Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nebezpecna píše:
Budu si pořizovat sesterské plemeno sibiřské kočky, maškarádu.
Rodiče jsou oba klidní, mazliví a pohodáři. Hodně kontaktní, vázani na páníčky.
V půlce června se se mají koťátka narodit. Majitelé mi přijdou jako velcí milovníci koček, CHS mají už několik let.
Takže snad budu mít kliďase po rodičích.
Podle toho popisu to působí dobře. Já bych se pořízení kotěte nebála. Ale s omezeními a počátečními menšími škodami počítej.
Koukni se na facebook, jestli tam nemají skupinu chovatelů a majitelů tohoto plemene. Dá se tam získat spousta rad a zkušeností.
@nozu info mám přímo od chovatelů, doporučili škrábací kartony, interaktivní hračky, záchod, kartáče. Když bude třeba, můžu se na ně obrátit…Chtěla bych s ní chodit ven, pokud ji naučím na vodítku. Prý to mají rády.
Se škodami počítám
Tomu se asi nevyhnu.
@nebezpecna jasně, tohle je úplně super. Takhle to má správně fungovat ![]()
@nebezpecna je to jako s dětmi, taky škodí, pak je to lepší…
Máme dva kocoury, jsou od sebe věkově půl roku. S PP britská a perská. Hodně lidi doporučuje dvě kočky, vyhrají si spolu, nebudou se nudit, tím pádem ani moc vymýšlet co by zničily
britská je povaleč má rád svůj klid, nikdy nic zničeného. U druhého taky problém není, jen je hodně aktivní, umí otvírat skříně a šuplíky, takže na nábytku nějaké stopy po drápkách jsou ale jinak bez problému. Musíš počítat s tím že chlupy budou všude
ale raději všude chlupy než být bez nich, jsou to lásky a beru je jak děti ![]()
@Julieza píše:
Máme dva kocoury, jsou od sebe věkově půl roku. S PP britská a perská. Hodně lidi doporučuje dvě kočky, vyhrají si spolu, nebudou se nudit, tím pádem ani moc vymýšlet co by zničilybritská je povaleč má rád svůj klid, nikdy nic zničeného. U druhého taky problém není, jen je hodně aktivní, umí otvírat skříně a šuplíky, takže na nábytku nějaké stopy po drápkách jsou ale jinak bez problému. Musíš počítat s tím že chlupy budou všude
ale raději všude chlupy než být bez nich, jsou to lásky a beru je jak děti
Mame obycejnou kocku a je zlata, nenici nic. Puvodne jsme ji chteli zacit poustet ven, ale kvuli psovi, ktereho bavi ji obcas prohnat, zustala doma.
Ale fakt bych na to nespolehala, normalni kocky vetsinou fakt potrebuji chodit ven.
Kdyz poridis slechtenou, tak sance, ze to bude dobry, je urcite vyssi.
My teda máme znicenou sedačku a židle u jídelního stolu. Chlupy všude. V noci škrábe i na otevřené dveře. Mám ho ráda ale další už nechci.
Máme Briťáka a dva obyčejné, zachráněné. Zdemolované nemáme nic. Na lustru se nehoupe nikdo. My žádné lustry doma nemáme a ani záclony, závěsy.
Mají svůj jeden pokoj, kde mají škrábadlo, různé hračky.
Děcka mají v pokojích kusové koberce. Tak do nich si umí za drapovat. Umí si teda otevřít všichni tři skříně 🙈. Jak máme posuvné dveře. Mrchavci jsou chytří, že si to otevřou. Briťák ji jiný, jež jsou ti dva. Jednak je starší pán. Byl dlouho sám. Takže si pohodlně lehne před televizi a dívá se. Nenechá se rozhodit. Někdy má hravé chvilky. Ale už je klidnější. A ti dva jsou torpéda. Aportují gumičky. Kočka je kleptomanka. Furt jeden druhého provokují. S děckama se nahání. Oni si je naučili na aportování a taky, že se schovávají, číhají a pak vyskočí, až to nikdo nečeká. Všichni milují vozit v kočárku pro panenky. Většinou si tam ti dva menší lehnou spolu, Briťák se rozvalí sám, jak je největší a čekají, až si toho někdo všimne. Takže domů za nás určitě Briťáka. To mi říká i každá návštěva, že modrošedého krasavce chce doma. Že to je jediná kočka, kterou snesou.
Příspěvek upraven 13.05.23 v 06:21
Ale lákala je síťka ve střešních oknech. To jo. Takže se musel odnést ve všech pokojích stůl na druhou stranu od oken. Hlavně v dětských pokojích. Že kocouři vyhledávají nejvíc děcka u nás. Takže stoly jsou pryč, ať díky nim neotravují síťky. Že to není úplně levná záležitost a nemusí po nich šplhat.
Máme Něvskou Maškarádu, pan kocour, miláček, na začátku to odneslo PC kožené křeslo, které úplně rozdrapal. Strašně mazlivý, v klidu se nechá vzít do rukou, stále leží v nohou nebo na břiše a nechává se debat. Chce hrozně moc chodit ven, takže byl s námi párkrát na zahradě. Pak jsme k němu pořídili Tureckou Angoru, Submisivní kocour, nenechá se pomazlit, musí se počkat až přijde sám, většinou chodí když už jdeme spát popř nad ránem, jinak o něm přes den nevíme a je to spíš parťák staršího kocoura, spolu si hrají neskutečně, ten se zase bojí výšek, nevyleze ani na schody ke dveřím a jeho maximální výška je jídelní stůl
. No a nakonec máme Sphynxe. Nádherný, mazlivý ale strašný divočák, který chvilku neposedí, pořád lítá po celém baráku, přes gauč, na parapety, do výšek. Za ty roky s kocoury to odneslo jedno křeslo, když byl první ještě sám, jeden kufr, který mi druhý, když nebyl ještě vykastrovaný vyznackoval a už nešel pořádně vyprat, pár skleniček, které zůstaly na stole a byly shozené na zem. Jo a od prvních dvou vsuuuude chlupy. Nevu vycecavame 3× do týdne a pokaždé z něj vyceses další kočku
Vysavam denně, ale chlupy jsou stejně úplně všude.
@nebezpecna ne. Já dávám granule Purizon a konzervy Cosma. Kočka to měla už u paní chovatelky a nic jiného nechce.