Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny!! ![]()
Prosím o rady a zkušenosti ty z vás,které mají doma kočky a měli nebo mají miminko.Jak jste řešili oddělení koček?Hrozí něco mimču,když s nimi přijde do styku?Mám doma dvě kočky a za měsíc očekávám narození mimča,tak zvažuju,zda dát kočky pryč,nebo to řešit nějak jinak.
Moc všem děkuju
Já kočku doma mám, pryč jí rozhodně dávat nebudu. My jsme s kočkama se sourozencema taky vyrůstali a v pohodě ![]()
Jen si ji ohlídám, aby nelezla malému do postýlky, ale kočka ví, že má do ložnice zakázaný přístup, takže toho ani nezneužívá ![]()
My máme kocoura a nehrozí vůbec nic. Lucka sním přežila už skoro pět let
. Do postýlky ani do kočárku nikdy nelez, spíš se před ní schovával, protože nesnášel, když plakala. Časem si zvyknul a jsou kamarádi. trošku je pak problém, když se mimi začne plazit po zemi, takže zabezpečit záchod a dát jídlo někam, kam se dítě nedostane. Smířit se musíš, že budeš mít dítko od chlupů, ale já tvrdím jedno, že mi jich za deset let soužití s kocourem asi spolykali tolik a taky žijem, navíc soužití se zvířatama už v prenatálním období je i dobrá prevence případných alergií.
Teprve teď jsem našla diskuse,kde už se toto téma probíralo,tak se omlouvám.Koukám,že mně budete kamenovat za to,že mně jen napadlo,že by jsem dala kočky pryč.Tak než začnete,tak kočky by si vzala mamina,má barák a zahradu,takže žádnej problém.Mám je ráda,jinak by jsem je asi neměla,ale taky mám strach o mimčo.Toť vše.
kočičky pryč nedavej, me nas kocour vecer hezky uklidni, kdyz se prijde mazlit a ja jsem po celym dni s urvanou malou lehce na nervy ![]()
Mám kocoura a dva psy, jakmile jsme přivezli Matýska z porodnice, dali jsme všem třem očuchat, nikdy jsme ho před nimi nezavírali, aby to nevypadalo, že tam máme něco extra.
Občas je nějaký čurací problém, například kocour čůrá do vany, když tam nechám po koupání Matesovi hračky, dřív lehátko, ale jinak všichni koexistují v pohodě.
Jo a Mates má teď tendence lézt do kočičího záchodku.
Myslím, že pokud nenecháš roztahané stelivo kolem záchodku a po uklízení hovínek si důkladně umeješ ruce, tak nemůžeš mimčo nijak ohrozit.
Ale teda kocour je domácí, ven nechodí, takže nemůže domů přinést třeba klíšťata, toho bych se bála, protože jich je spousta nakažených.
Ahoj,
tak my pořídili kocoura v době, kdy mi bylo potvrzeno těhu, v té době jsem byla na ostří nože s celou rodinou… ale teď jsem šťastná, že ho máme… S Lukynem jsou to největší kámoši, Luky ho miluje…
Po přichodu z porodky jsem si taky hlídala jen, aby mu neskočil do kolíbky nebo tak, jinak mu nikdy nic neudělal, ani teď, kdy ho lukyn kolikrát zarve
![]()
Kočičku jsme měli dříve než Kubču. Tak jsme uvažovali, zda ji nechat nebo dát pryč. Ale z útulku jsme si ji brali s tí, že jednou to miminko bude, tak bylo rozhodnuto. Pouze v případě prokázané alergie bychom ji dali někomu známému. Zatím je všechno OK. Kuba má sice atopický ekzém, ke kterému se rády přidávají různé alergie, ale zatím nic. Samozřejmě musíš dodržet základní pravidla, nebo teda my je tak dodržujeme - nesmí do postýlky, ani k obličeji miminka aspoň zezačátku ne, po krmení nebo čištění kočičího záchůdku umýt ruce teplou vodou s mýdlem, dávat kočce neustále najevo, že je stále členem domácnosti a mazlit se s ní, případně ji miminko ukazovat. Teď už Kubovi třeba vedu ruku při hlazení kočičky, ale hned potom mu ruku umeju. My teda máme zlatou číču, která nežárlí, neničí naschvál nábytek, používá stále své WC…no prostě vše jako před miminkem. Takže taky záleží na povaze kočky. držím palce, ale určitě bych ji nedávala pryč, dokud se mimi nenarodí a nenastanu zdravotní problémy ![]()
Také mám dva kocoury, jeden z nich je zalehávací telátko (často zalehl obličej i mě), takže kocouři museli z místnosti, kde s Lukym spím. Přes den se mohou pohybovat všude. Už oba pochopili, že z postýlky je poženu třeba s vidlemi v ruce
, takže to respektují. Kdyby se Lukášek tak často v noci nebudil, tak už spíme zase všichni na jedné hromadě, ale takhle bych nespala vůbec (vždycky trvá, než se kocouři uprdelí pod peřinou).
