, hlavne at na mimi vidim a je houpaci Asi vemu Ingl. Magnum, vsichni ji chvali.
Kazdopadne diky moc za vase odpovedi. Kdybych znovu zmenila nazor, budou se mi hodit ![]()
Ahoj chci se zeptat když jste kupovali kočárek od Hartanu tak u toho vajíčko bylo? Či ne. Děkuju.
Já teprve objednávat budu, ale vajíčko se objednává podle mne zvlášť. Protože Hartan přímo svoje autosedačky nedělají.
Tak uz mame kocarek Hartan zamluveny, ale pravda ze vajicka od Hartanu nejsou. Tak nam vajicko dali od maxi cosi. Kocark supar, mame ho jako sportak s taskou.
Uculda píše:
Tak uz mame kocarek Hartan zamluveny, ale pravda ze vajicka od Hartanu nejsou. Tak nam vajicko dali od maxi cosi. Kocark supar, mame ho jako sportak s taskou.
A muzu se zeptat, ktery jste vybrali a proc? Rozhodujeme se mezi Topline S a Racer GT, tak budu rada za kazdy postreh. Diky.
mame R1 2009. Byl ve sleve a komplet s vajickem vysel na 18500 kc. Ta cena byla skoro o 3000 kc mene nez byla ta puvodni. Ta pani namtam rikala ze je vse uplne stejen akorad mimo podvozku ze je trosku jiny ty kola. A ceny byly dost vysoke. A ta taska si myslim ze je dobra vec, vzdy to mimco muzu vytahnout s tou taskou a jeste v tom muze spat. ![]()
Uculda píše:
mame R1 2009. Byl ve sleve a komplet s vajickem vysel na 18500 kc. Ta cena byla skoro o 3000 kc mene nez byla ta puvodni. Ta pani namtam rikala ze je vse uplne stejen akorad mimo podvozku ze je trosku jiny ty kola. A ceny byly dost vysoke. A ta taska si myslim ze je dobra vec, vzdy to mimco muzu vytahnout s tou taskou a jeste v tom muze spat.
A muzu se zeptat, kde jste ho objednavali? Taky bych klidne brala starsi kolekci, pokud bude vyhodnejsi cenove.