Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, mám krásnýho psího chlapečka, Ridgebacka. Chtěla jsem se zeptat jestli někdo z Prahy nená psí slečnu, která by chtěla mít štěňátka. Můj je bez PP. Má bílou tlapku náprsenku a bříško. Barva světlá pšenice. Má asi 70 cm, a cca 55kilo. Je mu 5 let. Jo a taky jsem se chtěla zeptat, jak vám tohle plemeno snáší mimčo, ikdyž chápu, že každej pejsek je jinej
A jestli Vám taky tak strašně kňučí ![]()
OT. pardon
Přimlouvám se za nemnožení. Psů jsou narvané útulky a plánované množení psů bez papírů taky není nic prospěšného.
Toto mi trošku příjde jako inzertní diskuze v bledě modrém
I když tam není odkaz.Za vším hledej peníze,chce na tom vydělat
.
Ahoj, já to teda beru ne jako inzerát, ale jako psí seznamku:-)
Máme slečnu tříletou, rodiče s PP, naše bez papírů.
Přivezli jsme si ji, když synovi byl rok a půl a byla doma - tj. gaučák. Chvíli, než se naučila chodit ven čůrat, jsem si připadala, že mám batolata dvě…
Je čistotná, hodná, ale zezačátku - hlavně první rok - děsně hravá a divoká. Skákala, drápala,… teď už se hodně uklidnila.
Z bytu jsem ji přesunula, protože mám od podzimu doma miminko a ona teda doma hrozně líná. Takže spí v teple v prádelně.
Jinak fakt miluje teplo, nejradši se válí přímo před krbem.
Et
Úplně odjinud.
My máme huskyho, jehož „táta“ byl pravej husky z Aljašky a „máma“ byla kříženec husky a vlčák. Náš pes vypadá jak vlk a lidi si ho i fotí, je to fakt frajer. Ještě nemá potomky. Kdybyste taky sháněli, tak se taky ozvěte. Je bez papírů, nic to nestojí, a neslibuju, že ho přemluvíme ![]()
Baba píše:
OT. pardon
Přimlouvám se za nemnožení. Psů jsou narvané útulky a plánované množení psů bez papírů taky není nic prospěšného.
souhlas…prosim mooooc nemnozte psy bez PP…kdyz maji rodice s PP tak rodice byli vyrazeni z chovu kvuli nejake vylucujici vade (bohuzel se tim chovatele nechlubi)!!! utulky jsou fakt plny a prekupniku se stenatama je taky porad dost!! radej fenku vykastrujte..predejdete tak nebezpecnym zanetum delohy a budete vsichni stastny a utulky treba o neco prazdnejsi ![]()
Je to pravda, že psů je v útulcích až moc, ale podle mě každá fenka aspoň jednou štěňata potřebuje. Naše se krásně zklidnila a je z ní perfektní fenečka.
Je pravda, že ale nebyla bez papírů jen tak, ale bylo to v době přespočetných psů a její máma byla přes početná. A pejska bych jen tak nenechávala si skočit, aby se mu to nezalíbilo a nezačal utíkat.
Já nechci dělat oheň na střeše,nejsem milovník ani znalec psů a taky nejsem proto množit psy bez papírů jen pro peníze,útulky jsou přeplněné
..Ale myslím si,že když pes nemá papíry,nemusí hned znamenat,že má vadu..Bylo mi vysvětleno,že papíry může dostat štěně z vrhu jen do určitého počtu a pak už ne,i když je jinak zdravé a v pořádku.. ![]()
Jana206 píše:
Já nechci dělat oheň na střeše,nejsem milovník ani znalec psů a taky nejsem proto množit psy bez papírů jen pro peníze,útulky jsou přeplněné..Ale myslím si,že když pes nemá papíry,nemusí hned znamenat,že má vadu..Bylo mi vysvětleno,že papíry může dostat štěně z vrhu jen do určitého počtu a pak už ne,i když je jinak zdravé a v pořádku..
jani…to uz neplati…to se praktikovalo drive…a dikybohu prisli na to ze je to ptakovina…ted dostavaji vsichni zdravy jedinci z vrhu PP
Jana206 píše:
Já nechci dělat oheň na střeše,nejsem milovník ani znalec psů a taky nejsem proto množit psy bez papírů jen pro peníze,útulky jsou přeplněné..Ale myslím si,že když pes nemá papíry,nemusí hned znamenat,že má vadu..Bylo mi vysvětleno,že papíry může dostat štěně z vrhu jen do určitého počtu a pak už ne,i když je jinak zdravé a v pořádku..
Jani tohle už pár let neplatí, nyní dostanou papíry buď všichni nebo nikdo. Lidi totiž stejně přespočetná štěňata neutráceli, ale nechali je jako nepapírové. Takže pokud by teď někdo tvrdil, že má přespočetné štěně lže.
Jana206 píše:
Bylo mi vysvětleno,že papíry může dostat štěně z vrhu jen do určitého počtu a pak už ne,i když je jinak zdravé a v pořádku..
Tak to není, máme psa s PP, hodně známých s chovnými stanicemi. To je nesmysl, který si vymysleli majitelé psů bez PP.:-)
Osobně jsem taky proti množení psů a zvlášť jen z důvodu aby si jejich pes užil.:-)
Pokud skutečně oba rodiče mají PP, tak štěňata nemají PP jen pokud rodiče nemají bonitaci, tedy nesplnili kriteria (jsou různá pro různá plemena) pro její přidělení nebo mají nějakou exteriérovou vadu, pro kterou nemůžou papíry dostat.
Aspera píše:
Je to pravda, že psů je v útulcích až moc, ale podle mě každá fenka aspoň jednou štěňata potřebuje. Naše se krásně zklidnila a je z ní perfektní fenečka.
Je pravda, že ale nebyla bez papírů jen tak, ale bylo to v době přespočetných psů a její máma byla přes početná. A pejska bych jen tak nenechávala si skočit, aby se mu to nezalíbilo a nezačal utíkat.
nekterym to prospeje…jinym ne (jedna nase cubina od te doby co porodila se sama chova jak sileny stene
)…nektere u porodu treba i zemrou! je to individualni jako vsechno!
mikitaa píše:Aspera píše:nekterym to prospeje…jinym ne (jedna nase cubina od te doby co porodila se sama chova jak sileny stene
Je pravda, že ale nebyla bez papírů jen tak, ale bylo to v době přespočetných psů a její máma byla přes početná. A pejska bych jen tak nenechávala si skočit, aby se mu to nezalíbilo a nezačal utíkat.)…nektere u porodu treba i zemrou! je to individualni jako vsechno!
To je jasné, ale třeba naší to fakt prospělo, přestala běhat po stopě a to jsem hrozně rádi. Před tím nám několikrát za procházku prchla a nedala se odvolat a těch pár minut než se vrátila bylo hrozných.
Jana206 píše:
Ale myslím si,že když pes nemá papíry,nemusí hned znamenat,že má vadu..
Ale souhlasím, že pes bez PP může být v mnoha ohledech lepší než bez PP. Sama jsem měla před naším nynějším psa stejné rasy, čistokrevného bez PP a měl lepší povahu a hlavně byl zdravější než ten nynější s PP a dlouhým rodokmenem slavných psů.