Dala bych si bacha na ten kočičí záchod(pro nás teď aktuální téma), granule Luky už taky ochutnal, takže jsou na stole a voda též. Chlupy jsou sice otrava, ale dá se to. Kocouři mi nechodí ven, jsou plně očkovaní a pravidelně odčervováni, takže riziko čehokoliv je minimální. Taky si všichni ťukali na čelo, že se jich nezbavím, ale byli tu dřív než Luky a pokud nebude mít Lukášek zdravotní problémy, tak tu ještě dlouho s námi budou. Zlomilo by mi to srdce, dát je někam pryč ![]()
a muzu se holky zeptat,jak mam „zabezpecit“
postylku-kosik pred prijezdem z porodnice? /omlouvam se autorce za vpadnuti,kdyz odpoved nemam./
Kocicku jsme si poridili az po prvorozenem,takze me to ceka prvne.Meli jsme(a mame porad)jen psa,ten vsak nikam neleze
.Abych to napsala dobre..nijak se nebojim mimco-kocka,myslim,ze jak zacne novorozenecek vriskat,bude se cica klidit.Ale jde mi o to,kdyz nachystam predem veci pro mimco,tak aby to kocicak neznarodnil a nepovazoval za pelisek pro sebe-bude to preci jen vys a to oni rady.(a pak ji vysvetlovat,ze to nebylo pro ni,ale pro rvouci uzlicek..)
Any nejlepší by bylo dát postýlku do místnosti kam kočka nechodí.Pokud smí všude bude to horší.
Soužití naší kočky a malého v pohodě.Do pokoje kde je on kočka nesmí,jenže to nesměla ani dřív-jelikož drápala sedačku.Je to potvora leze všude-tudíž by lezla i do postýlky.Spíš se před ním klidí,má ráda ticho a klid.
Chce to jen fakt dávat bacha,aby si mu nelehla na obličej!!!
Také bych k němu nepouštěla kočky venkovní.Kočka domácí očkovaná je v pohodě.
Máme doma 2 kočky a 3 potkany. Ani u jednich jsme neuvažovali o tom, že bychom je dali pryč.
Když jsme si malýho přinesli z nemocnice domu, tak se mu kočky vyhýbali. Teď je občas prohání a já akorát hlídám, aby jim neubližoval, aby po něm náhodou nedráply. Za mě rozhodně nevzdávat se koček.
Sunnny-mam kocku ciste bytovou,nikdy nechodi ven.Ale muze vsude(mame taky jen 3+1),nikde nezavirame,ani vecer,to zas musim slyset do detskeho pokojiku starsiho…no to jsem zvedava,jak to provedem.Leda to sestavit,az po prichodu z porodky,ale radej bych mela spani uz nachystane..ze bych ten kosik necim obalila?
![]()
Ahoj taky mame kocku a zatim s nasi priserkou prezila
malou miluje a dokonce ji i branila a kdyz plakala tak ji nosila svoji nejoblibenejsi hracku
ted tedy chudak kosiska trpi Viktorka je kockotrapic ![]()