Krmení pro andulky

187
13.12.13 20:23

Krmení pro andulky

Ahojky, budeme mít příští týden andulku na dokrmování, máme si zajistit dokrmovací kašičku pro andulky, nevíte kde se to dá sehnat, prosím? Jsem z Třebíče, kraj Vysočina. Kdo prodává, dejte vědět či kontakt na někoho děkuji. + bych ještě potřebovala nějaké dobrá motta či citáty, např. Jsem klidná až do té doby než mě někdo pořádně naštve. Děkuji. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.12.13 20:31

@Vanesa19 u veterináře, není problém ji tam koupit. A ve větších zverimexech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
13.12.13 20:33

No ve zverimexech to nikde nemají a to jich tu nemáme zrovna malo, spíše bych to chtěla od chovatele nějakého, za kolik se to tak prodává, veterinář to u sebe momentálně nemá. Vy s tím zkušenosti máte, jak to vypadá? Pošlete mi na to prosím, odkaz. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.13 20:38

@Vanesa19 odkaz
sama andulku nemám, ale strýc chová, krmí tímto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.13 20:39

@Vanesa19 jinak komplet návod, jak na to je ještě tady: odkaz
A je tam to samé krmivo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
13.12.13 21:04

Nejlépe je zeptat se chovatele čím krmil, mládátka jsou na to zvyklá. Po novém krmivu by mohla mít problémy.
Můžeš si udělat i krmivo doma (třeba je to levnější)…uvařené rozemleté jáhly, vařené vejce, strouhaná tvrdá houska nebo piškot a štáva z mrkve. Musí to mít tělesnou teplotu a tekutou konzistenci aby to dobře šlo stříkačkou. Přidává se i trošku vápna a po jídle stříkačkou i trochu vody. To se dělá první týden co tři hodiny, druhý týden (nebo podle toho jak se daří) se dává ze lžičky a nabízí se i z misky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
13.12.13 22:01
@Reniii píše:
Nejlépe je zeptat se chovatele čím krmil, mládátka jsou na to zvyklá. Po novém krmivu by mohla mít problémy.
Můžeš si udělat i krmivo doma (třeba je to levnější)…uvařené rozemleté jáhly, vařené vejce, strouhaná tvrdá houska nebo piškot a štáva z mrkve. Musí to mít tělesnou teplotu a tekutou konzistenci aby to dobře šlo stříkačkou. Přidává se i trošku vápna a po jídle stříkačkou i trochu vody. To se dělá první týden co tři hodiny, druhý týden (nebo podle toho jak se daří) se dává ze lžičky a nabízí se i z misky.

Vypadá to, že o tom dost víš, můžu se tě zeptat? Zvažujeme pořízení andulky. Po Novém roce máme domluvenou schůzku s chovatelem, ale já jsem strašně nedočkavá. Andulka od chovatele by měla být kroužkovaná, je to tak? A v kolika dnech/týdnech se mládě odebírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
13.12.13 22:49

No, nejsem žádný velký odborník…kroužkování je způsob evidence, není to jako rodokmen u psů. Když není kroužkovaná neznamená to že má vadu nebo je vyřazená z chovu apod.
Pokud chceš mít andulku s absolutní důvěrou k tobě, brala bych několik dnů před vylétnutím z budky…to je ve věku cca 30dní.
Na fotce je mládě 28 nebo 30 dní staré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
13.12.13 22:56

Ještě jsem zapoměla napsat, že pokud vezmeš takhle mladou andulku z budky bude to víc práce…nejméně 14dní ale bude absolutně krotká.

Pokud jí nebudeš honit po bytě se smetákem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
14.12.13 13:21
@Reniii píše:
Ještě jsem zapoměla napsat, že pokud vezmeš takhle mladou andulku z budky bude to víc práce…nejméně 14dní ale bude absolutně krotká.Pokud jí nebudeš honit po bytě se smetákem :lol:

Díky moc! Doma je to zatím ve stadiu debaty. Ale podle mě to začíná vypadat nadějně. Naše názory se sbližuji a sbližují, až ten můj převládne. :pankac: Práce navíc mi v žádném případě nevadí - naopak. Ráda bych měla andulku, která bude mít - jak ty píšeš - ve mně naprostou důvěru. Prostě si ji chci sama vypiplat. Zase ale na druhou stranu bych ji nechtěla vytrhávat z jejího prostředí moc brzy a bohužel se mi nikde nepodařilo najít, v jakém věku je připravena na přechod k novému majiteli. Takže díky moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
14.12.13 19:53

Můžu se zeptat, prosím, do jaké doby se andulka dokrmuje a čím vším, majitel řekl, že výjímečně nám jí dá dříve, ale musí dokrmovat jak dlouho se andulky dokrmuji a čím vším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
14.12.13 20:02

Mrkni co jsem psala nahoře. Musíš se zeptat jak je stará, když budede těch 30dní, tak asi 14dní krmit…to uvidíš sama.
Andulky rychle rostou, brzo se začne krmit sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
14.12.13 20:07

Takže když bude 4 týdny stará tak se bude krmit další dva týdny maximálně :,( můžeme v těch 4 týdnech dát andulku rovnou do klece nebo jí budeme muset mít v krabici od bot a hlídat jí, udrží se na bidílkách nebo ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
14.12.13 20:24

Můžete jí dát do krabice s trochou pilin. Ty piliny nejsou nezbytně nutné, z budky je samička většinou vyhazuje. V krabici bude šero, bude jí to připomínat budku a nebude to pro ní šok. Asi v 35dnech vylétávají mladí z budky, tak pak bych jí dala do klece, s bidélky nízko.
A bacha at ti neuletí, oni se nezdají ale ten vývoj je hrozně rychlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lui
28
30.4.14 17:30

Dobrý den, máte někdo prosím zkušenost s ručním dokrmením andulky od 20. dne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný