Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My máme doma kočky 3, všechny nalezenečky, prostřední z popelnice měla jen cca 6 týdnů. U žrádla vždycky šíleně vrčí, na všechny, když jí dávám něco z ruky, tak mě div nekousne nebo nesekne… prostě s tím už počítám a až bude náš syn větší, tak mu budu zdůrazňovat, jak se ke kočičkám chovat - prostě když bude chtít dát papání, tak jedině do misky. Kočku to neodnaučíte, je to její přirozenost a mně osobně to nijak nevadí.
Tak já jako dítě málem přišla o oko, když mě kočka sekla drápem.
Já opravdu s takovým chováním u koček ještě nesetkala. Rodiče měli 4 kočky, teď už mají jen dvě (10 let) a ani jedna z nich to nedělala a nedělá a když tak vrčeli jen na sebe.
Malá jim naštěstí do misek nesahá, ale když jim připravuji jídlo, tak jim ho odnáší, sice už jí několikrát Rozárka sekla, ale malá se tomu směje. Víc to škrábnutí bolí mě než jí
![]()
Každopádně děkuji za reakce. ![]()
@Agáta13
Moc pěkný ![]()
Určitě se snažíme. Třeba když mám na ruce mazací sýr, ten krásně Rozárka slíže i s rohlíkem si ho vezme z ruky
ale maso ne, to je boj
![]()
@Arome pes píše:Tak já jako dítě málem přišla o oko, když mě kočka sekla drápem.
Muzu znat nejake podrobnosti. Uprimne me to zajima. Odjakziva tohle povazuju za urbanlegend. Jako ne ze by se to nemohlo stat, ale povazuji to za jev tak ojedinely, zese rovna padu meteoritu na konkretni osobu
nasi s tim vzdycky strasili a ja neznala nikoho kdo by alespon z doslechu mel zkusenost. Holky na kocici diskusi by ti potvrdili, ze jsem to tam resila ![]()
@quinny píše:
Muzu znat nejake podrobnosti. Uprimne me to zajima. Odjakziva tohle povazuju za urbanlegend. Jako ne ze by se to nemohlo stat, ale povazuji to za jev tak ojedinely, zese rovna padu meteoritu na konkretni osobunasi s tim vzdycky strasili a ja neznala nikoho kdo by alespon z doslechu mel zkusenost. Holky na kocici diskusi by ti potvrdili, ze jsem to tam resila
Kočka byla tety, ale byla ne mě zvyklá. Normálně jsem si s ní hrála a nikdy mi nic neudělala. Jednou jsem k ní čupla a z ničeho nic mě sekla přímo do koutka oka. Kousek vedle a měla jsem smůlu. Proto to neberu na lehkou váhu a ač máme doma mazla a je to náš miláček, tak vím že je to jen zvíře a na malou budu dávat sakra pozor.
@Arome pes píše:
Kočka byla tety, ale byla ne mě zvyklá. Normálně jsem si s ní hrála a nikdy mi nic neudělala. Jednou jsem k ní čupla a z ničeho nic mě sekla přímo do koutka oka. Kousek vedle a měla jsem smůlu. Proto to neberu na lehkou váhu a ač máme doma mazla a je to náš miláček, tak vím že je to jen zvíře a na malou budu dávat sakra pozor.
Já teda taky neznám nikoho, koho by kočka sekla do/vedle oka. Ruce, nohy to ano, moje kočky v zápalu hry na ruce „útočí“ s radostí, ale do obličeje?
Každopádně kočičí seknutí sakra bolí, štípe, takže chce to dítě hlídat a hlavně vysvětlovat, vysvětlovat!!!
@Arome pes Do koutku jo to jsem jako dite taky parkrat zazila, ale myslim ze ta reakce oka je rychla ze ho proste zavres.
budu muset udelat nejaky vyzkum
Ale jinak se zviratama souhlas ![]()
@Inuska.pv @quinny, těžko říct, asi by i dítě to oko zavřelo, ale i tak se ta kočka zasekne. Brrr raději nemyslet, i kdyby to mělo být kdekoli v obličeji. Možná jsem moc vyděšená, malá má 11 měsíců a našeho kocoura miluje, ale ještě se k němu neměla šanci se přiblížit. Od okamžiku kdy jsme ji přinesli z porodnice, se jí kocour bojí (a to se klidně porval i se psem). Vůbec nechápu jeho reakci. My jsme kocoura kvůli ní nijak nestresovali, ona mu nic neudělala, ale jak se jen začne k němu blížit, bere nohy na ramena
Stejně reaguje, když brečí, nebo piští, zvedne se jde do jiné místnosti (to už jen jde, neutíká). Proto nevím, jak by třeba reagoval až začne malá chodit a přihlala se k němu. Prostě do hlavy mu nevidím
a dokud nebude mít malá rozum, nebudu jí nechávat s kocourem o samotě.
@quinny píše:
@T.Hololinka maso v ni evidentne vzbuzuje lovecke vasne
Asi ano. Najednou je z ni prava selma.
Jeste ze ta moje je zlaticko, i kdyz ve tri rano me to zlaticko otravuje. A uplne nejlepsi kdyz si v noci spolu hrajou. Musela bych snimat otisky abych vedela ktera mi prave prebehla pres oblicej ![]()