Kočka z ulice

441
7.4.12 19:35

kočka z ulice

Ahoj,
mám velké dylema???
U nás u domu,kde pracuji máme toulavého ročního kocourka.Občas ho vezmemem do práce,hlavně když byli ty mrazy,na dvoře jsme mu udělali zateplenou krabici a někdy ho zavírají do sklepa(hlavně na noc)moc hodní manželé do panelákového domu.Vzali by si ho domů,ale tam už mají tři kočky(nevykastrované). Šéfka rozhodla,že už kocourek do práce nesmí,že už je venku teplo a má krabici.Kocourek je moc hodný a opravdu si váží tepla a pohlazení a nikdy nic nezničil.Máme ho asi půl roku.Ochočila jsem si ho,dávám mu denně najíst.Jsem ve spojení s těma honýma lidma a že ho dávají stále na noc do sklepa.
Ale je mi ho tále líto…a připadá mi,že chudák neví kam patří…a je mi jasné,že pokud vytáhnu paty s práce,tak ho hned vyhodí ven a on se tam chidák dobívá 8o .
Stále přemýšlím,že bych si ho vzalůa domů na zahradu,teda do sklepa,kde máme lítací dvířka pro psa aby si mohl vyběhnout kdykoliv ze sklepa na zahradu.
Musel by si zvyknout na psa???A hlavně mám strach,že mi bude utíkat zpátky k práci,kde je zvyknutý a může ho zajet auto????To mi právě říká manžel,že ho můžu tím zabít…bydlíme asi 100m od křižovatky.
V zimě nám umřel desetiletý kocourek,který byl na psa zvyklý.A stejně jsem měla v plánu na léto pořizovat dvě ko'tátka.
Stále nad tím přemýšlím.....zvykne si s pejskem??Asi ho budu muset za začátku zavírat???A bude mi utíkat???
A budu moc k němu si ještě pořídit kotátko???Slíbila jsem ho dceři.A kočku ne
bo kocoura.
Moc děkuji za jakékoliv rady???Nevím jestli si ho mám vzít a nebo ho nechat v tom v čem je zvyklý????Neuškodím mu???
Mám velmi ráda zvířata,ale nemůžu se cosi rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
hanak
7.4.12 19:42

Tak první ..pokud kocourka přesuneš a hned mu necháš volné pole působnosti, opravdu uteče.
Musela bys to řešit - kocourka přesunout DO BYTU a tak měsíc nepouštět ven, aby nové teritorum - byt přijal jako svoje vlastní, teprve pak začít pouštět ven.
Dále - nechat vykastrovat. Už kvůli němu, protože když kocourek chytne vůni hárající kočičky, toulá se i týdny a po tu dobu se mu může stát ledacos. O značkování doma a všudepřítomném pachu snad ani nemluvě.

Jakmile si u vás zvykne, bude kastrovaný atd. atd., koťátko pořídit můžeš. Zpočátku čekej prskání, ale kočky jsou od přírody hravé a hravost kotěte je donutí zapojit se do her a lumpáren. Časem z nich budou přátelé. :)

• Citovat
  • Upravit
31594
7.4.12 19:48

No, těžko říct, na psa si zvykne kotě, ale dospělá kočka, navíc ne „domácí“, která by měla možnost pobíhat kolem domu, to bude pro psa spíš lovná :nevim: A pes pro kočku asi taky žádný kámoš, dospělé kočky si špatně zvykají i právě na jinou kočku…
A když ho vezmeš domů a nebudeš pouštět ven, tak to pro něj bude celkem šok. Mě přijde, že pokud je takto zvyklý, tak je mu tam paradoxně dobře. Jen bych ho teda lapla a nechala vykastrovat - za prvné, ať se nemnoží další nechtěné kočky a zadruhé se nebude courat za hárajícímí kočkami a sníží se riziko, že ho něco zajede. Teď už bude teplo, je to venkovní kočka, to že ho vyhodí, když odcházíš z práce zase není taková tragedie, moje babička taky na venkově „vyhazovala“ kočky při každé příležitosti, ať se jdou proběhnout, důležité je, že se vracíš a krmíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.4.12 19:51

@hanak Tak teda můj první kocour nikdy nikoho nepřijal a rozhodně mu koťátka nepřišla hravá, naopak, nesnášel je, prchal před nima. Kdysi dávno se jeden babiččin kocour odstěhoval k sousedům, když byly koťata :mrgreen:
Hodně záleží na povaze. Zavřít kočku, která je zvyklá být venku na měsíc domů, to by byl celkem chudák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
7.4.12 20:02
@Gladys píše:
@hanak Tak teda můj první kocour nikdy nikoho nepřijal a rozhodně mu koťátka nepřišla hravá, naopak, nesnášel je, prchal před nima. Kdysi dávno se jeden babiččin kocour odstěhoval k sousedům, když byly koťata :mrgreen:
Hodně záleží na povaze. Zavřít kočku, která je zvyklá být venku na měsíc domů, to by byl celkem chudák…

To máš pravdu .. hodně záleží na povaze a těžkou soudit dopředu, jak by to dopadlo.
No .. my taky máme takhle kočku z ulice .. vlastně kočku a kocoura. Kočka byla venku asi 2,5 roku (odhad veterinářky) a měla i koťata (taktéž venku, nedopadlo to s nimi dobře), jednou se na mě nalepila při venčení pesanů a pak si nás doslova adoptovala, doprovodila mě ke dveřím výtahu (bydleli jsme v paneláku) a prostě šla se mnou domů. Pak sice často mňoukala u dveří, ale jakmile jsem jí ty dveře otevřela, prošla se po chodbě, v tu chvíli měla neuvěřitelnou mazlivou a zase se vrátila zpátky.
Stěhovala se s námi i do USA, tady jsme jí měsíc drželi v baráku a teď už smí chodit i ven na zahradu, to se jí líbí, loví spokojeně ještěrky a další příšery, ale taky moc dobře ví, kam patří a běda, když jí zavřu dveře a ona se usmyslí, že fakt už chce domů, pak zofale brečí u dveří a dožaduje se vpuštění dovnitř.

Druhá kočka - kocour .. na ulici cca 9 měsíců. Jeho zkušenost však byla s ulicí tak hnusná, že za to, že dostal domov, byl natolik vděčný, že se otevřených dveří směrem ven opravdu bál a prchal za gauč. I on se stěhoval s námi .. a myslím, že je víc než spokojený :)

• Citovat
  • Upravit
441
7.4.12 20:09
@hanak píše:
To máš pravdu .. hodně záleží na povaze a těžkou soudit dopředu, jak by to dopadlo.
No .. my taky máme takhle kočku z ulice .. vlastně kočku a kocoura. Kočka byla venku asi 2,5 roku (odhad veterinářky) a měla i koťata (taktéž venku, nedopadlo to s nimi dobře), jednou se na mě nalepila při venčení pesanů a pak si nás doslova adoptovala, doprovodila mě ke dveřím výtahu (bydleli jsme v paneláku) a prostě šla se mnou domů.

no to je právě ono.Kolikrát když jdu domů,tak ji volám…ona samozdřejmě za mnou přijde,mazlí se,kousek jde se mnou,ale pak se vrátí zpátky k práci.
Ale jinak je to zlatá kočka.
Zkoušela jsem tam přijít i se psam a bohužel se hrozně bála!!!

Domů do domu si ji vzít nemohu,protože máme dceru silnou alergičku na kočku a psa.Tak jenom na zahradu.Ale mohla bych ji zavírat do sklepa,kde by stejně bydlela.Není to studený sklep.Náš kocourek tam spával se psem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
7.4.12 20:11

Víš co, tohle se dá strašně těžko soudit předem, jak by to dopadlo. V dobré víře pomoct můžeš ublížit .. ale taky jí můžeš zachránit. Je to hrozně těžký, předem nikdo nemůže vědět, jak kočička zareaguje.

• Citovat
  • Upravit
441
7.4.12 20:17
@hanak píše:
Víš co, tohle se dá strašně těžko soudit předem, jak by to dopadlo. V dobré víře pomoct můžeš ublížit .. ale taky jí můžeš zachránit. Je to hrozně těžký, předem nikdo nemůže vědět, jak kočička zareaguje.

hmmm to máš pravdu!!!!Stále se mi to honí hlavou!!!Mám hrozný strach aby to nedopadlo špatně,ale zase si krásně dovedu představit jak se krásně a hlavně v pohodě vyvaluje u nás na zahradě,když krásně svítí sluníčko a ona se vyhřívá!!!
Mě strašně připadá vyplašená,že neví vlastně kam patří :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2764
7.4.12 20:36

Můj Simonek

Jéééé to je téma pro mě :mrgreen: Asi před třemi lety jsem našla taky našla pouličního kocourka…mohlo mu mít tak 7 měsíců.Bylo mi ho tak líto,že jsem si ho vzala domů i přes to,že máme doma už dva psy/belgické ovčáky/ a dvě siamské kočky.Pejsci si na kočičky rychle zvykli a dokonce s němi i spí a kocourka mezi sebe přijali jako člena rodiny,který tam patří odjakživa :dance:
Samozřejmě jsme ho ale vykastrovali,aby se nám netoulal a potom i kočky.
Bála jsem se ho pouštět ven a je fakt,že než si zvykl doma,na zahradu jsem ho nepouštěla.Už tak byl ze začátku v šoku a držel se jen u mě a nebo spinkal v krabici,postupně začal chodit dál a dál a potom si už i hrál.
Poté jsem usoudila,že ho vezmu na zahrádku…s té přenosky nevylezl,ale okoukal si to a každým dnem to bylo lepší.Teď když je venku krásně a vidím ho jak se sluní na sluníčku…až slzy mám v očích kolikrát.Je to vděčný kocourek za každé pohlazení,pomazlení,pohled a papání.Máme sklapovací dvířka,vždy jsme měli,akorát se bál těmi dvěřmi chodit a už se to naučil :dance: Takže chodí ven i na záchod a je velmi čistotný a hodný…snad i milejší jak ty vyšlechtěné potvory co se ozvou jen když mají hlad :mrgreen: :mrgreen:

A zda by si zvykl na psy-pejska a pejsek na něj? Nepochybuji ;) a vás bude neustále hřát,že jste udělala tak dobrý skutek a dala domov kocourkovi :srdce:
A tu je ten můj nalezenec,teď už moje dítě /viz.foto/ :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
7.4.12 20:48
@Ivia 86 píše:A zda by si zvykl na psy-pejska a pejsek na něj? Nepochybuji ;) a vás bude neustále hřát,že jste udělala tak dobrý skutek a dala domov kocourkovi :srdce:
A tu je ten můj nalezenec,teď už moje dítě /viz.foto/ :srdce: :srdce: :srdce:

Ivio,děkuji :kytka: .
Tvůj kocourek je opravdu kouzelný a nádherný!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
7.4.12 20:55

@Ivia 86 Kráásnej kocourek :palec: :* :potlesk: :potlesk:
A ta kočka s ním na fotce samo taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2764
7.4.12 20:56

A řekli byste že je z ulice? Byl navíc plachý a strašně vyhladovělý a vychrtlý.Teď je to pěkný macek s velkým srdíčkem :)
Koťátko k němu byste si jistě mohli pořídit,byl by jistě rád za parťáka :palec:
Jde o to,že než by si zvykl na nové prostředí,nepouštěla bych ho ven a až by si zvykl na Vás a okolí,dopřála bych mu i sluníčko a pokud se nebojí a zná vás…tím lépe jak pro Vás,tak pro něj :lol:
Ani nevíte jak mě těší a hřeje u :srdce: ,že nemusí nikde v zimě trpět hlady a sedí se mnou u krbu a čistí si kožíšek :) Jediný co to vyžaduje,je trpělivost a lásku a tu jistě máte,když se o něj už teď tak pěkně staráte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2764
7.4.12 21:00
@Kočislava píše:
@Ivia 86 Kráásnej kocourek :palec: :* :potlesk: :potlesk:
A ta kočka s ním na fotce samo taky ;)

Jééé děkuji :hug: Ta kočka si teď nepřipadá jako kočka :mrgreen: Čekám první dítko/5.měsíc/ a dává mi to docela zabrat :roll: :mrgreen:
Ale ten kocourek je k nezaplacení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
7.4.12 21:08
@Ivia 86 píše:
Jééé děkuji :hug: Ta kočka si teď nepřipadá jako kočka :mrgreen: Čekám první dítko/5.měsíc/ a dává mi to docela zabrat :roll: :mrgreen:
Ale ten kocourek je k nezaplacení :srdce:
:hug: to věřím, že kocourek je úžasnej :palec: My máme od kamarádky z vesnice taky úplně obyčejného kocoura a je, jak já mu říkám, nejkrásnější na světě :* :lol: :lol:
A co se týká očekávání miminka, to určitě nebude tak hrozný, jak se zdá :kytka: A pro mimi stejně budeš ta nejlepší a nejkrásnější máma na světě, uvidíš :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.4.12 21:55

Já vyrvala jedno divoký kotě ze zahrady a prostě si ho přivlastnila- věděla jsem,že by časem pošel stejně,jako desítky divokých kotat před ním venku…
No bránil se,byl vyděšený,měsíc byl jen doma s náma a se psem a pak jsem teprv otevřela okno.....
Dnes je mu 5 let a je to závislák na nás,ven na zahradu ano,ale ví,kde je mu fajn a kde ho pomazlí,nesnese cizí lidi,jen nás a psa,je to můj mazel. A na to,že to bylo divoký kotě ,je úplně úžasnej.
Dej tomu šanci a čas,vrátí ti to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný