Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kočky dělají občas zajímavé věci. Naši jsem včera viděla sedět otočenou čelem ke zdi, jenom se tak na tu zeď dívala a nic nedělala
Kočku prosit jsem ještě neviděla. Nemohla na té zdi něco vidět? Třeba stíny? Naše tak třeba začne jakoby po zdech skákat, když tam vidí stín, který se pohybuje.
S necim si nejspíše hraje. Muze to byt klidně jen smitko prachu, které ty ani nevidíš. Ono to potom vypadá, ze o neco prosí ![]()
Nee právě, prosí denně aspoň 100× na různých místech v různých situacích. Že začátku nám to přišlo roztomilé ale teď už je to fakt divné.
Vyfoť to a poděl se.
kočky dělají divné věci.
naše taky a našich kocour, to je kapitola sama pro sebe
on je velký briťák a lehá si jako kachna na pekáč. Zadní nohy a přední vykloubi na placato dozadu a tak leží.
@alisekR to děla nase Britka taky, jen tedy v krabici od lega. Poprvé jsem myslela, ze je po ní ![]()
@Tichošlápek píše:
@alisekR to děla nase Britka taky, jen tedy v krabici od lega. Poprvé jsem myslela, ze je po ní
Jo, vypadá jak chciplotina. Člověk se až diví, jaké polohy jim tělo dovolí. Naše mamka z toho měla prvně málem amok a chtěla s ním jet na veterinu, jestli nemá vykloubené packy. ![]()
Jak tu psaly holky, třeba něco chytá. Kočky vážně dělají zvláštní věci. Můj kocour poslední dva týdny dělá to, že si přede mě sedne a nakloní hlavu na bok jako by přemýšlel, co dělám.
Maiňák zase v noci čumí do zdi, protože jak venku jezdí auta, tak po zdi pak běhají světla a on na ně čeká.
A co mi jednu dobu dělali, bylo to, že já se v noci vzbudila a u hlavy mi z každé strany seděl kocour a pozorovali mě.
A přítel říkal, že tam většinou seděli docela dlouho. ![]()
A jak jste reagovali, když to udělal poprvé? Napadlo mě, že viděl, jakou to má odezvu, tak to dělá čistě pro pobavení třeba
Můj kocour si takhle zvykl jít hrabat do steliva, kdykoliv setřu podlahu - vidí pak, že kolem toho chodím, něco dělám a mluvím na něj (nevnímá že mu sprostě nadávám
) a že se prostě něco začne dít, a to je pro něj přece děsná prča
![]()
@Ginella píše:
Jak tu psaly holky, třeba něco chytá. Kočky vážně dělají zvláštní věci. Můj kocour poslední dva týdny dělá to, že si přede mě sedne a nakloní hlavu na bok jako by přemýšlel, co dělám.Maiňák zase v noci čumí do zdi, protože jak venku jezdí auta, tak po zdi pak běhají světla a on na ně čeká.
A co mi jednu dobu dělali, bylo to, že já se v noci vzbudila a u hlavy mi z každé strany seděl kocour a pozorovali mě.
A přítel říkal, že tam většinou seděli docela dlouho.
Taky si občas říkám, co si o nás myslí. Naše nemá ráda, když píšu něco na notebooku. Máme ho na baru pod oknem v kuchyni. Naše dáma tam lehava, protože nasává teplo z průduchu v desce od topení, doslova se tam skvaří. A Jak datluju, tak ji budím a oba pak jde a lehne si mi do klávesnice a nebo na mě šáhá drápou a je protivná. ![]()
@Ginella píše:
Jak tu psaly holky, třeba něco chytá. Kočky vážně dělají zvláštní věci. Můj kocour poslední dva týdny dělá to, že si přede mě sedne a nakloní hlavu na bok jako by přemýšlel, co dělám.Maiňák zase v noci čumí do zdi, protože jak venku jezdí auta, tak po zdi pak běhají světla a on na ně čeká.
A přítel říkal, že tam většinou seděli docela dlouho.
Taky si občas říkám, co si o nás myslí. Naše nemá ráda, když píšu něco na notebooku. Máme ho na baru pod oknem v kuchyni. Naše dáma tam lehava, protože nasává teplo z průduchu v desce od topení, doslova se tam skvaří. A Jak datluju, tak ji budím a oba pak jde a lehne si mi do klávesnice a nebo na mě šáhá drápou a je protivná. ![]()
To vůbec neřeš, nic jí není. Kočky fakt dělají divné věci. Jestli jen prosí, tak je ještě málo prdlá. Zajímavost: Na tom jsou postavená v podstatě všechna vystoupení s kočkama. Všimni si, že obvykle používají velké množství koček, které střídají. Jedna prosí, jedna přeručkuje, jedna poskakuje za člověkem, jedna skočí kruhem, jedna aportuje, jedna skáče ze sloupu na sloup a tak dále. Prostě vypozorovali, co každá kočka dělá (ve které situaci) a poténovali to - upevnili to chování, fixovali pro konkrétní situaci za pamlsek. Jen výjimečně jde kočka natrénovat na větší množství triků, ještě tak aby to s ní šlo předvádět na přesvíceném pódiu v hluku před lidma.
@alisekR píše:
Taky si občas říkám, co si o nás myslí. Naše nemá ráda, když píšu něco na notebooku. Máme ho na baru pod oknem v kuchyni. Naše dáma tam lehava, protože nasává teplo z průduchu v desce od topení, doslova se tam skvaří. A Jak datluju, tak ji budím a oba pak jde a lehne si mi do klávesnice a nebo na mě šáhá drápou a je protivná.
No joo, vyrušuješ její spánek, to sis dovolila hodně. ![]()