Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Děkuji moc
Hlavně kdybych věděla kolik radosti mi udělá kocourek z ulice,tak je celý život jen zachraňuji a nekupuji si kočky ,které mají stejně svoji hlavu
Ony jsou takové pipiny ,co se ozvou fakt jen když mají hlad.Jinak jsou pěkně protivné a chytré…si umí i samy otevřít dveře takže když ještě nebyly vykastrované a měly svoje dny..byl to boj bo je bylo slyšet až ze sklepa ,jak řvaly
…když si vzpomenu
Ale byly i pěkné chvíle,když jsme je neuhlídali a nakonec z toho byly koťátka ![]()
@berry4 píše:
Já vyrvala jedno divoký kotě ze zahrady a prostě si ho přivlastnila- věděla jsem,že by časem pošel stejně,jako desítky divokých kotat před ním venku…
No bránil se,byl vyděšený,měsíc byl jen doma s náma a se psem a pak jsem teprv otevřela okno.....
Dnes je mu 5 let a je to závislák na nás,ven na zahradu ano,ale ví,kde je mu fajn a kde ho pomazlí,nesnese cizí lidi,jen nás a psa,je to můj mazel. A na to,že to bylo divoký kotě ,je úplně úžasnej.
Dej tomu šanci a čas,vrátí ti to
LIKE IT!
Naprosto souhlasím ![]()
@berry4 píše:Dej tomu šanci a čas,vrátí ti to
dějuji za reakce.
Já stejně nebudu mít sílu ho tam nechat a nevzít si ho!!!!
Je to obyčejný kocour(asi rok starý),ale je parádní!!!Uplně jsem si ho ochočila,strašně rád se mazlí a hlavně když je uvnitř tak nikdy nic nevyvedl.
Bohužel ale nemůžu si ho vzít do domu(dcera je silný alergik,teda možná už byla,testy měla udělané před dvěma lety).Budu ho muset zavírat do sklepa,ale myslím si stále,že to bude pro něho lepší…když bude vědět kam patří.On je na tom velmi dobře fyzicky…každý den ho krmím konzervou…takže je dost vykrmený
ale nemá pevný domov a on si to prostě nezaslouží,protože je to opravdu PAN kocour,ikdyž je obyč,ale nádherný!!!!!
Prosím ponechat anonym kvůli údajům z práce a domova.
Ví někdo, jaké jsou „správné“ domečky pro kočky a co jim dát dovnitř na zateplení?
Onehda jsem četla, že se venkovním kočkám nemají do domečků dávat deky, protože ty pohlcují vlhkost a v podstatě pak můžou ke kočce přimrznout.
Je dobrá dřevěná bouda pokrytá polystyrenem na zateplení? A dovnitř co?
Máme v práci potulné kočky (postupně s kastračním programem kastrujeme), o které se staráme, kupujeme krmení a odčervujeme. Kočky jsou takové polodivoké (k nám, co je krmíme, přijdou) a v podstatě jsou tady spokojené. Přes léto jsou úplně happy, ale zimní období mě velice trápí. V areálu mají možnost se různě poschovávat, ale stejně bych jim ráda i vyrobila (nechala vyrobit) nějaké ubytování.
Vzít domů si je opravdu nemůžu. Jednu už odsud doma mám a k tomu dalších pět. Žádná kočka nepořízena cíleně, ale všechno chudáci opuštění nemocní. Snažím se vždycky nalezené kočky a koťata udat, ale ne vždy se to povede a ty náročnější kousky mi zůstaly doma.
Já to dělám tak, že vezmu hodně velkou krabici, a o kousek menší krabici, kterou vkládám dovnitř a prostor mezi nimi vyplňuju polystyrenem. Pokud jsem dávala jen polystyren, tak mi to škrábaly. Dovnitř ideálně seno, ale já teda dávám i deky nebo starý kožichy, ale mám ty domečky umístěný tak, aby byly v suchu, nikdy problém nebyl. Jediný, co, tak ty domky dělám otevírací a jednou za měsíc tu starou a špinavou deku vyhodím a dám čistou.
@Anonymní píše: Více
https://www. faceb…ook.com/watch/?v=499945784189802
Dávám ti odkaz. Aby to šlo uložit, přidala jsem tečky do slova facebook. Umaž to a vyhledá se ti návod. Pokud by to admin zmazal, napiš mi do zprávy, pošlu ti to. A moc děkuji za kočičky.
Odkud jsi? V nasem meste treba boudicky vyrabi jedna slecna a zdarma dava…. Jde o velke polystyrenove krabice, rozvazi se v nich treba ryby, do biomedicinskych center v nich chodi chlazene zasilky apod. Kdyz jsou mensi, daji se slepit tavnou pistoli. Dovnitr udelat maly vchod, aby tam netahlo a dovnitr idealne drevitou vlnu. Ta staci proschnout a nedelaji se tam plisne, jak napr. v dece. Klidne sz, muzu zaslat i nejake obrazky atd
Nejlepší je polystyrén, takové ty desky, jak dávají třeba do krabic s elektronikou, dobře se s nimi pracuje a fakt izolují. Já jsem venkovní kočce na chatě ještě dala na podlahu jako izolaci bublinkovou fólii, na to tu desku a navrch seno a staré hadry. No, spíš než domeček to vypadalo nakonec jako slum, ale asi tam chodila, aspoň někdy. Jinak ony si kočky umí najít nějaký ten úkryt všude.