Mimi a zakrslý králík

Barboš
6.3.10 13:31

Mimi a zakrslý králík

Ahoj všichni, čekáme první mimi a zároveň mám doma tříletýho zakrslýho králíka. Okolí (hlavně máma) mě přemlouvá, ať dám králíka pryč, že to pro mimčo nebude dobrý. Ale já problém nevidím (snad jen alergii), králík je čistotnej, je celodenně puštěný mimo klec, do tý chodí jen konat potřebu, a tu pravidelně čistím. Je očkovaný a nepřijde do styku s ničím z venku, kde mi mohl něco chytit.
Prosím tedy o názor, v čem je králík tolik nebezpečný a o zkušenosti s králíkem a zároveň novorozemcem. Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30303
6.3.10 13:49

Podle mě je pár lidi vysazených na všechny zvířata co se jen okolo mimi otočí. Já v tom problém nevidím, leda snad tu alergii, ale tu může dostat stejně i když doma králík nebude. Sama nemám mimi ani králíka, ale toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
6.3.10 13:57

My máme doma kočičku a když náš přišla po propuštění z porodnice navštívit doktorka, tak první co řekla bylo: „No tu kočku dáte snad pryč!“ Pak to komentovala ještě dál, vyloženě byla proti všem zvířatům…Kočku jsme samozřejmě nikam nedali :-)

Pokud by se časem u malého nějaká alergie projevila, tak bychom to samozřejmě nějak řešili, ale jinak nevidím důvod dávat jí pryč. Myslím, že s králíčkem to bude to samé. A alergii může mít i když zvíře doma nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.3.10 13:58

Starší dcera má králíka..Naše malá je od začátku na něj hrr.Králíček je v kleci a na půl běhá po pokojíčku - jinam nesmí, hlodá nábytek. Není ani očkovaný, ale je čistotný. Občas je bobek na koberci, ale jinak dobrý..
za sebe - králíka bych už nikdy nekoupila - zničil kde co ( ale za to nemůže), ale když tu je nevidím to jako důvod se ho kvůli mimi zbavovat..Trochu se bojím, až malá půjde ke starší do pokojíčku a už bude sbírat leccost ze země - takže bude doufám dost odolná imunitně :mrgreen: :mrgreen:Jinak už dnes je to pro ni zdroj zábavy, chtěla by ho hladit a stačí jí se na něj dívat, jak rajtuje po pokoji, má to místo televize :lol:

Jinak co do hygieny mi příjde horší pes - so se courá venku a pak to roznáší po bytě..
Pokud by se vyskytla alergie - šel by pryč, ale jen opravdu ze zdr. důvodů.
Starší má alergii na kočky, ale jen hraniční, takže dokáže vydržet i u babičky s kocourkem a nevadí jí to.
Ty ho máš očkovaného a poslušného ,takže problém nevidím..užijte si to i s miminkem.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
6.3.10 14:07

Já jsem úplně ve stejné situaci, čekáme mimčo a mám králíčka, který je celodenně mimo klec a je velice čistotný, očkovaný atd. Naštěstí mi nikdo neříká, ať ho dám pryč a já prostě počítám s tím, že se s mimčem sžije. On si tak jak tak funguje po svém a myslím, že si mimča třeba hrajícího si na zemi všímat moc nebude, maximálně si ho očuchá a půjde si po svých. Jediný problém je, že můj králík je dlouhosrst, takže máme chlupy fakt všude, na oblečnení, na zemi, takže kdyby se projevila alergie, tak by králík musel samozřejmě pryč. Obecně nevidím nic špatného na soužití dítěte a zvířete, spíš naopak, kámoška si pořídila kočku, pak otěhotněla a malý s kocourem vychází v pohodě, semtam spolu i spí na gauči. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
6.3.10 14:19

Taky máme zakrslého králíčka a žádné problémy nám z toho neplynou.. :nevim:
Když jsem ještě byla těhu, setkala jsem se s názorama, že jsou to přenašeči toxoplasmosy podobně jako kočky a že ho mám okamžitě dát pryč. Něco jsem si o tom našla a je to prý blbost. Ano, králík přenašeč je, ale pokud je chovaný doma a ne venku, tak je riziko téměř nulové. Prý leda po konzumaci syrového masa z něj, což nehrozí.. :lol:
A když už je mimi na světě, tak určitě nic nehrozí, maximálně ta alergie.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.3.10 14:57

to bych vuuuubec neresila…nase terezka sdili pokoj s dvema dogama a jednim sarplanincem a papouskem.(ty bydli s nama venvnitr a bezne ji davaji pusinky :wink: ) a chodi se mnou (v nositku) ke kozam, kockam, konim, kralikum (ty bydli venku) :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.3.10 15:05
mikitaa píše:
to bych vuuuubec neresila…nase terezka sdili pokoj s dvema dogama a jednim sarplanincem a papouskem.(ty bydli s nama venvnitr a bezne ji davaji pusinky :wink: ) a chodi se mnou (v nositku) ke kozam, kockam, konim, kralikum (ty bydli venku) :lol: :lol:
:-D pěkný zvěřinec :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
6.3.10 15:09

Králička bych rozhodně taky něják neřešila, pokud by nedošlo k alergii! My máme dva potkany a psa a řečí, že to máme všechno dát pryč, protože je to nehygienické apod. jsme si už vyslechli! ale pouštíme to jedním uchem tam, druhým ven. Hlavně se bavím, když mi někdo začne tvrdit, že naši potkani roznášej všelijaký nemoce! :-) - nikdy nebyli venku, jsou pod dohledem MVDr.,ale stejně jsou nám smrtelně nebezpeční, hlavně miminu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.3.10 15:50

My máme zase andulku, s tou „prudila“ naše mamka a pak i doktorka. Hledala jsem, kde se dalo a nic o škodlivosti andulek pro mimina jsem nenašla, ačkoli mi mudra tvrdila, že toho je plný net (slíbila i, že mi něco dodá, leč nedodala :mrgreen: ). Cokoli měl malý, tak hned to bylo kvůli andulce. Nakonec jsem drahého donutila zavolat jeho alergoložce a ta řekla, že to nevadí vůbec.

Naopak kolegovy děti mají morče a když se jim narodilo třetí mimino, tak je pediatr pomalu pochválil, jak je výborné, že přijde do styku se zvířaty a nebude alergické :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
6.3.10 16:23

Nevidím v tom problém, ym králíčka taky měli a tohle jsem vůbec neřešila! jen ten náš už byl starý, přes 7 let. A pár týdnů před porodem nám umřel :cry: Bylo to hodně smutné, ještě že se za chvíli narodil Toník :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
6.3.10 18:56

My máme morče. Já proti zvířatům nic nemám - být Tebou, nechala bych ho kompletně prohlédnout u veterináře a pro všechny případy si potvrdit jeho stav „černé na bílém“. O odsunu zvířete bych uvažovala v případě, že se prokáže nějaká nemoc nebo jiný problém. Nakazit se může i z podestýlky (i z kupovaných pilin) - nemusí být přímo v kontaktu s jinými zvířaty.
Když se malá narodila, tak jsme ještě bydleli u našich a tam jsem teda byla vysazená na kocoura. Chodil ven, kde mohl cokoli chytit (ani přípravky proti parazitům u mě nevzbuzují stoprocentní důvěru)a když jsem zjistila, že se otírá o Týnčiny věci nebo nedejbože o ni, popřípadě jsem někde v jejích věcech našla jeho chlupy, tak jsem fakt zuřila.
Ale s králíkem je to jiné. No, stejně bych ho raději dala prohlédnout, už z toho důvodu, aby mě rodinní příslušníci neotravovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
6.3.10 19:00

Jo, a jak píše Angua o té prevenci alergií - už jsem o tom taky četla - v Betynce nebo kde. Nevím, jestli je to pravdivá informace, ale asi na tom něco bude.

U nás teda zvířátko boduje - malá se o něj stará a učí se zodpovědnosti. Navíc zatím nemá sourozence, tak si pohraje aspoň s tím morčetem, když zrovna nejsou v dosahu kamarádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
6.3.10 19:03
Nouky píše:
Ale s králíkem je to jiné.

A co je na králíkovo chlupech jiný, než na kočičích?
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barboš
6.3.10 19:36

Holky, tak to jste mě uklidnili. Mě by to vůbec nenapadlo, že by králík mohl být problém, nebýt rejpavýho příbuzenstva. Už jsem si musela vyslechnout i to, že mimi nebudu moct nechat nikde položený ani chvíli bez dozoru, že mi ho prý králík pokouše 8-o, tomu jsem se teda jenom zasmála. Nebo snad máte některá takhle agresivního králíka? Ten náš je kliďas. K veterináři s ním ještě před porodem stejně musím na přeočkování, takže vyšetřenej bude. Moc všem děkuju za reakce :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný