Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vy, kteří máte doma kočku, jakou má ta vaše povahu? Ničí vám nábytek, houpe se na lustru
, máte zdemolovanou domácnost?
Budu si pořizovat kočku s PP a reakce okolí jsou většinou odrazující. Jen pár opravdových kočkomilů má dobré zkušenosti a kočku by nedali ani za nic.
Záleží na tom, cosi pořizuješ za plemeno. A také, jak se chovají rodiče kotěte. O povaze a očekávaném chování ti hodně řekne i konkrétní chovatel, který umí odhadnout povahu kočky. My máme doma ruskou modrou. při odběru paní chovatelka říkala, že si odvážíme nejtemperamentnější a nejtvrdohlavější kotě z vrhu
Ano, jako malá šplhala po záclovách i závěsech a mám v záclonách díry. Snažila si brousit drápky o gauč, ale to už jsme snad vychytali množstvím jiných dostatečně zajímavých škrabadel. A gauč je už stejně delší dobu zralý na výměnu. Stále i ve svých skoro dvou letech cupuje koberec, hlavně když chce získat naši pozornost. Máme z kotěcího období lehce pošramocené kožené jídelní židle (ale s tím umím žít). Hodně pomohlo, že vyrostla a také, že má k dispozici neomezeně a výběh na zasíťovaný balkon - loví tam včely a můry, občas je úspěšná a pak si to přinese do obýváku na svačinku
Ale to je jen popis našeho plemene. Pokud nenapíšeš, jaké plemeno si budeš pořizovat ty, tak ti nikdo moc konkrétnějších zkušeností nedá. Jsou plemena mnohem temperamentnější a také mnohem línější…
@nebezpecna píše:
Vy, kteří máte doma kočku, jakou má ta vaše povahu? Ničí vám nábytek, houpe se na lustru, máte zdemolovanou domácnost?
Budu si pořizovat kočku s PP a reakce okolí jsou většinou odrazující. Jen pár opravdových kočkomilů má dobré zkušenosti a kočku by nedali ani za nic.
Ahoj, máme „obyčejnou“ kočičku z ulice od sousedů a je naprosto zlatá, neničí de facto nic, kdysi škrábala trošku drápky po sedačce, ale teď už to nedělá. Jediné co, tak když „splachuje“ kočičí wc (tedy zahrabává), tak hrabe i okolo po zdi a ta je trochu podrápaná, ale jen na malém místě. Jinak je naše kočička hrozně poslušná, klidná, závěsů si ani nevšímá, natož, aby po nich lezla a to ani jako kotě (máme ji od půl roku cca), prostě zlatíčko. Spí s námi v posteli a vlastně dělá ještě jednu věc, když omylem nedovřu skříň, tak z ní tahá oblečení a někdy ho trošku potrhá.
Ale je to asi kočička od kočičky, taky bych se ptala majitelů, jak se chovají její rodiče a jak se chová ta kočička u nich, i když předpokládám, že je to kotě. Ale já bych prostě kočku brala, i kdyby něco trochu ničila, jsem přesně ten kočkomil.
Zdemolovaná domácnost???
pohovka a křesla lehce odrápané, v zácloně sem tam dírka. Stejně to po pár letech potřebuje vyměnit, protože nevím jestli se na tom víc nepodepsali děti. Jinak kočky milujem a proto naši domácnost můžou používat jak uznají za vhodné- kuchyňská linka do stropu, škrabadla až do stropu, mnoho vyvýšených polic kam můžou…
Vyber si klidný plemeno typu Ragdol, Britka apod. Stoprocentní jistotu mít nebudeš, ale minimalizuje ti to riziko devastace bytu. Rozhodně ne obyč kočku. Tam nebudeš vědět, jak to bude v dospělosti. Nebo pak kočku s útulku s ověřenou povahou.
My máme mývalího kocoura.
Je to milouš, ale dělá naschvály typu..lehne si tak abys nemohla mít kam chceš a vážně ví moc dobře, že chceš třeba vařit, vytírat a tak…
Nebo kmitáš s úklidem do lednice, tak se postaví přesně do cesty a čumí ![]()
Ale to není nic…
Jo, nehody jsou, i když má různá škrábadla, tak někdy má ty svý dny…
A hlavně chlupy…ty jsou fakt všude!
U nás je vše o chrup lepší, ať děláš, co děláš..
Ale je to kámoš ![]()
Máme poškrábaný gauč, židle, dveře, na které kocour skáče, aby si otevřel, na zemi nesmí zůstat nic ležet (ručník, boty, koberec…), jinak je to hned počůrané… poškrábal mi taky nové kožené boty (ikdyž nechtěně, chtěl se dostat do botníku a ta bota vypadla mezi dveře, kde škrábal), zasekl se mi drápy do nových džín atd. Kolikrát jsme si s manželem říkali, že ta kočka je spíš za trest, ale stejně ho milujeme a jsme moc rádi, že ho máme ![]()
V zacloně je pár malých dírek.
Na lustru se nám kočky nehoupou. Bez koček by to u nás nešlo. ![]()
Každá kočka je jiná. ![]()
Já měla obyč kočičku z ulice, nikdy nějak drasticky nic nenicila..občas škrábla spodek gauče a koberec u dveří, když chtěla otevřít..někdy i vycurani v koupelně na rohožku..jinak zlatíčko ![]()
Kočky mám obyčejné, zachráněné, zničily kde co, ale miluju je ![]()
Tak do dvou let je to divočina, prostě blbnou a občas něco zničí. Pak už je celkem pohoda, ale i tak kocour občas začne drápat koberec
před náma, aby bylo trochu veselo.
Nejsou to plyšáci na ozdobu
takže případné škody neřeším, odpustím jim všechno.
@nebezpecna píše:
Vy, kteří máte doma kočku, jakou má ta vaše povahu? Ničí vám nábytek, houpe se na lustru, máte zdemolovanou domácnost?
mam dva kocoury a jsou to ty nejhodnejsi kocicky pod sluncem
![]()
Ani nevim proc by meli neco nicit
2 Briťaci s pp - jeden uz v kocicim nebi. Ten znackoval i vykastrovany- nesnesl prestehovani, nakonec jsme ho nechali uspat ze zdravotnich duvodu ( nadory v hlave a usich). Ale byl to pan kocour - vznesenost sama.. Moc mi chybí.
Druhy skrabal gauc, ale ted to dela jen, kdyz nas chce nastvat. Ten je strasne umluveny, ale neni „nosici“ - prije, necha se podrbat, nakrmit, pohrat a jde si po svem..
Pust si pisnicku Kocka s erorem od Pokace ![]()
Budu si pořizovat sesterské plemeno sibiřské kočky, maškarádu.
Rodiče jsou oba klidní, mazliví a pohodáři. Hodně kontaktní, vázani na páníčky.
V půlce června se se mají koťátka narodit. Majitelé mi přijdou jako velcí milovníci koček, CHS mají už několik let.
Takže snad budu mít kliďase po rodičích.
Mame obyc kočku z vesnice, nenici nic, možná mi ukousla par listů z kytky na okně akorat
ale hrozne řve
vždycky když jdeme ven, tak sedi na chodbě a čeká a šíleně nahlas mňouká
bydlíme ve třetím patre a slyším ji už v přízemí, když přicházíme domu
Jo a manželovi pocurala monterky
ale to byla sis taková demonstrace, když sem ji jeden den zapomněla uklidit záchod.
Jé kytky, to je kapitola sama o sobě. Z bytu muselo pryč vše jedovaté pro kočky, včetně mých oblíbených dracen. Nemohu si ani koupit nic do vázy, protože ta naše šedivá příšerka musí vše ochutnávat. Tulipány si teda kupuji do vázy do práce. Ale i tak bychom ji nedali za nic na světě. Večer se nám uloží do postele a čeká, až půjdeme také spát. Občas teda zabere půlku postele, ale vždycky se nějak poskládáme. ![]()