Kočka v bytě, chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15210
13.5.23 08:09

@nebezpecna My jsme kočičí rodina a žádné katastrofy, ze by kočky zničily celou domácnost, se nestaly.. Nás kocour kterého jsme měli 20let, byl divoch první dva roky, dokázal všude vyskocit, kdeco schodit na zem, lítal po bytě jako posuk. Tehdy jsem si říkala, ze je do bytu lepší spis nějaká šlechtěna kočka, než obyčejná. časem se sklidnil a byl to úžasný kocour, osobnost, s nim se dalo i povídat, velký mazel. Hodně nám chybí. Jedna příbuzná má 3britky a to jsou klidní lenoši, druhá zase kočku mývalí a perskou a taky jsou v pohodě, nic nenicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
13.5.23 09:02

Je to úplně jednoduchý. Pokud si kočku pořizuješ do bytu, čili do uzavřeného prostoru, raději počítej s tím, že to tam budeš mít zničený. Jak moc, to záleží na povaze a na tom, jak moc dokážeš sama kočku zabavit. Byt je pro většinu koček prostě hřiště, protože se NEMAJÍ kde jinde vydovádět a málokdo si s nimi dokáže hrát každý den tak dlouho, aby jim to stačilo.

Kolegyně má doma takovou tu obří kočku (kocoura), co má snad 2 metry, když se natáhne. Když v práci slyším, jak jí doma zase vyskočil na regál a ten se celý zřítil na zem, tak raději odcházím, protože moje nervy dostávají zabrat i jen z té představy :roll:

Naopak přítel koupil svým rodičům do baráku kocourka, aby tam nebyli sami poté, co jim umřel pes. Odněkud na sbazaru koupil obyčejné mourovaté kotě. Čekala jsem podobný virvál jako třeba u kolegyně nebo jak to občas vidím v tv. Ale doma nikde nic neničí. Je to tím, že tam není zavřený a bohatě se vyblbne venku. Večer přiběhne na „čičí“ a přes noc je doma a spí. Po půl roce nemají v domácnosti jediný škrábanec a to tam nemají ani škrabadlo.

Jestli si někdo svého vybavení v bytě moc neváží a je ochotný přihlížet tomu, že má zničený nábytek, roztrhané záclony, rozcupovaný koberec, poškrábaný gauč, rozbité nádobí a květináče a občůrané kdeco, tak ať si do bytu klidně kočku pořídí. Mě by nehlo ani omylem.
Kočičky mám ráda. Ale jen u jiných doma.

• Citovat
  • Upravit
74217
13.5.23 09:09

Naši kocouři nečurají, kde nemají. My máme pro ně svůj pokoj. Ale i v tom bytě se najde prostor na kočičák. Jak se tam naučí chodit od kotěte, tak problémy nedělají. Nám nevadí, že skočí na postel nebo sedačku. Na linku nebo na stůl nesmí. Ty kočky nejsou blbé stvoření. Naučí se, co smí a co nesmí. Mají v sobě i zabudovaný budík. Poznají, kdy se blížíme domů. Hlavně Briťák vždycky čeká za vchodovými dveřmi. Chce být první v řadě, ať ho pozdravíme, když přijdeme domů. Tak to bylo vždy s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
13.5.23 11:42

@Birds mám 3+1 plus balkon a zahradu. Budu ji brát i ven, pokud ji naučím na vodítku. Na balkon bude moct vždy. Já si myslím, že to žádná katastrofa nebude. Budu se jí hodně věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
13.5.23 13:23

@nebezpecna máme ruskou modrou. Za měsíc jí budou dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21560
13.5.23 13:30

Ještě k tomu chození ven na vodítku. Nás od toho paní chovatelka dost zrazovala, protože měla zkušenost, že pak byl kocour na paničku agresivní, protože s ním nechtěla jít ven kdykoliv si vzpomněl. My jsme naši kočku třeba pouštěli v domě na chodbu před byt, když jsme šli ven. Nakonec jsme to museli utnout, protože dost často pak seděla a hlasitě mnoukala u dveří, že chce ven. Ale tak zoufale, prostě dokonalá herečka :mrgreen: To jsem i varovala sousedy, aby si nemysleli, že se jí něco stalo. Takže naší kočku ven určitě brát nebudeme, protože by pak terorizovala celou domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106044
13.5.23 17:11
@nebezpecna píše:
Budu si pořizovat sesterské plemeno sibiřské kočky, maškarádu.
Rodiče jsou oba klidní, mazliví a pohodáři. Hodně kontaktní, vázani na páníčky.
V půlce června se se mají koťátka narodit. Majitelé mi přijdou jako velcí milovníci koček, CHS mají už několik let.
Takže snad budu mít kliďase po rodičích.

Skvělý výběr :palec:
Jsou fakt zlatíčka a hodní..určitě nebudeš zklamaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106044
13.5.23 17:14
@nebezpecna píše:
A krmíte někdo konzervami od české firmy Falco Sokol?

Mám dva sibiřaky a žerou jen granule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
13.5.23 22:03

Máme 6-ti letého kocoura - směska, někde v minulosti nějaký chlupatý předek. Jediné co ničí jsou moje bačkory 😁. Je to horizontální škrábač, tudíž ignoroval všechna škrabadla. Kromě likvidace mých bačkor ještě vytahuje vložky z bot. To hlavně mužovi🙂. Občas drápe křesla a gauč zespodu, jak tam nějak ručkuje. A pár krát omylem shodil kytku. A umí si otevřít posuvky a pak spí na mém oblečení. Je to kámoš. Když jdu z práce vždy mě běží přivítat💕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.5.23 09:28
@Venetia píše:
Skvělý výběr :palec:
Jsou fakt zlatíčka a hodní..určitě nebudeš zklamaná

Děkuju, za měsíc se narodí. Těším se moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.5.23 09:29
@nozu píše:
Ještě k tomu chození ven na vodítku. Nás od toho paní chovatelka dost zrazovala, protože měla zkušenost, že pak byl kocour na paničku agresivní, protože s ním nechtěla jít ven kdykoliv si vzpomněl. My jsme naši kočku třeba pouštěli v domě na chodbu před byt, když jsme šli ven. Nakonec jsme to museli utnout, protože dost často pak seděla a hlasitě mnoukala u dveří, že chce ven. Ale tak zoufale, prostě dokonalá herečka :mrgreen: To jsem i varovala sousedy, aby si nemysleli, že se jí něco stalo. Takže naší kočku ven určitě brát nebudeme, protože by pak terorizovala celou domácnost.

Uvidím no. Je pravda, že chovatelé mi říkali, že mám byt dost velkej, že ani nebude potřeba chodit ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
17.1.26 23:53
@Kriss Tina píše: Více

My také uvažujeme o kočce, ale bydlíme také ve třetím patře..bojím se, že třeba vyskočí z okna nebo balkonu..jak ji hlídate vy? Slyší třeba na jměno? Nemáme s kočkou zkušenosti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
17.1.26 23:59
@MamaZBrd píše: Více

kočka NIKDY nevyskočí z okna nebo balkonu, kočka VYPADNE, protože není člověk a nemá rozum, tak neví, že ohnat se po mouše, když sedí na balkoně ve 3. patře není rozumné,
buď ji na balkon a okno nesmíte pouštět, rozumnější je okno a balkon nechat zasíťovat, jsou na to odborné firmy a ulice to není téměř vidět,
na jméno slyší - ovšem když chce ;)
kup si nějakou brožuru o kočkách, když zatím nemáte zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106044
18.1.26 00:19
@MamaZBrd píše: Více

Balkon a okna musí být zajištěné… Síť… Kočka je lovec… I když vypadá jako ťuťu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1073
18.1.26 09:23
@nebezpecna píše: Více

Máme dva mladé kocoury. Ven nechodí, bydlíme u silnice. Jeden si tady přihasil, byly mu sotva dva měsíce (vyhozenec), zhruba za za půl roku jsme pořídili ještě jednoho, aby měl kamaráda. Teď má ten starší 2 a půl roku. Na lustru ještě neviseli, ale ten mladší je kaskadér a skokan, visel na obraze, skáče na vysokou skříň, dostane se úplně všude. Před Vánoci zlikvidoval TV (ale to byla naše chyba, my jsme věděli, že tam chce skákat a měli jsme to připevnit hned). Starší se naučil otevírat dveře a otevírá šuplíky, pak ty věci vyhazují a dělají bordel. Na dveře jsme nainstalovali otočné koule místo klasické kliky, aby nezdrhali ven a my nemuseli myslet pořád na to, že musí být zamčeno, taky si v noci pootevírali všude, běhali po baráku a dělali bordel a honili se, teď je jakž takž klid. Teď ten starší začíná se zájmem sledovat pákovou baterii, tak doufám, že nám nezačne pouštět vodu. Nemáme záclony, ale rolety den a noc, dvě jsem musela už přešívat, protože je rozpárali na dvě půlky. Kytky nemám, měla jsem pažitku v květináči, to úplně zrušili. Žádné pracholapy nikde taky nemám, rádi shazují věci na zem. Ten mladší je strašně přecitlivělý na svůj hajzlík, jakmile tam jeden nebo druhý cokoliv udělá, tak se vykadí vedle. Jinak hajzlíky mají tři, veliké, stejně to moc nepomáhá. Chlupy jsou všude, kafe bez chlupu už ani neznám a musíme o dost výrazněji víc uklízet. Ale zas nábytek moc neničí, jsou hlavně na škrabadle a mají dovoleno škrábat nohu od postele, to takto kupodivu docela akceptují. Škrábali teda koberec, ale ten už nemáme.
Když to tak po sobě čtu, tak to zní docela strašně :mrgreen: nicméně nelitujeme, soužití s nima nám přináší tolik dobrého, že to tohle několikrát převažuje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová