Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Naše starší kočka snědla z talíře provázek, kterým byl omotaný hovězí ptáček. Jelikož nemá zuby, tak ho prostě spolkla
Komplet celý, omotala jsem je asi 30 cm dlouhým se třema uzlíkama, takový ten klasický potravinářský
Co mám teď čekat za hrůzu? Nebo to projde? Ach jo.
Myslím, že to projde, dej jí trávu, třeba to vyzvrací s chlupama
@pikola píše:
Naše starší kočka snědla z talíře provázek, kterým byl omotaný hovězí ptáček. Jelikož nemá zuby, tak ho prostě spolklaKomplet celý, omotala jsem je asi 30 cm dlouhým se třema uzlíkama, takový ten klasický potravinářský
Co mám teď čekat za hrůzu? Nebo to projde? Ach jo.
Blbé je, pokud provaz kouká z tlamy i z prdel.. To pak člověk neví, na kterou stranu zatáhnout. ![]()
@Jirka765 píše:
Blbé je, pokud provaz kouká z tlamy i z prdel.. To pak člověk neví, na kterou stranu zatáhnout.
No, radsi zezadu, nechtela bych mit v puse neco, co predtim bylo v pr.. ![]()
Taky bych rekla, ze to cica prezije, udela se z toho v zaludku klubko, omota chlupama a vykadi to. Muj pes zral gumicky, vypln polstarku, kapesnicky, kolikrat jsem koukala jak puk co z ni zase vylezlo. Ted uz to nastesti nedela. Myslim ze to bude v klidu, pokud by byla divna, zavolej na veterinu, ale podle me to je neskodny.
Nemám zkušenost s kočkou, ale se psem. Zkontrolujte tlamu, jestli není provázek chycený pod jazykem nebo za zadní zuby. Pokud ano, tak opatrně vytáhnout, co nejpomalejším plynulým pohybem. Pokud už je v žaludku, tak jsou dvě cesty, vyvolat zvracení, nebo podat co nejvíce objemového krmiva (nevím jak u koček, u psa je to například krouhané zelí) a kontrolovat bobky. Při jakémkoli náznaku apatie rychle k veterináři, je to sice nepravděpodobně, ale smyčka provázku může uskřinout kousek střeva.
Můj labrador žere textilie všeho druhu a na zahradě pak jsou textilní bobky různých barev.
Provázek a umělohmotného delfína už jsem mu taky pomáhal tahat ze zadní části těla. ![]()
@Jirka765 píše:
Můj labrador žere textilie všeho druhu a na zahradě pak jsou textilní bobky různých barev.Provázek a umělohmotného delfína už jsem mu taky pomáhal tahat ze zadní části těla.
Jo, taky mi jednou roztrhala takovej ten bavlnenej uzel a sezrala co mohla, bobecky pak hrajou vsema barvama a co teprv to nestesti, kdyz se to chytne primo v ri.ti a nejde to ani ven, ani zpatky ![]()
Mně na veterině dali nějaké prášky, co cizí těleso obalí jako by slizem a to pak v pořádku výjde ven s bobkem. Ale už si nepamatuji název
Podle me to žaludeční šťávy rozleptaji…nebo cinkni na veterinu a poptej se
Provázek by měl projít, pokud to nebude najedou hlavně NETAHAT! Ustříhnout, ale nechat vyjít přirozeně, jinak se může i poškodit střevo… Držím palce, ať je to v pořádku ![]()
Zdravím,
pripojim neco ke stare otazce
snad někomu pomůže moje storka, kdyby to dohledaval až teď…
kocka mi snedla provazek, zacala zvracet, (nevedela jsem hned ze neco snedla, az po veterine) takze par dni zvracela, myslela jsem ze snedla kytku nebo neco co ji nesedlo, pak se stav zhrosil a kocka zacala byt apaticka, jela jsem na veterinu a musela akutne na operaci.. po operaci mi pani Doktorka rekla, ze mela provazek zamotany od zaludku, pres tenke az po tluste střevo.. museli ji otevrit organy na nekolika mistech… kocka se ted zotavuje ale stale nema rozpohybovane streva takze furt nevim jak to dopadne.. kazdopadne.. mela jsem uz vic kocek, nevim z jakeho duvodu to zerou ale uz nekolikrat jsem nasla ve stolici provazek nebo vlas.. pokud kocka nebo pes neco takoveho sezere, urcite pozorovat, jestli zacne zvracet, nebo prestane jist, hned navstivit veterinu a necekat ani den, ted si vycitam ze jsem mela jet rovnou.. Ony ty kocky blijou casto tak clovek kolikrat nemusi vedet ze je to problem ale ted jsem si docetla ze kocka by nemela zvracet vic nez 2× do mesice (pokud asi nezerou travu bo ty moje zvraci furt tu travu
) ale jak kocka blije nebo jen natahuje vickrat za den, tak uz bych priste necekala a jela rovnou… udelaji rtg strev a bude se vedet hned vic…