Kočka nebo kocour do bytu?

105
21.1.24 13:32

Kočka nebo kocour do bytu?

Zdravím!

S přítelem se nedávno přestěhovali do bytu a chtěli bychom si pořídit kočičku.
Ani jeden s kočkami však zkušenost nemáme, oba jsme vždycky měli psy..
Chtěla bych Vás poprosit o radu, jaké plemeno kočky je vhodné do bytu - rádi bychom nějakou mazlivou a spíše klidnější, aby nám neskákala po záclonách.
Dále bych se chtěla poradit, jestli je lepší kočka nebo kocour. Všude čtu, že kocouři jsou větší mazlíci, ale na druhou stranu hrozí, že budou značkovat - a to bych rozhodně nechtěla.
Předem moc děkuji za Vaše cenné rady. :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79982
21.1.24 13:36
@Ester17 píše:
Zdravím!S přítelem se nedávno přestěhovali do bytu a chtěli bychom si pořídit kočičku.
Chtěla bych Vás poprosit o radu, jaké plemeno kočky je vhodné do bytu - rádi bychom nějakou mazlivou a spíše klidnější, aby nám neskákala po záclonách.
Dále bych se chtěla poradit, jestli je lepší kočka nebo kocour. Všude čtu, že kocouři jsou větší mazlíci, ale na druhou stranu hrozí, že budou značkovat - a to bych rozhodně nechtěla.
Předem moc děkuji za Vaše cenné rady. :lol: :srdce:

no já ti odpovím trochu zeširoka, jestli kočka nebo kocour je úplně jedno, pokud nebudeš provozovat množení koček na prodej, čili chovnou stanici, musíš nechat vykastrovat obojí pohlaví, jinak zvíře celý život trpí, neboť ho pohání pohlavní pud, nekastrovaná kočka často mívá zánět a rakovinu mléčné žlázy a dělohy,
za mě jsou nejmazlivější obyčejné kočky z útulku, ale to asi nechceš,
britské kočky někdy mazlivé jsou, některé vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79982
21.1.24 13:38

@Ester17 a ještě, hlavně NIKDY nekupuj kočku z množírny, bývají sice levné, ale jsou chované ve strašlivých podmínkách a téměř pravidlem je, že se u nich projeví brzy spousta nemocí, jejichž léčení bude dražší, než pořízení pravé kočky z chovné stanice s PP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6465
21.1.24 13:39
@Ester17 píše:
Zdravím!S přítelem se nedávno přestěhovali do bytu a chtěli bychom si pořídit kočičku.

Kočka nebo kocour je fakt jedno, pokud je vykastruješ. Já mám kočku už jenom, ale měla jsem i kocoura. Mám mainku :srdce: nejpřítulnější co může být :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.1.24 13:42

Máme kocourka Mainské mývalí a je to mazel, do výšek neskáče. Člověk se mu ale musí věnovat a unavit ho.

• Citovat
  • Upravit
21311
21.1.24 13:52

Vždy jsme měli kastrovane kočky. Dvě smesky z ulice a teď britku. Ta se nemazli vůbec a je to často uváděny rys tohoto plemene. Takže to bych nevolila. Skvely společník je Ragdoll.

Každé kotě ti bude lézt na záclony ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6465
21.1.24 13:53
@Snorlaxik píše:
Máme kocourka Mainské mývalí a je to mazel, do výšek neskáče. Člověk se mu ale musí věnovat a unavit ho.

Já měla kocoura abyl jak pes, na záclony neskákal, nic neškrábal, jen škrabadlo i kočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6465
21.1.24 13:54
@Tichošlápek píše:
Vždy jsme měli kastrovane kočky. Dvě smesky z ulice a teď britku. Ta se nemazli vůbec a je to často uváděny rys tohoto plemene. Takže to bych nevolila. Skvely společník je Ragdoll.Každé kotě ti bude lézt na záclony ;)

Ségra měla britku a nikdy jsem si ji nepohladila. Prskala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.1.24 13:57

@nikitice u nás prave kotata vždy jak demolicni četa :lol: ale zase je to jen krátké období. Britky jsou takové dekorativní netýkavky. Ta nase az teď v deseti letech občas spí u mne v posteli, ale pohladit se nedá, natožpak zvednout do náruče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14212
21.1.24 14:36

Já mám dvě kočky a dva kocoury a mazlivá je jedna kočka a jeden kocour. Takže na pohlaví v tomto fakt nezáleží, ale na jedinci. Jinak vykastrovat určitě, hlavně nekastrovaný kocour příšerně smrdí. Kastrovaný neznačkuje právě už.
A jinak já mám všechno obyčejné kočičáky zachráněné. Ta mazlivá kočka měla necelý rok, když jsem si ji vzala z depozita a strašně se bála, první dny byla jen schovaná, ale dokázala jsem si ji získat a je neskutečně vděčná a největší mazel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
21.1.24 14:37

My mame kocoura ragdolla a je to ten nejvetsi milacek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14212
21.1.24 14:39

Možná bych řekla, že kočky jsou trošku klidnější než kocouři, ale ono jak dovádí ve smečce, tak to je mazec, kdyby byl jeden kocour sám, tak možná tolik neřádí.

Zkusila bych kouknout po depozitech a dočaskách, dokážou říct, jaká kočička je, jestli zvládne být jedináček a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
21.1.24 14:43
@Ester17 píše:

Máme doma obojí. Kočičku i kocourka. :mrgreen: Kocourek je klidnější ale to už je asi věkem. Kočička je ještě mladá a občas ráda prohání kocourka. :lol:

Kocourek je na půl BSH, kočička je BSH s PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
21.1.24 14:45
@nikitice píše:
Ségra měla britku a nikdy jsem si ji nepohladila. Prskala.

Naše je umazlená a neprská. Kocourek je na půl BSH je též velmi mazlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.24 14:51

My měli doma nejdřív perského „prince“ a za 5 let k němu z vesnice kočičku, co by jinak neměla šanci na život. Kocour byl opravdu pán, mazlivý, ale v mezích, hodně svůj. Problémy byly s chlupama, kdo má rád černé oblečení nebo má tmavý gauč, ať si pořídí černou kočku. Srst se mu musela hodně česat, při výměně ze zimní na letní mu hodně plstnatěla, česání ho tahalo, neměl to rád, byl to boj…Kočička byla zlatá, jako by byla pořád vděčná, že jsme ji zachránili :srdce: Byla velmi mazlivá, hodná, dobrácká duše. Pokud ale plánujete brzy rodinu, je třeba si to rozmyslet…Chlupy všude a starost o kočku např v šestinedělí nebo i pak dá zabrat a neměli by být odsunuti na druhou kolej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný