Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím
máte někdo zkušenost s kočkou(kocourem) Sphynx? Jesli se liší od normálních koček v chování atd.
diky
Ahoj, zkušenost nemám, ale strašně se mi líbí
Četla jsem o nich, že jsou mazlové, že musí být v domácnosti minimálně tolik lidí, kolik je sphynxů, že prostě si jednoho člověka vyberou a strašně k nim přilnou. Představuju si to jako malý dítě ![]()
A že asi docela trpí, když není člověk doma, prostě jsou to závisláčci. A potom ten jejich hlasový projev, hodně mňoukají a povídají si.
Ale jestli je to všechno až tak, jak se píše, to nevím. My máme dvě obyč domácí ![]()
Chceš si jí koupit? ![]()
Naši mají sphynxe - praktická kočka dovnitř, nelíná a je snadno omyvatelná, krásně voní. Sphynxové všeobecně sami od sebe mají rádi vodu a rádi si v ní dobrovolně hrají
Povahou je podobná psům, ráda se mazlí a je ve středu dění ale umí být i sama a v klidu, nic neničí, málokdy vytáhne drápky. Tím, jak kočka stárne, ztrácí pigment a každé léto se opálí o něco méně a na kůži se objevují,,stařecké skvrny,,. Tahle rasa kočky má tu výhodu, že se lidem nelíbí a není ve středu zájmu množitelů.
Příspěvek upraven 05.07.13 v 21:19
Měla jsem kočičku a kocourku. Jsou to úžasní mazílkové. Pořád se tulí. Musí se ale často koupat, kůže se jim mastí a zůstavají po nich hnědé fleky, tam kde spí. A moji Sphynxové teda vodu rádi neměli. Ani jeden. Zato milují sluníčko a v létě se i opálí
Vždy v létě jsem z šedivého kocourka měla černého.
Jo a taky kocour měl na ocásku černé uhry ![]()
No líbí se mi už dlouho ale nevím asi bych se bála že když bude delší dobu sama doma tak bude dělat bordel
měla jsem obyč koťe ale chodila jsem do práce a ona pak dělala naschvály, že mi třeba počůrala oblečení a když jsem spala tak mi lezla po hlavě chudinka
tak nevím nevím..
Taky se mi moc líbí a moc bych jí chtěla ale teda ceny za kotátko jsou šílený:(
Ono je nelepší mít kočičky dvě a Spynxové jsou navíc strašně hyperaktivní
Ten můj kocour hrabal v záchodku tak, že stelivo létalo 10 metrů daleko a bylo všude po celém pokoji. Jo a taky víc papají a kakají, mají totiž větší spotřebu energie, kvůli absenci srsti.
Já mám teď Radgola a jsem spokojená. Je to mazlíček největší, ale přitom kliďas. Po hlavě mi v noci leze taky a k tomu mě líže.
@Crystal87 pokud nechces kote s PP, sezenes snadno i za 4 tis.
@Eemii píše:
@Crystal87 pokud nechces kote s PP, sezenes snadno i za 4 tis.
Kočka či pes bez PP, je jen obyčejný kříženec! Nedá se mluvit o čistokrevném kotěti, a navíc 90procent lidí co prodávají bez PP jsou typičtí množitelé… i když u mě je množitel každý kdo množí bez PP!
![]()
A k malým dětem dobrý? nebo je lepší když jsou děti už větší? ![]()