Křeček má nádor

Letem.polibena
10.12.13 17:19

Křeček má nádor

Ahoj. Píšu sem, protože v mém okolí s tímto nemá nikdo zkušenosti…
V sobotu odpoledne jsem křečici našla u,,kapsičky" váček a byla sem dá se říct uklidněna tím, že ji má vypouklou a že se to dá,,zamáčknout a také sem váček zmenšoval, ale dneska mi to přece jen nedalo a jeli jsme k veterináři a rozsudek zněl:,,Má nádor na slinné žláze, zítra v tuhle dobu operace!" Prý se musí uspat (mám jí od června). A moje otázka zní, máte s tímto někdo zkušenosti? Přežil váš křeček operaci a vrátil se mu nádor?
Děkuji, že jsem se mohla vypsat a snad mi i odpovíte… :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36225
10.12.13 17:21

Hele narovinu, pokud mas penize, muzes ho nechat operovat, ale s nejistym vysledkem. Nebo ho nech zit s nadorem, nebo uspat.. Hlodavce bych operovat nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
10.12.13 17:23

Měla jsem hodně křečků a fakt nejsem magor, abych nechala operovat křečka :mrgreen: Když už se toto stalo, tak jsme ho prostě nechali žít. Časem prostě pošel sám. ;)

• Citovat
  • Upravit
563
10.12.13 17:26

Možná budu hnusná, ale - stejně by dlouho nežil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
10.12.13 17:26

No jsem milovnice zvířat, ale křečka bych fakt nenechala operovat. Spíš jestli se veterinář nepotřebuje na někom živým učit…a ještě dostane zaplaceno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.12.13 17:30

Kdyby šlo o psa nebo kočku tak jasně, ale křečka bych operovat nenechala, ale opravdu miluju zvířata, ale tohle nemá cenu, promiň :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7226
10.12.13 17:30

Můj křeček měl nádor na hlavě, operace by byla šíleně riskantní (a drahá). Neměl ale bolesti takže jsem ho nechala dožít s nádorem a to docela dlouhou dobu - cca 3/4 roku :hug:

nechala jsem operovat potkana - byl mladý a u nich je délka života podstatně delší. Bohužel další den zemřel.

Příspěvek upraven 10.12.13 v 17:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Letem.polibena
10.12.13 17:31

No prý to bude stát do 100Kč (malé město plus něco jako rodinný známí…) A praxi podle mě má hodně velkou takže učit snad ne… Krečkovy nádor vadí v pohybu tak proto sem 100% rozhodnutá, že operace ano a také tak stará není…

• Citovat
  • Upravit
Letem.polibena
10.12.13 17:31

Ale děkuji za názory :kytka:

• Citovat
  • Upravit
300
10.12.13 17:32

Ahoj, s křečkem zkušenost nemám, ale nechávala jsem operovat potkana, měl nádor za přední nohou a přežil to i bylo vidět jak po tom pookřál, stálo to pár korun, ale už je to hodně let zpátky, dneska nevim na kolik to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
10.12.13 17:34

Nechala bych ho dokud by se nezačal trápit, pak uspat (neb dát hadovi :lol: ) a koupit nového.. Ale třeba to má někdo místo psa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
10.12.13 17:35

@Letem.polibena Tak u nás na veterině operují i křečky a potkany apod. mrňouse. Co se týče ale navrácení nádoru, tak záleží na tom, co to za nádor je. Ovšem taky to nádor vůbec být nemusí, pokud to veterinář zkonstatoval jen pouhým pohledem. Vše se zjistí, až se provede zákrok a pak, pokud půjde o nádor, tak se musí poslat na histologii, o jaký nádor jde - pak až se dozvíš, jakou šanci má dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.12.13 17:40

No s operací neporadim, náš křeček když měl nádor - na bříšku/hrudníku, vzali jsme ho k veterináři a ten mu dal rovnou injekci… :( ale je fakt, že už nebyl nejmladší (ten křeček :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
10.12.13 17:42

Holky a prč to nenapíšete na plnou hubu, že byste s křečkem flákly o zem nebo mu zlomily vaz a šli si za 100 kč koupit novýho :nevim:
Jinak zakladatelko cena je myslím dost reálná a dobrá, ono hlavně nevíš jetsli to toho křečka bolí nebo ne :think: a hlavně lepší odstranit menší nádor. To jetsli se křeček uzdraví je asi jako u lidí, to nikdo neví :nevim: rozhodně mu nebude alespoň nádor překážet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
10.12.13 17:49
@tetma píše:
Holky a prč to nenapíšete na plnou hubu, že byste s křečkem flákly o zem nebo mu zlomily vaz a šli si za 100 kč koupit novýho :nevim:
Jinak zakladatelko cena je myslím dost reálná a dobrá, ono hlavně nevíš jetsli to toho křečka bolí nebo ne :think: a hlavně lepší odstranit menší nádor. To jetsli se křeček uzdraví je asi jako u lidí, to nikdo neví :nevim: rozhodně mu nebude alespoň nádor překážet

Já bych to nikdy neudělala :roll: :roll: vždy jsme je nechali dožít… A že někteří i s nádorem měli tuhý kořínek :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný