Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženské a hrstko chlapů! ![]()
Nějak na mě dopadají ty Vánoční stresy a neustálé napravování baněk, řetězů a celkově výzdoby.. proč? Protože KOČKY. Ty svoje chlupatiny zbožňuji, ale pořád mi jen všechno ničí. Jak jsou na tom vaše kočky? Soucítí s vaším kýblem nervů? Mám ve svém okolí i lidi, kteří se nejen nedělají s výzdobou, ale i se samotným stromečkem. Mi to ale k těm Vánocům patří a nezbývá mi nic jiného, než neustále napravovat, zdvihat, sklízet střepy z baněk ![]()
V příloze zasílám unikátní a nejběžnější ozdobu na našem stromečku.
A pro pobavení zasílám i video jiných chovatelů kočičky
Ale stejně je zbožňuji, jsou to moje mršky ![]()
Patrime k tem, co vyzdobu nedelaji zadnou a nemaji ani vanocni stromek, ale to jen z toho duvodu, ze jsme zatim sami 2 a 2 kocky k tomu
pristi rok uz asi stomek udelame no, ale naposled nam ho nasi milacci prevratili a olizali vsechny pernicky ![]()
@Maculinka Chyba číslo jedna: jak to, že nemáš nerozbitné ozdoby? Já je hned na další vánoce kupovala. Chyba číslo dvě: nemáš děti? Já od včera supím, že mi děti roztahují ozdoby po celém bytě a sundávají řetězy. No a kdo to nakonec byl? No jasně, kocouři ![]()
@Maculinka mám živý vánoční stromeček, ozdoby přírodní - dřevěné, sušený pomeranč, jablka, ze slámy… takže nic nerozbije, už je 4letá a naštěstí klidnější, tak fackuje větvičky ze země, ale na strom neleze ![]()
Zabíš mě, a le zkusím to - mám jednu kočku z útulku, nezajímal jí ani živý ani umělý stromeček nebo ozdoby
Mám 2malé děti (4roky a 1rok) ozdob na přístupných místech si nevšímají (teda ano, první den si kluci všimli, ale moje rázné NE stačilo) ![]()
Jinak nerozbitné ozdoby 100% a dej jim dolů na hraní řetězy, kterých nebude šlitovat ![]()
@Kakika píše:
@Maculinka Chyba číslo jedna: jak to, že nemáš nerozbitné ozdoby? Já je hned na další vánoce kupovala. Chyba číslo dvě: nemáš děti? Já od včera supím, že mi děti roztahují ozdoby po celém bytě a sundávají řetězy. No a kdo to nakonec byl? No jasně, kocouři
Mám skoro 15 měs. chlapce
Ale ten na stromek nedosáhne.
Jenže ty chlupatiny jsou vždy všude. Už jsem se naštvala a baňky uklidila nadobro - máme jen řetězy a světýlka. Sice chabé na Vánoce, ale budeme se s tím muset smířit. Dokonce ani kolekci nemám - loni jsme hlídali našim psa, ten je sežral i s obalem a pozvracel mi celý byt
- ale žije!! ![]()
Musim rict, ze deti jsou horsi. Kocka nikdy nic neprovedla.
Vyměním na 14dní svého chlupatého Mainského za vychovanou kočku, která si nevšímá Vánočních ozdob. Můžeme to brát jako výměnný pobyt ![]()
tak my budeme slavit už 5. vánoce s kočkama, můžu říct, že loni už to tak neprožívalý, tak snad to tak zůstane ![]()
stromeček máme přivázaný ke stupačkám, protože první vánoce ho převrátily, ozdoby máme samozřejmě neskleněné a tak sem tam posbírám ty slaměné či plastové koule ze země, někdy to tam nechám, protože se mi to nechce dělat pořád dokola ![]()
máme kočky tři a jedna z nich miluje šplhat po stromečku, usadí se někde u kmenu, tam kde jsou větve nejsilnější a vykukuje na nás, je celá černá, jako ta tvoje, takže někdy jdou vidět jenom oči ![]()
no, kočičky už jsou hodné a navyklé na náš režim, teď zažíváme to samé (teda v mnohem větším měřítku se synem, ten ničí stromeček a jakoukoliv výzdobu mnohem účinněji, než kočky haha
takže letos ozdobíme stromeček až tak dva dny před vánoci a jinou výzdobu asi ani dělat nebudu. Synek a kočičky pak budou mít čas do Nového roku se na chudáku stromečkovi vyřádit ![]()
@Maculinka píše:
Vyměním na 14dní svého chlupatého Mainského za vychovanou kočku, která si nevšímá Vánočních ozdob. Můžeme to brát jako výměnný pobyt
To víš, a vrátíš mi ďábla ![]()
@Maculinka píše:
Vyměním na 14dní svého chlupatého Mainského za vychovanou kočku, která si nevšímá Vánočních ozdob. Můžeme to brát jako výměnný pobyt
tak jo, beru tvého jednoho a půjčím svoje dva maiňáky
![]()
@Maculinka Stromek máme umělý, aby kočky nežraly jehličí.
Ozdoby máme slaměné a čokoládové, to se nerozbije.
Když po Štědrém dnu jedeme pryč, buď do obýváku zavřeme, nebo odstrojujeme (i když myslím, že už si na to kočky zvykají a je to lepší).
Na výzdobu typu svícny se chvojím a tak moc nejdou, na stůl se celkem bojí.
Světelné řetězy na okno dáváme jen sporadicky, nechávají je na pokoji.
Jinak asi žádnou výzdobu nemáme ![]()
Takže u nás dobrý
větší problém je dítě, žere čokoládový ozdoby, potvora
Už loni si je chodila sama česat, a letos to myslím nebude lepší…
@zoubky píše:
To víš, a vrátíš mi ďábla
Ty naše dvě zbývající kočičky by se postaraly o zachování slušnosti ![]()
Mainský by vám z bytu zrobil kůlničku na dříví
Je to ďábel. Před týdnem mi sundal celý těžký servis o 6ks (6ks hlubokých, 6ks plytkých, dezertních,…) a rozflákalo se to v kuchyni. Zbyl mi jen hrníček - asi symbolicky, abych moc nekefrala ![]()
@Kakika Mainské už nebrat, jsou to potvory, vidím to na našem chlupáči
Nevychovaný tak, že by ho ani čerti nechtěli ![]()
@Maculinka píše:
Ty naše dvě zbývající kočičky by se postaraly o zachování slušnosti
Mainský by vám z bytu zrobil kůlničku na dřívíJe to ďábel. Před týdnem mi sundal celý těžký servis o 6ks (6ks hlubokých, 6ks plytkých, dezertních,…) a rozflákalo se to v kuchyni. Zbyl mi jen hrníček - asi symbolicky, abych moc nekefrala
Kruci, to by mě zabilo…nebo jeho
![]()
Ale myslím, že naši kluci by ho rychle dostali do patřičných mezí…svojí lásku ke kočičce dávají někdy až moc najevo ![]()