Kočička po kastraci

835
3.3.13 11:03

Kočička po kastraci

Ahoj :)

chtěla jsem se zeptat, jak se bude kočka (samice) chovat po kastraci. Teď je to raubíř, stále běhá a nenechá se většinou moc pomazlit. Neříkám, že se nechce vůbec mazlit. Ona tak jen na 5 minut a jde si zase po svých. Chtěla jsem mazlíka a ne něco takovýho :lol: Dočetla jsem se, že kočičky po kastraci budou mazlivější a více přilnou k majiteli. Je to fakt pravda? Jsou Vaše kočičky po kastraci mazlivější? Nebo naopak - jsou ještě divočejší :dance: Navíc ta naše kočka spí většinou na skříni nebo na regálu, prostě na místech kde se my nedostaneme. Výjímečně, tak max. 1 týdně si usne na gauči. I tak ji stejně mám ráda :P Prosím, jak se Vaše kočky po kastraci chovaly. Měli jste též takovou situaci jak já? Že Vaše čičiny dočistá bláznily? Většinou si myslím, že moje kočka je psychický nemocná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
3.3.13 11:05

To chování bude asi tím, že je to ještě koťátko. Časem se zklidní. Hlavně, aby to snášela dobře zdravotně. Na chování to podle mě až zas tak vliv nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
3.3.13 11:11

Tak z naší kočky se po kastraci stal velkej myšilov. :D
Jo a je hodně přítulná, ale nevím jestli to není tím, že už je starší. :think:
Ale teď na jaře chceme nechat vykastrovat druhou a to je ještě polokotě tak jsem zvědavá jestli se zklidní. Na pomazlení chodí jen, když ona má náladu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.3.13 11:12

Měla jsem jednu kastrovanou kočku a teď dva kocoury, všichni byli po zákroku stejní, jako předtím. Žádné nějaké změny… Kočka byla hodně venkovní - přitoulaná, tak si dál žila svým životem, jeden kocour se mě stále snaží sežrat, druhý stále pořád chrápe a tváří se roztomile.

Zklidní se spíše věkem… A asi bude i klidnější tím, že ji nebudou honit pudy a burcovat hormony… Ale jestli mazlivější, těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
3.3.13 11:13

Ahoj, my máme zrovna kočičku asi cca 5 dní po kastraci, zatím vypadá v pohodě. Taky je taková divočejší a né moc se mazlící :-D Ale zatím co je doma (cca má být týden, pak jde na zahradu ven) tak se furt někde válí a spí a sem tam si příjde pro pomazlení, ale za 2 minuty jí to už nebaví a jde si po svých :-)
Každopádně, kastrované kočky co vím se víc drží doma, netoulají se jako nekastrované.
Jinak naší Kecce je 9 měsíců, musela už teď protože je venku a nechtěla jsem aby zabřezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
3.3.13 11:23

Tak já mám kocoura:D.. kastrace v půl roce a byl pořádně veliký.. doktor nevěřil že mu je teprve půl roku..:D
teď mu je 7, má 6 kilo a je celkově velikýý..
Je to šmejd první třídy, rád se mazlí, to ano.. ale pokousal pošťáka.. nenechal se naočkovat- zvěrolékařka musela na šití..:D prostě bomba!!:D
asi máme hold nějakýho troubu:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
3.3.13 11:39

@Terulisekk máme to podobně :-D Kočka na veterináře syčí a snaží se ho sežrat, i on se divil, že je tak divoká :-) Jak mi ji teď předávál tak dělal ťuťu ňuňu a ona zle syčela :-D Přitom byla u doktora teprve potřetí :-) a poprví to bylo kotě starý cca měsíc, tak to se na nic ještě nezmohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.3.13 11:43

My máme přitoulanou venkovní kočku. Ke mně se teda lísala vždycky - z naprosto zištných důvodů - copak bych jinak krmila nějakou toulavou potvoru, co mě bude škrabat a kousat? Dali jsme ji vykastrovat, páč furt tahala koťata :roll: Ke mně se její chování nezměnilo, přítulná je furt, dětem taky nikdy nic neudělala, přítele se bojí furt, ale sousedka si pochvaluje, že už se od ní i pohladit nechá a přestala se rvát s jejich kocourem a vyhazovat ho od jeho žrádla :mrgreen: takže i já zklidnění pozoruju, přesto je furt v kondici a myši loví o 106 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.3.13 11:55

Nejstarší kocourek byl kastrován v roce a čtvrt, zklidnil se relativně jen trošku, ale on je zlatíčko od malinka. Už je mu skoro 10 let, ale ještě občas zařádí s nejmladším a pohraje si :-)
Kočička byla kastrovaná v pěti letech kvůli zánětu v bříšku, ona je taková svá, moc se nemazlí, a když, tak musí sama chtít :-) Je to taková naše dámička.
Nejmladší byl kastrován taky v roce a čtvrt, ted má 2,5 roku a pořád je to blázen bláznivý :lol: Lítá, řádí, na mazlení nemá čas, tulí se jen v noci, kdy spí se mnou. Přes den se na ruce nenechá vzít, o mazlení nemůže být přes den ani řeč. Ted objevil, že báječnou hračkou je tekoucí voda v umyvadle, takže ranní hygiena u nás probíhá vždy za jeho asistence :mrgreen:

Kočičky jsou prostě osobnosti a přijdou si jen když chtějí ony, jsou nezávislé a rozhodují se samy za sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
835
3.3.13 11:58

No já taky. Na jaře jdeme ven, radši na vodítku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
3.3.13 11:58

Povaha se kastrací určitě nezmění, pokud to teď není mazel, asi se to moc nevylepší ani po zákroku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68988
3.3.13 12:13

Tak my nechali kastrovat soucasne s cisarskym rezem, do toho vychovala prvni (a posledni) kote, takze jo, my pozorovali zmeny vyrazne, ale tam proste hormony litaly vsemi smery. Dost se zklidnila, mazlivost ji zustala, ale uz neni takovy posuk, i kdyz ma sve okamziky :) Kastrovana byla ve dvou letech, takze uz zadne trhle kote, ted jsou ji ctyri a je to naprosto pohodova bytova kocka. Jen se ji teda zpomalil metabolismus, takze jsme presli na light granule, protoze jinak i pri stejnych davkach dost pribirala a pri nizsich zas mela hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
3.3.13 12:24

@Turante - jooo tak to je fakt hodně podobný:D… náš kocour byl už čtyřikrát- jako kotě na kastraci.. pak na očkování, to šla na šití mamka ale povedlo se ho po dvou hodinách navakcínovat..pak mamka koupila kapičku za krk proti blechám a klíšťatům (v lékárně.. chtěla pro kočku i psa..tak jí řekli že má dát větší půlku kocourovi).. No jenže kočky tuhle kapku nesmí.. takže jsme mu zničili svalovou soustavu a umíral..to jsme jeli na pohotovost.. ani v takovym stavu v jakym byl se pomalu nenechal nic..ale nakonec se povedlo a uspali ho a kapačky apod.. a pak nám ráno volali že si pro něj máme přijet, že je fakt nezvladatelnej ( a to prognóza byla že umře a nebo že tam bude minimálně týden).. no zaplatili jsme 1400 jen to fiklo a jeli dom:D.. kocour s mamkou nepromluvil týden a teď už je v poho:D.. následky to na něm nezanechalo.. ale naočkovat od další veterinářky se nenechal, jela chuděra na šití (my jsme jí říkali že je nezvladatelnej, ona řekla že zvládne vše.. nezvládla)..takže jsem zaplatili za vakcinu co mě nabranou v injekci ale naočkovanej neni… a vzhledem k tomu, že neumí slézat ze stromů a bydlíme u lesa, tak nesmí ani ven:D.. - to by přitáhnul domu vše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
3.3.13 13:04

@Terulisekk jejda, tak to je opravdu divočák :-) To ta naše je teda mílius oproti němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
3.3.13 14:55

@Turante -:D no když byl přes noc na tý stanici léčitelský:D (nevím jak to nazvat):D tak tam měla veterinářka ještě jednoho kocoura nezvladatelnýho, ale ten jen syčel a nadával.. to náš Máca po ní útočil s pacičkama zavázanýma a kanilou v nich:D bylo mu to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný