Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi to nejsou ty správný kamarádi.
Rozumím ti moc.
S věkem už to takové není a ikdyz jsme v kontaktu tak času má každý min ![]()
Pokud jste jediní detni, tak to je proste vývoj. Jsou v jiné životní etape
Tohle je bohužel běžné, když se životní situace změní. Kamarádi mohou mít jiný životní styl nebo zájmy než vy s malými dětmi. Zkuste se zapojit do komunit ve vašem okolí, kde jsou lidé v podobné situaci, třeba rodičovské skupiny nebo aktivity pro rodiny.
A zkusila ses jich zeptat, proč to tak je? Třeba si myslí, že nemáš na nic jiného než děti čas. Tak se ozvi.
Zdravím, mívala jsem před dětmi pár kamarádů, chodívali jsme na pivo, často jsme se stýkali, svěřovali se mi. Nyní mám dvě děti, odstěhovala jsem se 30km jinam za manželem a i když se stále stýkáme, není to ono. Setkáváme se tak dvakrát do roka, kdy nás někam pozvou, ale nebavíme se jako dřív, prohodíme pár slov. Kamarádi spolu chodívají na výlety, akce a i když bychom měli hlídání, nezeptaji se. Když se scházíme někde společně, tak jsou rádi, že se vidí navzájem a kdybychom nepřišli my, tak to nikomu nevadí. Když navrhneme nějakou akci nebo výlet my, většinou nemají čas, nebo mají nějakou lepší akci. Mrzí mě to, ráda bych se s nimi scházela a probírala věci jako dřív. Nevíte čím by to mohlo být? Je to tím, že máme děti? Nebo, že nejsme tak zajímavý?