Kočce opelichal ocas

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
17.2.25 20:21

Kocce opelychal ocas

Ahoj vsem, moje babi si zlomila krcek a lezi na LDNce. Ja se staram o jeji kocku, kterou mam doma na babiccino prani. Abych rekla pravdu, moc nadsena jsem z toho nebyla, ale co bych pro babicku neudelala. Dostala jsem presne instrukce o tom, jak se o kocku starat. I presto, ze jsem vse dodrzela tak jak babicka rikala, tak kocka cely tyden skoro nic nezrala a kapsicky jen okoraly a mohla jsem je vyhodit a to jinak ji dve denne. Se zachudkem je od zacatku taky problem, tak z 90% se vykadi mimo. Kdyz jsem vzdy prisla k babicce, tak si na me hned vyskocila a chtela se mazlit, ale od te doby co je u me, tak je jen schovana za gaucem a to jsem na ni fakt hodna, porad ji volam, snazim se ji nalakat na jidlo, na hracky, ale je to marny. Kdyz neni za gaucem, tak se tre o zed a strasne hlasite mnouka. Uz i ja ni vidim, ze neco zhubla. Kdyz jdu navstivit babicku, tak vzdycky se pta, jak se ma ta jeji kocicka a jak uz se na ni tesi, ja blba ji porad rikam, ze je v pohode a nic ji nechybi, jen aby se nestresovala, protoze ona na ni neda dopustit, jednoho dne ji kocicku donesl dedecek a ten uz nezije.. tak se na ni hrozne uplnula. No jenze kocka ted zacala ztracet chlupy, konkretne na ocasu, ma tam asi 7 cm hole misto a jsem si jista tim, ze je to ze stresu, protoze parazity a ani uraz nema a nemela. Bojim se, aby treba zalem neumrela. Chtela bych ji vzit k veterinari, ale mam takovy pocit, ze ji nedostanu do prepravky a pokud jo, tak to bude pro ni dalsi stres navic. Vubec nevim co mam ted delat, prijdu si ze jsem totalne selhala, co se starani tyce. Premyslela jsem, ze bych i nejaky cas bydlela u babicky, ale to by neslo kvuli velke vzdalenosti a ani nevim za jak dlouho se babi vyleci. :(

Příspěvek upraven 17.02.25 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75963
17.2.25 20:26

@Fordka115 ach, to je těžká situace, kočka smutní po babičce, ty neděláš nic špatně, musíš být ohledně situace s kočkou trpělivá,
oschlé kapsičky kočka už jíst nebude, zkus ji trošku namlsat a dej jí trochu nakrájeného syrového masa, také šunkou kočky nepohrdnou, ale to maso je pro ně daleko zdravější, z masa má kočka i „vitamíny“, asi by ho teď potřebovala,
jinak ti nic jiného než trpělivost a trpělivost nezbyde, snad kočka přestane smutnit a „smíří“ se s péčí od tebe, kor když tě z dřívějška zná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.2.25 20:41

@stinga dekuji za opoved. Jojo je to tezka situace, ja uz uplne vidim babicku, jak se zdesi az tu chudinku vyhublou uvidi, vypada jak kdyby se mesic toulala venku bez jidla. Jen nevim tedy jake naso je pro kocku nejvhodnejsi? Nebo treba rybu? Zkusim asi vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9634
17.2.25 20:51

Asi by nešlo vzít kočičku zpátky do babiččina bytu a tam ji 2× denně navštívit, nakrmit, pohrát si… kočky jsou totiž často teritoriální a když je někdo přestěhuje, tak trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75963
17.2.25 20:51
@Fordka115 píše: Více

klidně kup kuřecí prso a nakrájej jí na malé sousta takovou „kostku“ masa 4×4 cm, a uvidíš, jestli ji to zaujme,
rybu bys musela vykostit, já někdy na chuť dávám kočkám kousek filé, ale nemají ho dostávat moc,
to kuřecí bude takové nejjednodušší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75963
17.2.25 20:53
@Jahru píše: Více

zakl. psala, že je to velká vzdálenost, ono je také možné, že babička už se o tu kočku nebude schopná postarat nikdy, tak si kočička bude muset zvyknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24552
17.2.25 20:54

Poradila bych se s vet, dá něco na uklidnění. Zkuste Felliway.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9634
17.2.25 20:54
@stinga píše: Více

to jsem přehlédla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8619
17.2.25 21:02

A pije aspoň? Pokud byla zvyklá na kapsičky, měla tekutiny z nich, takže teď by měla více pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.25 21:06

Ta kočka bohužel nechápe, že jí pomáháš. Ona to vidí tak, žes ji unesla někam na cizí místo, a proto je ve stresu. Jak píše stinga, ona si časem zvykne a vezme tě a tvoje bydlení na milost. Syrové maso je dobrý nápad, moje kočky rybu nikdy nežraly, to spíš to kuřecí. Pak jsou pamlsky Dreamies, těm málokterá kočka odolá, a pak se dá od veterináře sehnat pasta na nechutenství, po té se moje kočka může utlouct a sní ji i s nadrceným lékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
17.2.25 21:07

Holky už ti všechno napsaly, já ti jen pošlu odkaz, testovala jsem to na svých kočkách veterinářce a byly po tom jak divý. Hodně to hydratuje a mohlo by ti to pomoct ji rozjíst.
Někde se to určitě bude dát sehnat po kusů, jestli máš prostor někam jet:
 https://www.zoohit.cz/…tion/1390608?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
17.2.25 21:10

Kup jí mlíko pro kočky, vitamíny a chvilku ji krm syrovým masem. Kuřecím nebo vepřovým. Ono si to sedne, pro kočku je to trochu šok. Ke stelivu zkus přidat trochu hlíny, to docela pomáhá. A kočce udělej z papírové krabice uzavřený pelech, tam dej něco od babičky, svetr apod. Kup jí hračky se šantou kočičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
17.2.25 21:25

Po přestěhování nám kočka nevylezla 14 dní z peřin, ony jsou na to fakt choulostivé.
Já doufám, že nemáte další zvíře, ale to bys napsala. Takže fakt jen trpělivost a pamlsky nebo lepší konzervičky. Čím krmila babi do teď? U nás frčí Gourmet od Puriny, to mají jako největší lahůdku a seběhnou se všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75963
17.2.25 21:27
@Ochluplepsi píše: Více

naše kočky jsou divné, krmíme Felixem a když jsme někdy koupili Gourmet, udělaly ksichty, že jako - to si snězte sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
17.2.25 21:43

@stinga i rybí??? :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie