Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
hm.. asi smůla na nějakou příliš kritickou pracovnici..
tak buď píšou sakra zoufalé příspěvky a uvítají každou pomocnou ruku, nebo ať si trhnou........
vsadím se, že kdybyste se ozvala s nabídkou PENĚZ, tak by byli mnohem vstřícnější… no nic, asi bych jim koupila na Vánoce kočičí granule, a tím by to skončilo ..
@Lucy75 mě by docela zajímala zkušenost jiných lidí, jestli to má každý azyl stejně
jsem se jich zeptala, jestli aspoň se mohu přijít podívat, a oni že momentálně to není možné, ať si počkám na návštěvní dny. Takže jakoukoli finanční pomoc asi odsunu do doby, než to tam uvidím
no jasně.. to je teda divný přístup.. my máme kousek od domu taky koč.útulek a jsou vděční kdykoliv za cokoliv (jen teda nějakou dočasnou péči jsem nikdy neřešila-neptala se- máme dvojčata a fenku, tak to mne 1000% uspokojuje
) .. možná se kukněte po jiném útulku, tohle je fakt zvláštní.. měli by být přece logicky rádi za každého, kdo projeví jakýmkoliv způsobem zájem..
no útulky mě vypadli z oka, když jsem volala že by jsme si vzali kočku půl hodiny výslech a když jsem řekla že kočka by byla venku bylo mi řečeno at si pořídím vesnickou kočku
přitom milión proseb že nemají kočky kam dát
Moje ségra v útulku vypomáhá a nejsou to nic jiného, než fanatici, co lítají po městě a odchytávají každou kočku, ať někomu patří či ne. Do dočasné péče si vzala tři koťata a má je doma už tři roky, takže napořád. Ze stejného útulku jsme si před několika lety chtěli vzít kotě a když jsme si přišli s přepravkou, koukala na nás, jestli si jako myslíme, že si kotě hned odneseme. Výslech jako při adopci dítěte. Donesli jsme pytel granulí a i na ten koukala blbě, protože to byly jen Friskies a oni krmí Royal Caninem. Takže za mě, ať si útulky brečí, kde chtějí, nechává mě to chladnou. Pak jsem se naštvala a koupila si krásnou Mainku s papíry.
@Aduš8
no bohužel, asi tak ! kdo chce kam, pomozme mu tam. .. asi si myslí, že spasili celý kočičí vesmír...............
No utulky maji vetsinou penez dost. Sice nemaji kapacity,ale kocku do domku se zahradou dat nechteji. Davaji srdceryvne pribehy na fb, lidi posilaji penizky a oni daji pak treba 20 tis za lecbu kocky ktera skonci bez zadnich nohou a nekontrolovatelne vylucuje. Musim rict ze je to hruza hruz.
o tom ze odchytavaji kocky jak magori a je jim jedno ze maji majitele ani nemluve. Neco jineho je kastracni program, kdy vykastrovanou kocku vypusti zpet do dane lokality,ale sebrat kocku a uveznit ji do utulku a postarat se o to aby se uz nikdy neprobehla venku - to je hnus
fanaticky,ktere vetsinou nemaji deti a tak maji mraky kocek ![]()
holky díky za názory. Sice to není úplně co jsem chtěla slyšet, ale je to k zamyšlení. Asi odteď začnu přispívat jen tam, kde jsem se byla osobně podívat. S výjimkou záchranných stanic, které dělají opravdu co mohou.
@Aduš8 píše:
Moje ségra v útulku vypomáhá a nejsou to nic jiného, než fanatici, co lítají po městě a odchytávají každou kočku, ať někomu patří či ne. Do dočasné péče si vzala tři koťata a má je doma už tři roky, takže napořád. Ze stejného útulku jsme si před několika lety chtěli vzít kotě a když jsme si přišli s přepravkou, koukala na nás, jestli si jako myslíme, že si kotě hned odneseme. Výslech jako při adopci dítěte. Donesli jsme pytel granulí a i na ten koukala blbě, protože to byly jen Friskies a oni krmí Royal Caninem. Takže za mě, ať si útulky brečí, kde chtějí, nechává mě to chladnou. Pak jsem se naštvala a koupila si krásnou Mainku s papíry.
tak to je něco. Můžu se zeptat, jak to probíhalo? Očekávala bych otázky typu jaký máte byt, jestli přístup na zahradu… a adopční smlouvu, ale nechápu, proč by člověk s kočkou rovnou nemohl odjet.
Holky máte některá zvíře z útulku v dočasném azylu? Jeden kočičí azyl sleduji na FB a poslední dobou tam měli dost zoufalé zprávy o finanční pomoc nebo alespoň dočasné umístění, protože jsou plní. No a tak jsem se odhodlala napsat, že bych si do dočasky nějakou kočku vzala, ale že hodně cestuji a na jak dlouho by tu péči potřebovali. Sice slušně, ale fakticky mě poslali někam, že berou pouze lidi, co mají čas celý rok a berou si maximálně dva týdny dovolené ročně
to už jsou ty podmínky až takhle přísné? Beru, že kočku mi svěřit nechtějí, ale napůl si říkám, jestli jsou na tom opravdu až tak špatně, když nestojí ani o pár měsíční péči, když mají tak plno