Kočka - problém s jejím chováním

3684
17.12.13 10:38

Kočka. Problém s jejím chováním.

Ahoj.
Máme takový maličký problém s naším kotětem.
Abych začala přesně od začátku.
Přítel jí našel před 2 měsíci venku, bylo hnusné počasí a ona byla vážně maličká, dle veta 7 týdnů. Ale krásně papkala namočené granulky a mlíčko pro kočičky jí taky moc chutnalo, jednou mi při dělání svačiny upadnul kus šunky a ona se na to hned vyrhla, ale co začala dělat, to mě dostalo. Najednou se naježila, začala vrčet, prskat a nikdo k ní nesměl. Myslela jsem že jí to časem přejde, ale nepřešlo. Ač se jí snažíme vymazlit jak to jen jde, u jídla je vždy problém, ať je to masová kapsička nebo jiné maso, vždy dělá tohle, nikdo jí to nemůže dát z ruky, okamžitě nás pokouše a poškrábe a zase je naježená a vrčí. Před měsícem, někdo vyhodil k nám do vchodu další krásné koťátko (12 týdnů), takže jsem si jí vzala domu a ta to nedělá, té můžeme klidně dát něco z ruky.
Když jdu dám ráno oběma čičinám snídani, tak moje Kačenka krásně papká a vychutnává a přítele Rozinka je jako smyslu zbavená.
Je nějaký způsob jak jí naučit, že jí nechceme ublížit a o jídlo doma bojovat nemusí. Žijeme v bytě, takže ven přístup čičiny nemají.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
17.12.13 10:45

@T.Hololinka treba to casem pochopi a treba ne. Me to jako velky problem neprijde. Tak ji z misky to je spis pozitivni. Ja davat z ruky tak mi ji taky ohloda, ne ze by se o to rvala ale jak to chce pojist co nejrychleji. Za me jsou to instinkty lovce a vazne nic zleho na tom nevidim. navic ji mate chvilku, je to kote. Trpelivost ;)

Jinak me tedy pobavilo, ze hodna kocka je tva a „problemova“pritele :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
17.12.13 10:49

A na Kačenku taky prská, když jí a ona se k ní přiblíží? Zkoušela bych jí dávat z ruky, aby věděla, že jí ruka jídlo brát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692

@quinny Taky jsem se tomu pousmála :D asi to tak mají rozdělené podle toho, kdo ji našel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684

@quinny
My to máme rozdělená jak si je kdo našel :mrgreen: :mrgreen:
No snad ano, když ona vždy u té misky vydává takové zvuky jako Gyzma v Gramlins :mrgreen: :mrgreen: a je vždy naježená.
Snad se nám jí podaří vymazlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
17.12.13 10:50

@Arome pes
Na ní vůbec neprská, naopak jí třeba i nechá kousek masíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
17.12.13 10:51

@quinny Tak já to trochu jako problém vidím, nevím jak staré dítě má zakladatelka, ale měla bych strach, že se k ní prcek přiblíží, když bude zrovna jíst a ona ho poškrábe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
17.12.13 10:53
@Arome pes píše:
@quinny Tak já to trochu jako problém vidím, nevím jak staré dítě má zakladatelka, ale měla bych strach, že se k ní prcek přiblíží, když bude zrovna jíst a ona ho poškrábe.

Najmladší dceři je 2,5 roku, ale k jídlu jim nechodí. Horší je, když si malá odloží něco k jídlu, to to pak do 1 min zmizí, pokud tedy zrovna Rozárka nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
17.12.13 10:58
@T.Hololinka píše:
Najmladší dceři je 2,5 roku, ale k jídlu jim nechodí. Horší je, když si malá odloží něco k jídlu, to to pak do 1 min zmizí, pokud tedy zrovna Rozárka nespí.
:mrgreen: Tak třeba jí to přejde. Je fakt ještě malá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.12.13 10:58

Můj kocour zas strašně hrozivě, tak hrdelně vrčí, když ho vyčesávám a obrátím ho, abych se dostala i na jeho břicho :lol: Občas mě i vezme zubama, ale jen tak jemně.
Já bych to neřešila, každá kočka je jiná, třeba se časem uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30856
17.12.13 11:01

@T.Hololinka my máme dva kocoury, jsou jim 4 m, jsou to bráchové a když žerou syrový maso nebo nějakou mňamku, tak u toho taky vrčí - oni teda vrčí hlavně na sebe, na nás ne. Řekla bych, že to je přirozené a povahou kočky. Instinkt lovce. Pokud je jinak kočka hodná, tak s tím asi nic neuděláš, chrání si svoje žrádlo, třeba jí to přejde s věkem, když uvidí, že je všechno v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
17.12.13 11:02

Snad ano. Moje Kačenka je stroj na mazlení a vrnění. Fakt je to zlatíčko, když jsem jí uviděla vyděšenou a mňoukající pod schodama, hned jsem jí musela vzít a ona je miloučká. Za to, Rozárka, to je dílo, neustále vyděšené oči, nepomazlí se a ctí nás svou ignorací. :)
Takže nám nezbývá nic jiného než se jí snažit dál vymazlovat.

@Pipet Rozárka kouše bez citu, to je stisk jak od tygra, vždy mi nebo příteli teče krev a to jí jen hladíme v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
17.12.13 11:06

@T.Hololinka Ahoj zakladatelko, snad Tě potěší, že nejsi sama.. :hug: Naše kočky (a že jich za ty roky bylo docela dost), to s masem mají podobně- všechny jsou a byly přítulné, vymazlené a společenské, ale jak se dostanou k masu (a nejhůř,,když si ho někde-třeba na lince- ukradnou/uloví samy), tak jsou z nich šelmy bez kompromisů :mrgreen:. Vlastně to, že něco ukradly, poznám většinou tak, že slyším odněkud z kouta temné vrčení :P Čím větší kus masa, tím jeto víc nahlas a tím hlubší zvuk vydávají.. Přiblížit se? Otázka života a smrti :-D. No, a co poradit.. Kočka je osobnost, co kus, to originální povaha. S těmi zkušenostmi, co vaše první kotě má, se vůbec nedivím, že si hájí svoje (možná by bývala jinak nepřežila venku),a taky nikdo neví, co si chudinka kde zažila. Je ale mladá, tak aspoň zkusit to můžete :-) Dávej jim masíčko ravidelně, aby to nebyla taková vzácnost. Krm je obě, nabídni jim dostatek té dobroty a zloušej dávat oběma zároveň a postupně z ruky- třeba to ta šelma odkouká od té společenské :-) A taky pochopí, žejí to nechcete sežrat vy :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.12.13 11:15

@T.Hololinka jj myslela jsem ze to je podle nalezce ale stejne :mrgreen: :mrgreen:
Dej tomu cas ;)

@Arome pes píše:

V tom vidim jen dalsi pozitivum. Deti od mala ucim ze do misek se nesaha. Zadnemu zvireti. U psa muze jit klidne o zivot tomu diteti ;)
A to dite taky neni hloupy priste si da pozor, a kdyz ne tak na skrabanec od kocky se vetsinou neumira ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.12.13 11:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat