Zkušenost s rasou Rotobull?

2761
14.12.13 20:30

Rotobull ?? poradite

Maminky nemate nektera z vas doma rasu Rotobull? nebo aspon zkusenost od znamich? chtela bych se zeptat jak tezka pro vas byla vychova? jak se chovaji k detem a co rikate na tuhle rasu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
14.12.13 20:32

To není žádná rasa. Můžeš si tak leda tipout, co se zrovna z daného spojení asi tak namixuje za povahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
14.12.13 20:34

Rotobull nic není.
Není to plemeno uznané FCI, nemá žádný standard, rotobull je vořech, u kterého nikdy nebudeš vědět, co z něj vyroste jak exteriérově, tak povahou nebo jak na tom bude se zdravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
14.12.13 20:44

Ale vzdyt je vyhlaseny u policie a armady a co sem koukala po netu, stenata jsou dost zadana je to rotwajler s pitbulem pokud se nepletu a myslim si ze obe plemena jsou vyborna, pokud je teda dobry majitel a psa ma vycviceneho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
14.12.13 21:01

Je to rotvajler s bulterierem. Znala jsem jednoho z těch prvních, je to 13 let co jsem ho viděla pracovat a rozhodně bych ho doporučovala jen někomu zkušenému. Ten jejich boom už je pryč a nikdy jich moc nebylo. Měli i zdravotní problémy, byl o něco vyšší než bulík a mohutnější a měl problémy s páteří. To má většina křížencu exteriérově odlišných plemen.
Takže já ti ho rozhodně nedoporučuji. Je spousty čistokrevnych plemen že kterých se dá vybírat. Záleží na co to chceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
14.12.13 21:10

Dekuju Arumbo.Me ten pes prijde naprosto skvelej.Je nadhernej a mame moznost mit stene, tak se ptam. Chodpily by jsme snim i na kynelogii, chtela bych u nej urcite poradit s vychovou atd..Je uzasnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
14.12.13 21:14

Pokud vim, tak rotobull je ucelovy krizenec vyslechteny pro armadu a policii jako pracovni pes. Takze pokud jsi zkuseny kynolog a dokazes mu zajistit radne vytizeni, nevidela bych v tom problem. Predpokladala bych tedy, ze mas uz nejakym bull plemeně zkusenost. V opacnem pripade si zadelas na hodne velky problem. A samozrejme velice peclive vybirat rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
14.12.13 21:18
@Marbuli píše:
Dekuju Arumbo.Me ten pes prijde naprosto skvelej.Je nadhernej a mame moznost mit stene, tak se ptam. Chodpily by jsme snim i na kynelogii, chtela bych u nej urcite poradit s vychovou atd..Je uzasnej

V tom pripade bych ho urcite nedoporucovala. To je opravdu pes, ktery patri do rukou zkuseneho cloveka, chodit na kynologii nestaci. Zkuste vybrat jine plemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
14.12.13 21:38

Určitě nedoporučuji. I policie štěňata která nejdou k vycviku nedá jen tak někomu. Proto se toho chopili mnozitele a bez rozmyslu taková štěňata mnozí. Není to pes na mazlíčka. Není vhodné si prece vybírat psa jen tak, ze se vám líbí… Co si pořídit normální společenske. plemeno… Proč chcete zrovna tohoto? Něco si o nem prectete v odborné literatuře, není to domácí mazlicek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
14.12.13 21:46

Ahoj, driv k nam do staje chodili policejni psovodi a pamatuji si, jak rikali, ze se pouzivaji jako sluzebni psi a jednim dechem dodavali, ze je to opravdu zbran. Myslim, ze na kynologii a mazleni je spousta vhodnejsich plemen.. A jestli shanite pejska, tak nam se narodilo pred dvema dny sest stenatek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
14.12.13 21:55

@Marbuli Já jsem chodila na vícero cvičáků a rozhodně nemám pocit že by na některém z nich někdo s tímto typem psa poradil. Teda radilů by jistě bylo spousty, ale k ničemu. Jestli se ti líbí psi typu bull, tak si pořiď stafordšírskeho bulteriera. Ten je z tehlech plemen nejvíc neškodny. Ale doporučuju s PP, protože co vidím v inzerátech jako čistokrevny bez PP, tak jsou to kříženci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
14.12.13 22:27

Dekuju holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.3.14 14:57

Ahoj, já tedy doma rotobulla mám, dostali jsme ho ve velmi špatném stavu, chudinka byl zablešený, červíky měl, klíštat jak nasr*no. Majitelé měli pitbulku a nějak se jim dostala k sousedum do zahrady kde byl rotwailer..a byla štěnata. Jenže oni je nechtěli a tak je nechali na pospas.. vetšina štěnátek to nepřežila a ten náš.. no měl za pět minut 12. Samozřejme ho nikdo nechtěl doma, že to bude zlé a že na to nestačím, ale když jsme jeli na veterinu a dali jsme ho dohromady tak mamka změkla a nechali jsme si ho..asi k tomu přispělo to, že já už od malinka vyrůstala s pitbulkou, strejda ji měl a byl to ten nejlepší a nejvycvičenější pes, co znám! Byla úžasná..opravdu. Ale zpátky k Blečkovi, začal rust strašně rychle a nabírat na síle, a tak nam doporučili mu dávat trochu piva, prý to rust zpomalí..toho piva jsme mu davali víc než jsme měli a tak jsme muu rust opravdu zastavili, nedosáhl uplné velikosti a hmotnosti…naštěstí. Co se týče povahy, je sice dominantní, nesnese psi, jen fenky, když je potrestán tak cení i zuby..ale nikdy nikomu neublížil, mám i mladší sestru, která s ním vyrustala a dělala mu i nepříjemnosti a nikdy ji nic neudělal, dal ji najevo že se mu to nelíbí ale nic víc. Je to obrovský mazel, nejraději by spal jen v posteli vedle nas a tulil se. Ale to smí jen u babičky..Je neuvěřitelně vděčny za vše, velmi rád běhá, ale jelikož nesnese žádné pejsky, tak je spíše na vodítku. Jevelmi učenlivý, ale má svojí hlavu, když nechce neposlechne, a tak se na něj musí jít tvrději, nesmí se mu nic tolerovat..má režim, ale taky ví, jak oc ho máme rádi. A jako hlídač je opravdu super.. i když jsme doma a máme návštěvu kterou on nezná, tak se musí držet, protože jakmile se nekdo k nám přiblíží, on hlídá, jak o život. Takže se nemusíte bát dělat s ním noční procházky. Miluji psi jakou jsou rotvaileři, pitbullove atd. Takže bych nemenila a vím, že každý pes je jiný, ale podle toho co mám doma, bych neřekla, že je to tak zlé a obtížné plemeno. :) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.3.14 15:00

A emoce? musím zatukat.. žádne extra trable nemá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
6.3.14 18:36

@Rotobull Opravdu doufám, že to je trolling…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný