Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, mám doma dvou letého syna a 2 měsíčního syna a taky kočku stará 8 let.
Nikdy k tak malým dětem jen tak nešla ale posledních pár nocí chodí ke stařímu synovi vedle něho sedí kouká na něho a nebo na něho hrabe packou. Když to jde vždycky se dětem vyhýbá co tohle asi znamená? Ještě dodávám že syn pak začne krátce poplakávat 🙏 🙏 mám se bát?
Kočky cítí, že se něco děje. Naše kočka chodí takto velmi intenzivně ukládat děti ke spánku, když jsou nemocné. A já když stonala, tak ležela u má na druhé posteli a vyloženě hlídala. I se ošklivě koukala na děti, aby mě nevzbudily
Vaše kočka asi vnímá, že má dítě třeba špatné sny. Těžko usuzovat.
@Terka99823 no a co myslíš, že se děje? Že ho jako něčím uhranula a ubližuje mu? Kočka bere děti jako mláďata a pečuje o ně. Aspoň takovou mám zkušenost od dvou koček. Jedna je kompletně bytová, o té jsem psala před tím, druhá byla domácí, ale chodila si lovit ven.
Když byla dcera malinká začala brečet, naše kočka vždycky za námi přiběhla a „vedla“ nás za ní. Taky u ní sedávala a hlídala, oni dobře vědí, že jsou to mláďata a neublíží. A když jsem marodila, vždycky mi lezla do postele a ležela se mnou. Toho mávání packou se neboj, to je bez drápů, asi si ho chce pohladit, dotknout se, je to pro ní něco jako takové zvláštní kotě. A to, že by kočka miminko v posteli zalehla, toho se taky neboj. Sice není žádoucí, aby mu lezla do postýlky nebo do kočárku, ale hodně lidí dá kočku pryč, protože se bojí, aby nějak neublížila.
To je v pohodě, nas kocour s klukem spal normálně v posteli a přes den sikanoval mě, když jsem si šla jednou po obědě jakožto těhotná výjimečně jednou zdřímnout, tak jsem si lehla do postele, spím, spím, a pak mám takovy divny pocit, tak otevru oči a ten kocour měl čenich asi 1 cm od myho nosu a celou dobu na mě uprene nehnutě ziral
![]()